Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TV

obavam se, ze komunisty si proti nacistum neprimerene idealizujete (Komunismus, respektive ruský bolševismus si ve svých důsledcích s nacismem příliš nezadal). Pokud si spravne pamatuji, maji internacionalni socialiste na svedomi pres 100 milionu mrtvych, zatimco nacionalni "jen" 3 miliony. Pravda, komousi na to meli o poznani vic casu. Proste je to stejna levicacka svoloc.

1 0
možnosti
SL

Jen bych to trochu poopravil - 3 miliony vlastních (němci doma, ne na frontě).

0 0
možnosti
JM

Upřímně musím přiznat že mne iDnes překvapila tím že zveřejněnila relativně ověřený článek o nelidském chování ukrajinských milicí vůči ruským zajatcům, který bych spíše čekal na proruských webech. Na druhou stranu mne vůbec nepřekvapilo že se tak děje. Ta brutální mentalita je na obou stranách fronty a nikdy se nedá vyloučit. A upřímně ona je i v nás. Stačí si jen přečíst kolik nenavistných příspěvků "to těm rusákům přeje" a přitom jsou to taky lidi. Myslím si že, ale právě díky tomu pokusu o trochu vyvážené zpravodajství se možná dozvíme jak se vůči podobným incidentům ukrajinská armáda postaví a zda se už začíná trochu odlišovat od té ruské od které samozřejmě nelze očekávat vůbec nic.

2 0
možnosti
Foto

Přiznám se, že vás komentář nechápu, respektive ho nechápu pod svým článkem. Bylo by naivní si myslet, že ve válce se jedni chovají jako barbaři a druzí jako andělé. Nicméně je stále třeba myslet na to, kdo je agresor a okupant, a kdo obránce. !!

1 0
možnosti
Foto

Já čt sleduji. Borek ani Kubal mě nedráždí, dělají svou práci. Ale Jakub Železný mi v poslední době připadá velice labilní.

1 0
možnosti
Foto

Pod to bych se klidně podepsal...

0 0
možnosti
ZJ

Záznam rozhovoru Jana Krause s Jitkou Obzinou je hoax. Ostatně, tak Kubala, ani Borek nejednají.

0 0
možnosti
Foto

Omlouvám se, ale nerozumím tomu.

0 0
možnosti
JL

Na CT se nedivam, pane Jiří Turnere. Asi pet let. Pana Borka neznam, ale pana Kubalu si jeste pamatuji. Dam na vase slova, ze je to vyborny zpravodaj.

Vas clanek je ukazkou diference pohledu na stejnou vec. Zde je ten problem. I srovnavani udalosti nebo i osobnosti ukazuje tento problem. Cely svet se poti z tomto problemu.

WWII muze byt klasifikovana jako zrudne obdobi lidstva. Celosvetove az 60 milionu mrtvych. Vsechno okolo tohoto cisla si muzeme utvorit predstavu o tomto case.

Je zde vsak i ten druhy pohled. Letadlo pohaneno tryskovou turbinou, raketa dosahla stratosfery, nylon se stal ukazkou duftipu chemiku, ale take sjednoceni techniky pod jednim systemem.

To jsou dva pohledy na stejnou vec. I to reseni po tomto obdobi ma mnoho pohledu. Dobrych a take tech mene dobrych.

Divam se na diskutery v iDnes a nenachazim diferenc mezi obcany CR a Arizony, kde ziji. Mluvim o normalnich obcanech. Snad diference jsou v moznostech zde a v CR. Mohu si poslechnou a podivat se na stejnou vec z pohledu konzervativnim a take z pohledu levicaka. Zde je vsak mensi rozdil. Volby zde jsou mezi temi dvema pohledy na vec. V CR je to rozmelneno do mnoha stranickych detailu. Staci se podivat kolik stran se uchazelo o ucast ve Snemovne.

0 0
možnosti
Foto

Pane Limo, zapomínáte, že třeba v USA se demokracie vyvíjela 200 let, než dospěla k tomu, co teď vidíme (nic moc), kdežto u nás jen 30 let, po předchozím komunistickém vymývání hlav.

Na ostrově Man existuje parlament už 1000 let - tak odtud by se už příklad vzít mohl.

A WCh: "Demokracie je jako anglický trávník. Stačí jej jen kropit a stříhat. Ale musíte to dělat aspoň 100 let."

0 0
možnosti
Foto

,,Neberte ty úplatky, nebo se z toho zblázníte"(viz. Jáchyme, hodˇ ho do stroje):-) Ovšem skutečná válka není film, ale nejednou až nekonečný seriál se všemi hrůzami, co války obnáší. A navíc, momentálně reálně TAKŘKA za humny. Již to není ,,jenom" zajímavý přímý přenos CNN z Bagdádu jak před třiceti lety. IGNOROVAT TO NELZE, A ZA NORMÁLNÍ POVAŽOVAT TAKÉ NE(!!), stejně tak jako dopady i důsledky pro každého, a nejen u nás.

1 0
možnosti
PK

Není moc co dodávat. Řekl bych, že fair vyvážený článek s rozumným pohledem na věc.

Tentokrát neváhám dát karmu.

1 0
možnosti
ZZ

Nevím kdo to je Kubala, ani Borek. Nevím z jaké jsou TV, ani co reportují.

V minulosti jsem okrajově sledoval ČT - tu už nesleduji vůbec.

Zpravodajství je žalostné na všech našich TV kanálech, takže nemá smysl si to ani pouštět. Někdy ze zvědavosti manželce přepnu její detektivky ( který mě moc neberou ) na jiný kanál - a nevěřícně nad tou demagogií kroutím hlavou. To jsou ty staré detektivky asi opravdu ten nejlepší program, co v TV dávají.

;-(

0 4
možnosti
Foto

J77a36n 90Š81i39k

7. 4. 2022 13:16

Chápu. Ruské zprávy evidentně sledujete více, protože Rusové mají detektivky mizerné.

12 1
možnosti
Foto

J83a76n 48Š36i69k

7. 4. 2022 13:10

Naprostý souhlas! Jinak Michal Kubal je vrcholový profesionál, který jako válečný reportér pracoval třeba v Bosně, Jugoslávii, Afghánistánu, Íráku, Pákistánu. V roce 2004 strávil po únosu čtyři dny v zajetí v Íráku. On, stejně jako ti nejlepší z terénu v televizích nakonec moderuje hlavní zprávy a je to pro ně zpravidla vrchol kariéry. Nevím, zda šel na Ukrajinu dobrovolně nebo jej ČT vyslala, ale na tom až tak nezáleží. Zrovna on si nezaslouží aby na něho kdejaký žvanil plival svoje žblebty o nevyváženém zpravodajství, když sám sleduje různé prorusky "nezávislé" weby a tváří se důležitě, jakože on jediný ví tu skutečnou pravdu. Kdyby lidi jako Michal Kubal byli nuceni ke lhaní nebo zastírání, dávno by z takové práce odešli. Díky za článek a přeji hezký den

21 1
možnosti
ZZ

Tak ten Kubal v tom Iráku také referoval o nálezu zbraní hromadného ničení ? V Afgánistánu o nadšeném vítání nositelů demokracie a Jugoslávii o srdečných Chorvatech ?

;-D

2 3
možnosti