Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak vzpomínky na vznik komerčních televizí, hlavně Novy, která to vše ovládla, vznikaly i petice proti potokům krve v televizi, v souvislosti s americkými filmy. U hudby si člověk vzpomene na kazety, čekání na to, než zahrajou oblíbenou písničku v rádiu a fascinace zahraniční hudbou. Co se týče aut, tak v ulicích jasně převládaly škodovky s motorem vzadu, postupně nahrazovány novějšími škodovkami a z politiky vzpomínky na odpor ke všemu levicovému, přesvědčení, že jen pravice dokáže transformaci.

0 0
možnosti
Foto

Ale jo, byly plné vražd, krádeží a podvodů, ale také obrovské euforie z dosud nepoznané svobody a volnosti. A to u mě jednoznačně převážilo.:-)V Karma.

0 0
možnosti

Akorát, že více lidí než dnes mělo tehdy totalitní, nesvobodné myšlení.

0 0
možnosti

Trvalo to ale bohužel jen pár let. Pak začaly čím dál více znovu prosakovat praktiky podobné těm totalitním. Důvod evidentní - rychle převlečení komunisté, kteří se opět s plnou vervou vrhli do politiky a jsou tam (v různých stranách a politických uskupeních) dodnes. Stejně tak i mimo politiku - ve významných funkcích (ekonomika, zdravotnictví, školství, kultura atd.).

Na vlastní oči jsem to pozoroval ve svém zaměstnání, a to už velmi krátce po roce 1990. Myslím, že nejsem sám, kdo má podobnou zkušenost.

1 1
možnosti

+ řada dnešních mladých (nejen) politiků se prezentuje tak, že není pochyb o jejich totalitním smýšlení.

0 0
možnosti

I já na ně moc ráda vzpomínám :-)...

0 0
možnosti

L95u32d85ě73k 31T79o40n30d68r

21. 1. 2022 15:22

Bylo to období největší svobody. Myslím si to dodnes.

7 0
možnosti
Foto

Pro mě byly devadesátky zlaté.

2 0
možnosti

Vás musí platit Putin: Železného na Vás, aby Vás utloukl papírama.

0 0
možnosti
Foto

Jasně, mám to taky tak... navíc je už tak nějak dané, že darebáci jsou v každé době. Tehdy bylo v módě vystavovat své darebáctví na odiv, to je celé...

10 0
možnosti
Foto

:-) Výraz ,,ŠÍLENÉ" a otazník by bylo možné vypustit. Stačí konstatovat, že byly. Se vším všudy, co se událo, a co přinesly. Lapidárně - ZMĚNU. V mnohém, a pro všechny, kteří je ,,nějak" žili;-)

1 1
možnosti

Nesmysl, devadesátky byly vcelku normální. šílet to začíná až teď pod vedením eurosajuzu.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS