Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano, hysterii, kteří si to nechtěli připustit, jsou z toho na větvi. Ostatní, kteří to věděli, jsou v klidu. Ta "dáma" to jen řekla nahlas.

1 0
možnosti

Teno názor je do značné míry světonázorem púvodního názoru všeho pirátstva.

Zubem času, tak jak piráty formuje příležitost moci a peněz, se z nich stávají i zelení fanatici, či dokonce pravicoví přisluhovači.

;-)

0 0
možnosti

Poslouchal jsem chvíli onu dámu s řeckým jménem. Naivita z ní jen číší. Ale i bývalá místopředsedkyně, co snad myslela na funkci ministryně a rozplakala se u soudu, je na tom co do naivity stejně.

0 0
možnosti

No a co ?

Je třeba zastoupit někým všechny vrstvy obyvatelstva - tedy i ty naivní a hloupé.

;-DR^

0 0
možnosti

Na ideologii komunismu nejsou nejhorší totalitní praktiky, provázející "třídní boj". Ty jsou natolik transparentní, že se od nich může každý lehce distancovat. Na komunismu jsou nejhorší právě ty ideály "o rovnosti všech, o právu na práci, o společném koláči, o odstranění vykořisťování člověka člověkem" a podobné kydy. Těm může mladý člověk lehce podlehnout a než přijde k rozumu, může v případě podílu na moci udělat více škody, než užitku. Divím se, že jako celoživotní antikomunista máte tak smířlivý pohled.

6 0
možnosti
Foto

Přesně tak, já říkám že komunismus je zákeřný.

1 1
možnosti
Foto

Piráti jsou novodobí bolševici, kteří to ale dosud popírali a skrývali. Soudružka našla odvahu a přiznala barvu, za to jí tleskám, ale Piráty kvůli tomu volit nebudu.

8 0
možnosti

To inteligencí nepolíbené dítě řeklo, že inklinuje ke komunistickým myšlenkám ještě z doby, kdy byli demokrati. Buď je totálně hloupá, anebo veřejně lže. Komunisté se odštěpili od sociální demokracie, a to všude, právě proto, že neuznávali cestu, kdy lze svých cílů dosáhnout demokratickými tlaky, dohodou, a vyjednáváním. Základem komunistické myšlenky je násilný proces, boj a teror.

A vy jste buď kardinální lhář, anebo grandiózní hlupec, když píšete blog o něčem, o čem nemáte ani anung.

Ve vašem případě by to nebylo poprvé.

"Moc se silou získává a násilím udržuje", V.I. Lenin

Vy nám tady chcete tvrdit, jako klasický levičák, že Marx nevěděl o čem mluví? No to si snad děláte srandu. O vyvlastnění výrobních prostředků mluví od začátku. To je alfa a omega jeho pomatené vize. Jen opatrně vyčkával, kdo se toho ujme. Že to budou nejzaostalejší Rusové, to by ho nenapadlo ani ve svém nejbujnějším parazitickém snu.

Mimochodem Marx nikdy ve fabrice nebyl. Dělníci byli pod jeho úroveň. Své služce neplatil mzdu a když ji namísto vánočního dárku otěhotněl, přinutil ji odložit jejich dítě do sirotčince. Nikdy se na něj nepřišel ani podívat. Dlužil všem živnostníkům ve svém okolí. Žil na dluh a na křivácké slovo. Svou ženu si vzal jen proto, že měla šlechtický původ a čekal na dědictví.

Z výrazu levičák stříká jen podraz, zlodějina a zmar. Z komunisty jen odpor podložený trpkou zkušeností.

20 0
možnosti

J72a82n 86V88l31k

7. 1. 2022 23:59

Je to určitá snaha o ovládnutí lidí. Možná ne tak primitivní jako po letech 1946-48. Ale ten velký plakát s rudou pěstí - symbol, který vyjadřuje vše.

6 0
možnosti

Současníci Karle Marxe namítali na jeho socialistické vize: Když všechno bude patřit všem, nebude se nikdo starat o nic. Praxe to potvrdila a hospodářský úpadek nastal ve všech socialistických zemích. Po těchto zkušenostech, musí být upřímní stoupenci komunizmu úplní hlupáci. Pokud jsou v KSČM, někteří, kterým to trochu myslí, jsou tím nejhorším morálním odpadem když prosazují nepravdy jenom kvůli korytům. Např. Jiří Dolejš.

4 1
možnosti
Foto

Marx hlavně prohlásil násilí za legitimní součást politického boje. To je mnohem horší, než sny o majetkovém rovnostářství.

0 0
možnosti

Ještě pár doplňujících informací k oné rudo-zelené dívence.

https://blog.aktualne.cz/blogy/mirek-vodrazka.php?itemid=41694

0 0
možnosti

Není co dodat, karmaR^

4 1
možnosti

Nejsem z toho na větvi. Určitě nejsem jediný kdo od počátku tvrdí, že Piráti jsou novodobí komunisté. A nemyslím to pejorativně a zúžené na minulý totalitní režim.

Jejich ideály jsou prostě totožné s původními ideály komunismu ..aniž by si to sami uvědomovali. Tahle Pirátka si to alespoň dovede připustit. Prostě určitý progresivismus, sociální rovnost, sociální inženýrství atd.

Prioritou Pirátů rovněž není tvorba hodnot (podpora podnikání) ale "spravedlivé přerozdělování" ..boj proti korupci, transparentnost atd. To je sice ušlechtilé ale jakmile není takto řízená ekonomika, přes veškerý ten dozor a překážky v podnikání (neustálé podezírání z korupce a podvodů, posouvání etických hranic..) dostatečně produktivní, ten dozor a represe se postupně zintenzivňují až to zatuhne do podoby, jak jsme to viděli u všech komunistických zemí minulého století. Dobrý úmysl ..realita tragická. Podle mě to takhle v dohledné době nemůže fungovat.

Já to jenom vítám, že si i další lidé třeba uvědomí, že pod moderním designem Pirátů jde o dávné komunistické ideály. Neberu nikomu právo je vyznávat. Jen by si to měli umět připustit. Často totiž i tady vídám zaryté "antikomunisty" vzývající Piráty.. a nestačím žasnout.

11 0
možnosti

O te pani zde ctu poprve,

ale jinak jsou ti Pirati jedinou stranou, ktera neni prolezla byvalymi komunisty jako vsechny ostatni.

Asi proto je vsichni ti byvali tak nenavidi.

1 5
možnosti