Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ti kritici jsou úplně mimo, jestli žijou v přesvědčení, že dnešní děti čtou protokoly sionskych mudrců a na základě toho si představují, jak vypadají židi.

Mám děti 3 a ani jedno netuší, že ta kniha vůbec existuje, Harry Potter je jim líbil a kritici jsou mimo mísu.

2 0
možnosti
Foto

U včerejšího článku "

Rowlingová čelí další kritice. Vadí „židovští“ skřeti se zahnutým nosem" jsem v diskusi hledal zda filmové ztvárnění těch skřetů vychází z knihy a jedna diskutující tam ocitovala jejich popis z knihy (cituji: “Skřet byl skoro o hlavu menší než Harry. Měl tmavou pleť a inteligentní výraz ve tváři, špičaté vousy a také velmi dlouhé prsty a chodidla.”). Z něj vyplývá, že Rowlingové popis se nejspíš neshoduje s pojetím filmařů. Takže to vypadá, že ten kdo s kritikou přišel si "našel hůl" na autorku knihy místo na filmaře protože se dnes nosí si plivnout zrovna na ni.

13 0
možnosti

J77a88n 98P97a50v73e42l

6. 1. 2022 10:37

Revoluce požírá své děti. Tohle platí už pár tisíc let.

V honech na čarodějnice vždy stačily jen maličkosti. Takže žádný údiv, že to holka schytává. Když se nad tím člověk zamyslí, ten nos je skutečně židovský, ale tyto stereotypy jsou neškodnou součástí naší kultury.

2 0
možnosti

J64a10k52u49b 33Š95o56l54c

6. 1. 2022 11:54

Na "neškodných" stereotypech už jeden pán vystavěl své vidění světa. Jmenoval se Adolf Hitler.

0 3
možnosti

Souhlas, jen s tou kritikou židovství, jak ji uvádíte v závěru článku, bych byl opatrný. V každé společnosti (včetně té naší), je antisemismus latentně skryt - stačí si vzpomenout na některé výkřiky nácků na jejich akcích. Aby se dobře míněná kritika nakonec nestala vodou na mlýn těmto extrémistům.

2 1
možnosti

J91a73k77u52b 15Š96o25l21c

6. 1. 2022 8:11

V pohádkách obecně jsou mraky hloupých stereotypů, a to i v pohádkách dnešních (Anděl páně a zlý podnikatel). Nejsem si úplně jistý, zda je to pro děti prospěšné. Zda se jim pod kůži nedostane, že feudál je degenerovaný, rádce (ten, kdo to někam dotáhl) je gauner a podvodník, bohatý sedlák (podnikatel) vydřiduch a nelida.

Harry Potter mě úplně minul, ale pokud bych líčil nějaké skřety bankéře, tak bych se asi snažil vyvarovat, aby z toho vyšla karikatura žida.

1 1
možnosti

Harryho Pottera znám velmi dobře, můj syn na něm vyrůstal. A jak jsem stará, tak asi pitomá, ale já v těch skřetech Židy neviděla. Ani mě nenapadla žádná asociace, která by to nějak podmiňovala. Prostě skřeti a trpaslíci a jiní malí lidičkové jsou v příbězích, legendách a pohádkách od nepaměti. Takový leprechaun a jeho hrnec zlata ...

9 0
možnosti

Rowlingová je Babiš pro extremistické aktivisty, hotový Voldemort. Kdo chce psa bít... Jenže tohle už je kopání propasti za účelem vykopání hole. Kdy vyšel první Harry Potter? Kde byli ochránci Semitů tenkrát? 8-o

5 0
možnosti

Postoj herečky Emmy Watson, vyjádřil přesně a objektivně ve svém blogu pan Stejskal pod názvem: "Poněkud přestárlá školačka". Není třeba komentáře,ať si udělá každý obrázek sám...

3 0
možnosti
Foto

Jasně, byť jsou pro mne "Protokoly" jednoznačnou esencí zla... nikdy by mě nenapadlo to srovnání.....a to mám fantazii myslím bujnou.

3 0
možnosti
Foto

Zdá se, že to vymyslel nějaký novinář s Newsweeku. Autor příslušného výroku k tomu: ‘Out of context nonsense’: Jon Stewart says he never accused Rowling of antisemitism.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS