Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mát karmu a plnou pravdu. Pokud někdo v této době volá po svobodě (ruského) slova, těžko zřejmě bude zarytým českým vlastencem. A pokud se takto chová někdo, kdo by měl v prvé řadě volat po dodržování zákonů, a demagogicky za svobodu slova schovává politikaření, tak mně už slušná slova docházejí.

6 1
možnosti
PK

Ničím se nedá zdůvodnit invaze a stejné je to i se zavedením cenzůry obecně.

Tam, kde se zavede nedá se pak již věřit mediím.

Velmi dobře to popsal ve svém dopisu panu Fialovi jeden ze zakladatelů ODS pan Macek.

4 2
možnosti
Foto

Vy jste oficiálním médiím nevěřil ani před tím. A teď navíc nemáte odkud opisovat. ;-D

2 2
možnosti
OD

Četl jsem Protiproud jako okno do duší šílenců, zajímavý pohled do bubliny, která se vytvořila kolem Klause, všichni víme, že perverze přitahuje, proto vyšlo na světě nejvíce knih o Hitlerovi. A Protiproud, to bylo nové vydání Volkisher Beobachter.

Nojo, ale ne každý bere tento materiál jako podklad ke studiu úchylek a perverzí, nýbrž jako "alternativní pravdu" a při vědomí historické schopnosti této společnosti kolektivní lež tvořit, upevnit a neopouštět, je asi lépe uzavřít tento pramen z hygienických důvodů.

Ona se ta Šaratice vyvalí na povrch jinou dírou, ale toto poskytuje krátké období kdy nehrozí, že by se někdo náhodou napil a chytl úplavici.

4 1
možnosti
LH

Vždycky se najde kašpárek, který má na své oponenty jen haldu vulgárních nadávek a požadavek na jejich cenzuru. Chtít od nich nějaký argument je jako chtít ho od obsahu toaletní mísy.

Všichni ostatní jsou pro ně "perverzní šílenci" a "Hitleři".

4 4
možnosti
AM

A32d85a22m 68M30a25l16ý

15. 3. 2022 12:53

Často ti samí, co zde mají dojemné obavy o svobodu slova v Česku mají velké pochopení pro způsob vládnutí v Rusku. :-/

Tak to je!!!!

7 1
možnosti
JK

Jestli lze za něco Putinovi "poděkovat", pak za to, že svým příznivcům a podporovatelům, placeným i neplaceným, podrazil nohy. Neviditelná kosa projela společností a najednou je vidět, kdo zůstal stát a kdo se válí po zemi a řve.

Myslím, že to je vždy ten viditelný projev okamžiku, kdy svoboda a otevřenost dostane válečnou kazajku. Toho okamžiku, kdy místo slov začnou mluvit zbraně.

Proč tak příznivci totalitního krvavého vůdce křičí je také jasné, každý vůdce se děsí okamžiku, kdy si svoboda sundá rukavice. To se nyní stalo, jen to diktátorovi zatím nikdo ze strachu neřekl, nebo diktátor dělá jako že o tom neví, nebo je vyšinutý a nevnímá okolí. Zdá se, že diktátoři tímto vývojem prošli.

Současný diktátor je už nyní mrtev, jen tělo je zatím živé, ale jen do času, když tohle dojde diktátorovi, přesouvá se do 2 fáze. Tam už Putin je a atakuje 3 fázi, tam bude plně ve chvíli, kdy začnou ruská vojska zdrhat z Ukrajiny. Pro nás čím dřív, tím líp. Pak bude možno svobodu vydolovat z pod trosek způsobených odpornou lží.

3 0
možnosti
Foto

Nedovedu si představit, co by udělalo s ruským národem porážka na Ukrajině a obávám se, že jsou schopni udělat cokoli, aby k tomu nedošlo. Z historie víme, jak blízko je od pořádku k chaosu. Od přeplněných obchodů k vyprázdněným. Od nadbytku k nedostatku. Od přejídání k hladomoru.

0 0
možnosti
Foto

Článek 17 Listiny základních práv a svobod

(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.

(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.

(3) Cenzura je nepřípustná.

(4) Svobodu projevu a právo vyhledávat a šířit informace lze omezit zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti.

0 0
možnosti
JK

Vždy je dobré raději číst Listinu (nebo něco jiného, třeba detektivku) celou, ale i z tohoto je jasné, že ve válce umírají nejen múzy, ale i pravda. Listina na to pamatuje.;-)

2 0
možnosti
EH

Zakázané weby jsem nikdy nečetla a jejich osud mi je vcelku ukradený. Ale nebudu tleskat cenzuře, ať už je myšlena sebelépe.

Někteří (myšlenkově spřáteleni) blogeři si tu od začátku války stěžují, že musí dodržovat kodex, i když jsou na správné straně, a jsou bez milosti mazáni, na což nebyli nikdy zvyklí. :-P

Cenzura totiž zakazuje debatu. Kde není debata, tam je pouze propaganda a nechceme skončit jako v Rusku. Protože ne vždycky budete názorově na straně cenzora.

8 0
možnosti
JP

J98a79n 13P25a79v71l19í72k

15. 3. 2022 12:26

Ty weby nejsou zakázané, pouze byly vypoklonkovány z domácího prostoru. Když by mi host vnucoval u mě na návštěvě ruskou propagandu, taky bych ho vyhodil.

5 0
možnosti
MB

Nedělal bych paniku, jistě se ozvou. Už zmizela novinářka s plakátem ve vysílání. To je novodobá Kamila Moučková. Krásné, když vysílala a z rohu studia, na ni mířily - Ty stejné samopaly! Kde novinářka je? Asi šla na besedy ke konkurenční televizi, rozhlasu. Možná přímo k Putinovi, vedou dialog. Vladimirovič samotný. Třeba je mezi lidem a užívá si podpory, popularity . Těžko říci, tak z hlavy. Budiž ji země lehká a Rusku hůře. Adolf s Goebbelsem, by se nestačili divit ... :-)

5 0
možnosti