Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J97a12n 29Š13i72k

22. 3. 2022 13:56

Když ho ONI zakázali, jak tedy možné, že Nohavica mohl zpívat? Žádné antony, žádné obušky, žádné vězení. Jak to? Kde jsou hysterici s pěnou u úst, co nemohou rozdýchat, že na světě existují takoví, kteří se chovají podle svého a svou hospůdku nepronajmou a na koncert nepůjdou člověku, který je svým životním postojem zklamal, nepůjdou? Proč jich není plná diskuze? Jak vidno, když se někdo chce zašpinit s Nohavicou, možnosti má. Hezký den

22 8
možnosti
JN

Já jsem tedy zde na blozích iDNES na žádný článek ani diskusní příspěvek, ve kterém by se tvrdilo, že je Nohavica v celé ČR zakázaným zpěvákem, dosud nikde nenarazil. Nicméně to, že Nohavicovi zrušili na základě "doporučení" rady města na dnešek plánovaný koncert v Uherském Brodě, pravdou je...

A jenom k tomu "kteří se chovají podle svého a svou hospůdku nepronajmou" - Vy se vážně domníváte, že vlastníkem Kulturního domu v UB je uherskobrodský starosta? 8-o

7 3
možnosti
MV

"dojala" me slova pana Nohavici prohlasena na koncertu:

"bum a je tu valka. tak si zazpivame."

vic uz fakt neni treba dodavat

22 5
možnosti
ŠČ

Marku, vy jste na tom koncertu byl nebo to víte z tisku či agenury JPP? Pokud neznáte souvislosti a často se nám prezentují věci (nejen Nohavicův koncert) vytržené z kontextu, těžko se hodnotí nestranně jakákoliv událost.

2 0
možnosti
MB

Byl jsem účasten a zcela nadšen. Jarek tedy v komunismu nezesne. Vydržel mu pouze 14 dnů. O politice nemluvil. Cenné ovšem jeho gesto - mluvilo za něj. Ocenil jsem přední řadu matek z Ukrajiny s dětmi. Velmi dojímavé, když tomu nejmenšímu předal tu medaili! Ba, ozvaly se hlasy odporu. Měl ji vydražit. Ze získaného, jim koupit školní brašny. Oceňuji Jarkovu moudrost. Utrousil, že nemusí mít obavy. Již je nenapráská. A jede koncertovat dále, směr Kyjev. Nebo Kyjov? Už jsem zmaten, kraválu a radosti bylo plno. Zalehlo mu v uších. Náš Jarek opět živý a v akci. Je to náš kluk - Jsme v mnohém stejní, jako on. Pryč s Mišíky, ještě by chyběli takoví Jandové. A té holce Zagorové, ani nemluvě. Takové hodné děvče, to bylo. Jak říká autor, nechte jej zpívat ... :-)

8 4
možnosti
MB

Má mu fakt fandím, mínusy přece nemohu dostat. Vše lze dělat lépe - Za ideální bych považoval. Dát dohromady Slovanské, umělecké duše. Alexandrovce, Helenku a Jarka. Ještě lépe by vše propojili. Zhruba jako v tom, Mariupolu. Tam se to zdařilo náramně. S medailí na klopě, pochopitelně. Vedle souboru nemůže vypadat jako chudý příbuzný. Ti jich mají plno. Hela zase bude mít vějíř. Z rozsudků vyhraných soudů ... :-)

4 1
možnosti
KT

Včera koncertoval ten zakázaný zpěvák, zřejmě zpíval v ilegalitě v hlubokém sklepení a účastníky sbírala policie. Mnozí tu přece píšou a sám umělec říká, že je to stejné jako za totality.

21 7
možnosti
KT

Za co mínusy, přátelé? Sám mistr přece prohlásil, že se cítí jako za komunismu. Že byste s umělcem nesouhlasili?

1 0
možnosti
Foto

Dobrý blog, Jiří. Cítím to stejně jako Vy. A už bych Nohavicu nechal nejen zpívat, ale i žít po svém.

