Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

L88i51b74o74r 30H75a80m46p57l

22. 3. 2022 22:44

V r. 1985(to ještě slova perestrojka a glásnosť v češtině neměla své místo) JN jako hlavní hvězda přitáhl na Portu tolik lidí,že Výstaviště pro 15 000 nestačilo a hlavní koncerty byly v amfiteátru Letního kina pro asi 26 000 lidí.Jenže tehdejší velesvazáci,co za 4 roky se na revolucionáře rekvalifikovali a pozdější ,,proutkaři pohlaví a aranžéři davů,, časem marketéři budoucích soukromých TV se popularity JN tak vyděsili,že mu řekli,že pro něj bude nejlepší,když odtáhne do Těšína,bo jen jeho přítomnost zde by mohla vyvolat nepokoje. A TO NEMĚL ŽÁDNÝHO ZARACHA!!! Takže tenkrát svazáčci( dnes obecní Rada) prostě nakomandovali a jestli si tady někdo myslí,že si ředitel kulturáku(stejně jako tenkrát Porty) mohl dovolit koncert nezrušit,tak nekomentuji.Stejně jako tenkrát všechny tehdejší hvězdy zavřely huby a pěly svazákům do kroku. Jediný statečný,kdo se vzepřel ,Portu opustil a svoji solidaritu s JN vyjádřil tak,že koncertoval před branou výstaviště byl VOJTA KIĎÁK TOMÁŠKO.

Pro pana Turnera.Moje generace opovrhovala vším sovětským,ruštinou zejména naprosto stejně,jako generace mých rodičů němčinou a vším německým.A najednou přijde zrzavej týpek a za to,zač by měl sklízet pískot a opovržení se mu dostává nekonečného potlesku ve stoje...a taky nehorázné buzerace státní moci.Tu Puškinovu medaili( je to řád vytvořený za Jelcina,nikoliv Putinem,ten jej jen jako úřadující president signuje) dostal naprosto po zásluze zejména za to,že ruskou prózu a poezii dělal v době,kdy se na vše ruské plivalo.Co jste tenkrát psal Vy a kolik lidí Vám tleskalo?Že si ji nechal je dobře,jeho tvorba nemá s Putinem nic do činění,ostatně druhořadým pisálkům,kteří sami nic nedokázali se nezvděčí,ať udělá cokoliv.Oni vždy budou nejlépe vědět,co udělat měl.Ostatně Rejžek a Hutka vše dávno moudře předpověděli.Teda jen že po nich dnes neštěkne pes a po Vás Mr.Turner budou jen ty brouci na platu přišpendlený,zatímco jeho písně tady s našimi vnuky budou ještě hodně dlouho.A díky za ně.

20 9
možnosti
JK

Otázka, kterou se snažíte shodit text pana Turnera - "Co jste tenkrát psal Vy a kolik lidí Vám tleskalo?" - je mimořádně hloupá, a hlavně podlá. Mohu ji obrátit - co napsali a kolik lidí jim tleskalo ti, kteří chodí na Nohavicovy koncerty a nadšeně mu aplaudují? Například já mohu uvést, že jsem napsal pořad pro jednu folkovou skupinu a také jsem ho uváděl a hrál příběh a tleskalo mi tehdy přesně tolik lidí jako Nohavicovi, neboť ten vystoupil v druhé půlce večera před stejným obecenstvem.

No a co by takový fakt měl jako dokazovat? Já jsem se pak věnoval totiž jiné činnosti než Nohavica, a to i tom směru, že jsem nedonášel na StB.

Jestliže Nohavica zpíval písně zejména Vysockého, mělo by pro něj jako písničkáře být zavazující udržet si jako on svou morální integritu.

A o Vysockém se lze dočíst: "Přestože Vysockému přinášely kontakty s příslušníky ruského exilu mnohé potíže i skrytější či otevřenější represe a ústrky, jež mu komplikovaly jeho beztak rozháraný a fyzickým utrpením přeplněný život, svých zahraničních přátel se nikdy nezřekl. Navzdory všem běsům ve své duši, své fyzické bídě i celkově obrovskému tlaku, jemuž byl vystaven, se Vladimir Vysockij spoluprací s KGB a udáváním na emigranty neušpinil. Zůstal tak až do smrti osobností, jejíž morální integrita je nesporná a neoddiskutovatelná. Tím zároveň dokázal, že fyzická bída nemusí být nevyhnutelně spojena s lidskou malostí a morální ubohostí..."

