Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P29e58t50r 61B42u42r29i60a45n

19. 1. 2022 14:08

Souhlas a karma.

To že příznivci SPD nejsou žádní lumeni, to víme všichni. To že nekriticky adorují Moskvu a bagatelizují její zločiny, to také. A zvlášť po těchto volbách, kdy si brousili zuby na post lokajského podržtašky Babiše a nevyšlo jim to, jejich agresivita ještě vzrostla.

18 31
možnosti
RK

Jejich agresivita nejvíc vzrostla, když jejich vůdce nedostal místopředsedu sněmovny. Od té doby jen prská a prská;-)

18 9
možnosti
JK

Výborně napsáno. Velká karma.R^

7 16
možnosti
Foto

J65a13n 50H61o12r25n61í28k

19. 1. 2022 13:36

Naprostý souhlas. Do puntiku :-). Dík R^

10 18
možnosti
JK

Nejsem s vámi úplně za jedno, příznivci Okamury a Babiše, vzývatelé svých neomylných vůdců, si musí uvědomit, že u vlády je konečně reprezentace, která zastupuje momentálně většinový názor obyvatelstva. Takže já například bych byl daleko tvrdší ve vyjádření a to bez ohledu na funkci. Demokracie je tu od toho aby permanentně nasštvávala rádoby vůdce prahnoucí po moci a samozřejmě jejich osleplý fanklub. V podstatě od zhrzených příznivců svých vůdců chci to co tvrdili ještě minulý rok. Nechte vládu vládnout a počkejte si na další volby.

Je potřeba nazývat věci tak jak jsou, nikoliv vulgárně, ale výstižně. Díky přemíře informací se naše povědomí skládá z mediálních zkratek, které nám média dodávají a kterých se politici snaží využít ke svému prospěchu. Okamura je v tom přeborníkem, mluví pouze v mediálních zkratkách, nakousne větu, nedokončí a začne jinou, občane domysli si. Mimochodem tenhle systém "domysli si" je typický pro dezinformátory, když na něco jakoby přijdete osobně, pak tomu více věříte. Protřelé manželky to praktikovali doma dávno, ani Šeherezáda nebyla první.

4 15
možnosti
MK

Většinový?? Tak to opravdu ne.

11 6
možnosti

Je potřeba si uvědomit, že za ČR mluví vláda (zejména premiér a ministr zahraničí) a prezident (v současné době bohužel). Okamura má stejné právo mluvit za ČR jako mám já. Tj. nulové. Pekarová je na tom velice podobně. Zahraniční politiku určuje asi tak jako Okamura. Narozdíl od něj má sice nějakou oficiální funkci, ale ta jí neopravňuje k tvorbě zahraniční politiky.

Zájmu médií straně rádi využívají určití politici. Ideálním příkladem je Žirinovskij. Něco plácnul, média o tom referovala, občas to skoro vydávala za oficiální ruskou linii. A přítom měl na ruskou zahraniční politiku vliv jako Vasil z Gorne Dolne.

3 0
možnosti
PN

Kdo se bude omlouvat za skandální výroky Tomia Okamury na adresu evropských institucí

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=782024

Nikdo. Snad uznáte, že je rozdíl mezi tím, když (jako předseda opoziční strany bez jakýchkoli funkcí) urazím nějakou nadnárodní instituci, kterou mají navíc všichni na salámu, a když coby ústavní činitel urazím konkrétního představitele spřátelené země. Pokud tedy nemáte doma modrý kobereček s dvanácti žlutými srpy a kladivy a nepoužíváte ho ke každodenním modlitbám.

37 1
možnosti
JD

J98a55n 25D36o63u44š22e32k

19. 1. 2022 12:55

Úplně mi vyplula na mysl představa Jak Orbán požaduje odvolání paní Pekarová, ta vystoupí a plamenným hlasem se ohradí proti vstupování cizího státníka do vnitřní politiky cizího státu. Přijde vám to neuvěřitelné? Já si myslím, že přesně takhle by ta sranda vypadala. A že by se do kolen řezal.

25 4
možnosti
RK

Pekarová žádala odvolání Orbána? Tedy vy máte fantazii. No, hlavně že umíte bavit sám sebe;-)

7 8
možnosti
KL

Za pana Okamuru se nemusí omlouvat nikdo. Na rozdíl od paní Pekarové není vrcholným představitelem žádné ústavní ani státní instituce a tedy jeho vyjádření nelze chápat jako její oficiální stanovisko, ale pouze jako stanovisko jeho osobní.

52 2
možnosti
Foto

Máte pravdu v tom, že naši politici už pozuráželi v zahraničí kde koho, takže se paní Pekarová jen přidala do skupiny.

Nejzajímavější mi na té bouři ve sklenici vody přišel komentář Alexandra Vondry, ze kterého vyjímám tato slova:

"Pokud jde však o samotného Viktora Orbána, kritika vůči jeho telefonátu Tokajevovi je naprosto nepřiměřená realitě. Maďarský premiér poděkoval za pomoc při evakuacích četných maďarských občanů zadržených v Kazachstánu a kromě toho existuje o jeho rozhovoru s Tokajevem jeden jediný záznam, a to informace poskytnutá už zmíněným Péterem Szijjártóem v tomto znění:

„Premiér (Orbán) dnes hovořil s prezidentem Tokajevem a vyjádřil mu solidaritu a soustrast nad mnoha a mnoha oběťmi a samozřejmě jsme nabídli naši pomoc.“

To je všechno. Nic víc z předmětného telefonátu neexistuje.

Porovnejme to se včerejším výrokem předsedy Evropské rady, belgického liberála Charlese Michela, který na rozdíl od Orbána mluví jménem EU:

„Diskutovali jsme s prezidentem Tokajevem o nejnovějším vývoji v Kazachstánu. Vyjádřili jsme soustrast nad ztrátami na životech v době, kdy celý Kazachstán truchlí. Zdůraznili jsme význam partnerství EU s Kazachstánem a podpory suverenity, bezpečnosti a stability při plném respektování lidských práv a základních svobod.“

28 0
možnosti
KL

Přeji belgickým občanům, aby vyhnali pana Michela...

3 0
možnosti
JO

Dnes jsem poslouchal Okamuru půl hodiny na ČR Plus. Redaktor ho nechal mluvit a Okamura se tam vyblil ze svých názorů. Komu jsme co udělali, že má tahle kreatura 10% voličů? On si absolutně neumí dát věci do souvislostí a domýšlet důsledky. Úplně všechno ví a na všechno má jednoduchá řešení. A tak oblbne svých deset procent. Doufám, že je to jeho maximum. Že víc takhle jednoduchých lidí tu není.

12 16
možnosti

To není jednoduchostí voličů. To je tím, co vystřídalo současnou vládu. Když to vidím, tak se bojím, že ze zoufalství budu volit Okamuru i já.

9 1
možnosti