Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No, pokud někdo mluví maďarsky, má k tomu maďarské občanství a navíc přichází fakticky z blízkosti maďarských hranic, pak nemá co pohledávat nejen ve Vršovicích, ale ani v Troji. A je fuk, jak vypadá. Má být v Maďarsku.

4 0
možnosti
Foto

Takhle to vypadá jednoduše, co? Tento článek vyjadřuje jen nějaké principiální stanovisko. Já jsem ty lidi nelustroval, nevím jaké má kdo občanství, trvalý pobyt, důvody emigrace a pod.

Jasně, příslušné úřady mají řešit , pokud někdo aktuální situaci zneužívá,ale otázkou je, jestli je reálně možné oddělit, a to zcela obecně, utečence, kteří jsou skutečnými válečnými utečenci od těch, kteří prostě využili situaci k migraci a vstřícného postoje většiny evropských zemí.

1 0
možnosti

Některé problémy prostě vyřešit nelze resp. "snažení" povede ke zhoršení. Vzhledem k našemu vývoji je určitá migrace nutná, ale brát sem každého kdo přijde, je zoufalé a poškozuje nejen lékařky, architektky, učitelky ale i slušné uklízečky a stavební dělníky, bez kterých se neobejdeme.

0 0
možnosti
Foto

To máte pravdu. Jeden ukrajinská gauner může zásadně poškodit renomé tisíců slušných lidí...

0 0
možnosti
Foto

A ty naše vlastní se už integrovat podařilo? :-)

5 0
možnosti
Foto

Těžko říci. Některé jistě ano, jiné jistě ne, spoustu možná tak napůl. Stejně tak lze polemizovat o tom, kde je ta chyba. Je snadné říci: přece v nich, ale to vůbec nic neřeší.

0 0
možnosti

Jistě máte z hlediska obecné morálky stopro pravdu, jen ty zkušenosti z minulosti příliš optimismu v tomto ohledu nevzbuzují..

1 0
možnosti
Foto

Já také žádný optimistický scénář neočekávám. Prostě si jen myslím, že je zvláště v krušných časech nutné přijímat morální a etická rozhodnutí, a to i přes to, že nebudou mít do budoucnu žádný obecně pozitivní efekt.

0 0
možnosti

V podstatě máte pravdu. Cikán v koncentráku trpěl stejně jako židovský intelektuál. Nicméně Maďarsko má máslo na hlavě v kauzách svých občanů, ke kterým se odmítá znát a s ČR o nich odmítá komunikovat.

1 0
možnosti
Foto

Žádná rovnost mezi lidmi nikdy nebyla není a nebude. Jen, jak správně poznamenáváte, v utrpení.

0 1
možnosti