20 3
možnosti
Foto

Děkuji Vám, Tomášů, tato glosa je asi mým posledním příspěvkem k tomuto tématu. Patrně už vše bylo řečeno.

5 1
možnosti
Foto

Kádrování je mi protivné! V Nohavicově případě by mohl zpívat třeba blbiny, hlavní, aby měl správný postoj. O Martinu Heideggerovi se například říká, že byl největší z filozofů a nejmenší člověků.

4 1
možnosti
MS

R^ Glosou jste mohl ujistit, ale fanynky mají své jasné stanovisko.

0 0
možnosti
Foto

Emoce mnohdy válcují vnímání reality a někdy i soudnost, a to nejen u fanynek...

6 0
možnosti
Foto

Toto říkám stále. Takže karma. Některým to holt nevysvetlite.

5 0
možnosti
Foto

R^Vždycky si asi trochu naivně říkám, že se třeba najde někdo s opačným názorem, koho to přiměje alespoň k zamyšlení se...

1 0
možnosti
Foto

Jaromír Nohavica se kdysi vyjádřil, že s ženou nevalné pověsti seděl v kavárně, leč do hotelového pokoje s ní nešel. Časem se ukázalo, že s ní nejen do toho hotelového pokoje šel, navíc ještě radostí volal, že láska k této ženě nevalné pověsti je zázrak a že si díky ní mohl zpívat a mohl si dávat do trumpety.

15 6
možnosti

Už v době jeho spolupráce s StB to na něm zanechávalo psychické stopy. Já bych mu to nevyčítal. Ono je lehké chtít po někom aby se nezlomil. Co vím, i Kryl jeho postoj chápal.

Nicméně, ve mě se to vršilo postupně a jeho lavírování už nepovažuji za zbabělost, pro kterou mám pochopení. Ale za vychcanost a pro ní už pochopení nemám.

2 4
možnosti
JN

Dovolte několik postřehů:

1) Srovnávat Ortel s Nohavicou mi přijde trochu mimo.

2) Pokud narážíte na to, že se Nohavica na včerejším koncertu v Hodoníně k ničemu nevyjádřil: jak je psáno v článku, z kterého jste čerpal, on se již vyjádřil k válce na Ukrajině dříve: "Na začátku března odvysílal ze svého bytu živě koncert Vlašťovko, leť, při němž řekl, že nesouhlasí s Putinem a válka je mu proti srsti. "

3) Samozřejmě, že současné poměry se nedají srovnávat s dobou před rokem 1989, ovšem tendence některých lidí k tomu daleko nemají:

„Radní zrušení koncertu jen doporučili, konečné rozhodnutí bylo na řediteli Domu kultury,“ uvedl Ferdinand Kubáník, starosta Uherského Brodu.

„Kdybych koncert nezrušil, už bych nebyl ředitelem,“ reagoval Radek Srnec, ředitel Domu kultury v Uherském Brodě.

Viz: https://www.idobryden.cz/zpravy/brod-zrusil-koncert-nohavici-malo-se-distancoval-vuci-putinovi-55228.html

16 12
možnosti
Foto

1)Nohavicu s Ortelem srovnávám pouze na základě toho, že v případě obou se lže, že jsou zakázaní

2)Na nic nenaražím, cituji to, co řekl. Nevyjadřují se, co řekl kdy jindy. Konečně válku nepodpořili ani Okamura nebo Grebeníček. Nikdy jsem nevyjádřil názor, že je Nohavica podporovatel ruské agrese a Putina. Pouze jsem uvedl, že díky své chabé morálce se stal užitečným idiotem a v této roli v určitém ohledu setrvává.

3)Různí lidé mohou mít různé tendence, podstatné je, že systémové nic takového neexistuje. Vámi uváděna vyjádření mají nulovou relevanci

Například zrušení koncertů v polských městech, která řeší nápor ukrajinských uprchlíků, je pro mne zcela pochopitelné a jako projev nějaké totality to, myslím, může vnímat jen úplný idiot.

16 0
možnosti