Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FL

Je to dobře nebo špatně? Je to jedno. Odklon od víry není díky tomu, že by lidé byli rozumnější, místo v Boha, věří jiným pohádkám. Snad jediný pozitivní dopad to může mít, že stát nebude tolik platit na církve, ateisté budou méně financovat církevní školy

0 0
možnosti
Foto

Přidám jen otázku Ježíše Krista zapsanou v Lukášově evangeliu (kapitola 18, verš 8b): "Ale nalezne Syn člověka víru na zemi, až přijde?" Mě ve světle této otázky pokles věřících (křesťanů) nepřekvapuje.

1 1
možnosti
PK

Úvodem díky za moc pěkné vyjádření pohledu ateisty, není mi cizí, jen jsem po letech postoupil krapet vedle a myslím, že se spíše pohybuji mezi ateistou a agnostikem, tedy pozitivně vyjádřeno ve věcech myšlení se snažím následovat svůj rozum až tam kam je to možné.

Pokud jde o křesťanství, jako druhu víry, tak si myslím, že nedisponuje již takovou politickou mocí, jak to bylo dříve Osobně nemám s praktikujícími lidmi této víry žádný problém, spíše naopak. Bohužel však registrují jak se vliv autorem zminované religiozity přesouvá od křesťanství směrem k islámu.

Tady cítím problém, bo po vlně muslimských uprchlíků se jejich počet v Evropě značně zvýšil a některé země s velmi pozitivní migrační politikou již nyní mají s touto vírou a muslimy velké problémy (např. Dánsko,Švédsko). A ani se nedivím, protože pochybuji, že může vedle sebe bez problémů fungovat parlamentní demokracie a teokratický muslimský systém založený na autoritě imámů, evropské zákonodárství a tradiční právo šaría, evropsky chápaná svoboda žen a tradiční systém podřízení muslimských žen vládě mužů atd. Jaký bude další vývoj Islámu v Evropě to je otazník...

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, nejsem si jistý zda hromadné odvrhnutí Boha v Evropě po Velké válce bylo dobře, nebo špatně.... Nevím, jestli jsme víru dokázali nahradit nějakou všeobecně platnou mravní normou bez Boha . (Samozřejmě nejde generalizovat) Sám se jako věřící spíš kloním k myšlence, že něco jako Bůh nám všeobecně schází....

5 0
možnosti
VV

Take si myslim, ze to desatero Bozich prikazani chybi. Nas to jeste pan farar ucil a vykladal i jejich vyznam.

2 0
možnosti
JL

Věřící - co to vlastně je? Podle kard. Duky je v ČR 4 miliony katolíků pokřtěných - to je pro církev samozřejmě hodně důležité kritérium, protože pokřtěn znamená být spasen k posmrtnému životu. Že dotyčný trochu hřeší, mu může být později z Boží v ůle klidně odpuštěno. Ale nebýt pokřtěn, to se kdysi považovalo za dost velký průšvih. Ani na hřbitově chudák pohan místa nenašel. Indiány dobyvatelé ze Španěl a Portugalska považovali za zvěř, dokud nebyli pokřtěni. ..Jak vidno, vše se vyvíjí. Dnes i pohan je vlastně člověk. Bohu díky. Hosana.

0 0
možnosti
BV

Takže do toho počtu jsem zřejmě započítán i já, protože jsem byl kdysi pokřtěn, možná proto že matriky vedly a křestní listy vydávaly farní úřady, krátce poté oficiálně ještě jako batole oficiálně s celou rodinou vystoupen z církve a s církví nemám nic společného, kromě občasné prohlídky nějakého kostela jako historické památky :-)

0 0
možnosti