Nohavica však podlehl daleko menšímu tlaku bolševické moci, čímž svou morální integritu rozbil, což dovršil tím, že přijal ocenění z rukou vraha, což bylo tehdy už jasné (viz fyzická likvidace Putinových politických oponentů z jeho rozkazu).

Fakt by mě ale zajímalo, jak víte, že Nohavicovi kritici, které nazýváte zcela neopodstatněně pisálky, nic nedokázali. No a korunu jste tomu nasadil svým závěrečným věštěním, po kom štěkne či neštěkne pes a co si budou zpívat naši vnuci.

5 3
možnosti
JV

J22a54n 52V23a54j28č92n41e40r

22. 3. 2022 20:30

Takže to, co označoval český národ jako svůj hudební klenot, je nyní odpad. Ještě že už tu nejsou ty ostatní - protože na každého z nich by se dnes něco našlo. A ani u jednoho z nich si nemyslím, že by se zachoval servilně. Protože je rozdíl mezi uměním a kulturou. Za vlastní umem si člověk stojí.

7 3
možnosti

Hudebně je to stále klenot. Jenže tady nejde o muziku, ale morálku

4 4
možnosti
LH

Milý pane. Pletete se již v první větě. Státem řízená cenzura tu je a je to velmi zřetelné. Začalo to v době kovidu, kdy byly a stále jsou ostrakizováni vědci s jiným názorem než je ten hlásající víru v zázračné účinky vakcíny. Nyní se navazuje zákazem názorů i jen s neutrálním pohledem na rusko/ukrajinský konflikt. Dochází k cenzurování webů, youtube kanálů, facebooku. Formuje se jakési ministerstvo pravdy, které bude určovat, co je povolená informace a co nikoli. Cenzura tu je a to zjevná. Média selhávají a hlásají propagandu jedné strany. Kauza Nohavica je směšnou historkou v celém tom obrovském průšvihu.

22 6
možnosti
AH

No tak v tomhle premrstenem smyslu, v jakem to chapete, byla cenzura vzdy a vsude. Protoze nikdy asi nebylo mozne prohlasovat uplne cokoli. Nikoli az v posledni dobe. A "ministerstva pravdy" jsou vlastne dnes vsechny - informuni jen o tom, co povazuji za pravdive, stejne jako treba skolni ucebnice. Jaksi ze zdrahaji rozsirovat lzi.

3 5
možnosti
IM

I48v47a27n 79M46i57n24á30ř

22. 3. 2022 18:24

Obecně vzato - k zakázání Nohavicova koncertu důvod není. Na druhé straně je však třeba pochopit - obrovské a hluboké zklamání velké části veřejnosti, která se domnívala - že zbožňovaný zpěvák projeví charakter a placku od novodobého válečného zločince .. Alespoň symbolicky odmítne.

9 3
možnosti
Foto

"Placka" byla od Ruske federace, nebyla od Putina. !!

0 0
možnosti
LS

Třeba se jednou Nohavica setká s Ukrajincem, který vinou Putina přišel o rodinu a ten se ho zeptá, jestli je pravda, že putinovo ocenění si ponechal.

3 5
možnosti
AH

No, to bude cloveka co prisel o rodinu zajimat predevsim, jestli u Nohavici nekde ve skrini lezi medaile.

7 0
možnosti
DR

Nech si šetrí hlas , keď prídu Alexandrovovci , bude im robiť predskokana , zahrá si z tamburašmi....

5 11
možnosti
AH

Stejně je celá ta aféra kolem Nohavici zcela zbytečně vytvořená. Vychází z jakéhosi nesmyslného přesvědčení některých lidí o tom, co podle nich musí jiní lidé udělat s medailí předanou Putinem.

13 4
možnosti
Foto

Pletete si pojem a průjem.

Každý normální člověk musí odmítnout ocenění od jakéhokoliv válečného zločince. Vy by jste si převzala od Hitlera medaili Nejlepší zahrádkář roku?

1 1
možnosti
DJ

D54a11v80i26d 48J86e38c22h

22. 3. 2022 16:05

Nohavica má vlastní názor a tudíž odmítl hystericky hýkat se stádem jako ostatní.

18 9
možnosti
Foto

A raději hýká s novodobým Hitlerem.:-/

7 17
možnosti
PJ

P76e90t53r 37J58a54h60n

22. 3. 2022 14:24

Chtělo by se napsat nechte zpívat všechny co chtějí, když je poptávka, ale to by se multikulti a sluníčka přeskočili, že? Alíb agil?! ;-D;-D;-D

6 0
možnosti
VV

To zpivani snad bylo zakazano jen na pocatku pandemie, kdy Cesi byli v nenankazenosti jednicky.

0 0
možnosti