Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

Můžu podepsat. Někteří jsou opravdu chudí ne vlastní vinou.

Ale jak pomoct těm, kteří mají nízké příjmy, ale celý rok šetří na dovolenou u moře? Mně jako středněpříjmovému stačí dovolená někde v Česku a pořád je co objevovat. Moře tak 1x za deset let kvůli děckám.

0 0
možnosti
IH

A proč by mělo moře být samozřejmostí? Moje děti ho viděli poprvé až v 10ti letech. A mezitím jsme skoro bez peněz sjezdili se stanem skoro celou naši republiku... Nemyslím, že by byly ochuzeny o zásadní zážitky, možná jich naopak měly více...

3 0
možnosti
VP

Tak prej máme 70 000 bezdomovců, píše Nový prostor..

0 0
možnosti
Foto

Nejsem si úplně jistý, o čem vlastně počet bezdomovců vypovídá. Možná, že je to paradoxně známka velmi vysoké životní úrovně a velmi liberálního systému, protože v zemi, kde je bída, by měli lidé bez domova a bez práce problém přežít (a totalitním systému se jimi třeba ani stát nemohou). Když tak koukám na některé vršovické bezdomovce, mám pocit, že se jim daří docela dobře a život, který si zvolili, jim vyhovuje.

6 0
možnosti
Foto

V77í71t 63C11h81a51l51u19p81a

19. 4. 2022 15:34

Je zcela běžné, že velmi valná většina a zejména mladých lidí si zvykla i pro menší nákup do max. 1-2 km vzdáleného hypermarketu jezdit autem (někteří k tomu potřebují i SUV 3,0 TDI).... Rozežranost největšího kalibru :-(

0 0
možnosti
Foto

A Vy byste dokázal takový 50 kilový nákup ten kilometr odnést? ;-D

2 0
možnosti
JR

J29a23n 94R83á37ž

19. 4. 2022 15:15

Nevěřím, že navýšení cen potravin, služeb a pohonných hmot drtivá většina občanů vyřeší tím, že přestanou plýtvat, počnou nakupovat uvážlivě, přehodnotí způsoby cestování a obecně s rozmyslem budou zacházet se svými finančními prostředky.

Spíše lze důvodně očekávat, že jen poroste počet těch, kdo budou natahovat ruce ke státu pro další sociální dávky.

PS. Primární funkcí sociálních dávek je ochrana občanů, kteří se objektivně nemohou (!!) o sebe postarat sami, aby netrpěli hmotnou nouzí, nikoliv ochrana před snížením dosavadní životní úrovně. Ale zřejmě tuto elementární funkci sociálních dávek lze velmi obtížně vysvětlovat např. panu Jurečkovi

0 2
možnosti
Foto

Skvěle napsáno,Jiří. Dejte to prosím, na Blogosféru. Děkuji

8 2
možnosti
Foto

Děkuji, Tomáši, již se stalo.

0 0
možnosti
MK

No... Hlavně platí toto:

1) Narativ covidové propagandy byl: „Na každém život záleží. Ochrana života stojí za omezení svobody a právního státu.“

2) Kdežto narativ válečné propagandy zní: „Za svobodu se vyplatí trpět a umírat. A ochrana životů jednotlivců v tomto boji jde stranou.“

A najednou tedy je prý úžasné umírat a trpět za takové ty „ideály“, jako je například „územní celistvost Ukrajiny.“:-)

A mimochodem - pokud autorovi pořád nedochází, do jaké ekonomické propasti se řítíme (a jak už dnes žijí mnohé chudší rodiny), tak vše zbytečné...

18 9
možnosti
JL

já vlastně žádné chudší rodiny neznám, ale chudí budeme až sem budou padat Putinovy rakety.

7 2
možnosti
PV

Liberální bolševismus je pouze pokračováním rudého bolševismu. Vládu jedné strany vystřídala vláda jedné pravdy. Obojí se vyznačuje imbecilitou v politicko-hospodářských vztazích, cenzurou, udavačstvím, bojem proti svobodě slova a zbídačováním všech vrstev obyvatelstva s výjimkou vládnoucí špičky.

9 6
možnosti

Dvě poznámky:

na plýtvání na nákupu toho co vlastně nepotřebuji je ale založená celá ekonomika. Já osobně mám třeba televizi 20 let a mobil přes 10, protože ještě slouží - ale kdyby si všichni počínali jako já, tak většina firem zkrachuje, protože prostě nebude mít komu prodat - tolik k tomu sebeomezení se.

S tím, že stát nemá zbytečně rozhazovat peníze souhlasím - ale současnou situací je vinen v prvé řadě ten stát - třeba nesmyslnou politikou v oblasti energií - je nesmysl, aby za poslední rok se v případě energií několika násobně zvedly výrobní náklady - pokud to bereme z pohledu výrobců anebo poptávka - pokud to bereme z pohledu trhu. Ten trh je nefunkční a jedním z důvodů je omezování výroby energie zejména jaderné - a to kvůli ekologickému náboženství - a tím je vinen stát - zejména ty na západ od nás.

24 0
možnosti
IL

I59v46a65n23a 60L97a28n21c35e

19. 4. 2022 12:21

Ale co budeme dělat s těmi, co vlastní deset aut, ostrov, několik domů, letadla a lodě a jejich děti se na jachtách válí a berou drogy? To jsou ti, co nám hlásají o tom, že si žijeme nadmíru dobře a rozhazovačně.

8 2
možnosti
JK

Ti, o kterých píšete, nic takového nehlásají. Těm je to šumafuk. Navíc je jich v porovnání s jinými vrstvami jen pár, a pokud utrácejí, dávají peníze do oběhu a jiným vydělat.

3 0
možnosti