Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A co to "ze" namísto "se"?:-D

0 0
možnosti
Foto

To je zjevná chyba z nepozornosti. Kdybyste napsal, kde jste ji našel, ušetři byste mi čas s hledáním:-)

0 0
možnosti

Jákl v jednom rozhovoru říkal, že neplánoval někoho tmavého obsadit, jenže "musel".

0 0
možnosti

Já bych to viděl tak, že tyto situace jsou především projevem protitlaku vůči dnešním tendencím zcela ignorovat etnicitu lidí, a to i zpětně v historii, bez ohledu na to, že to vede až k absurditám. Všichni se bojí, aby se nevrátil opět holokaust a rasové "čištění", a snaží se to utnout hned v počátku, tedy aby někdo nějakým způsobem nemohl hodnotit lidstvo z pohledu etnika nebo rasy, tak se budeme tvářit, že žádné lidské rasy neexistují a tím se to vyřeší. Jenomže tím se popírá zcela zjevný a objektivní fakt, že různá lidská etnika prostě existují. Etnicita lidí je otiskem geografického prostředí, odkud dotyční lidé pochází a jaké jsou v příslušných zeměpisných šířkách přírodní podmínky. Vývojem se tak lidé v průběhu času adaptují podmínkám v místě jejich výskytu - takže na rovníku mají lidé obecně více pigmentu a tmavší pleť, na severu zase méně pigmentu a světlejší pleť. Asiaté mají zase "zešikmené" oči, což se někdy připisuje vlivu prachu ze savan apod. No a pokud se člověk s nějakým genetickým vybavením vyskytuje ve zcela jiné zeměpisné oblasti, než k jaké je uzpůsoben, tak to prostě působí divně a je to známkou toho, že někdo je geograficky jinde, než by měl přirozeně být. To platí pro všechny živé tvory - také nenarazíte na ledního medvěda v subtropickém lese, nebo na černého medvěda v Arktidě, na žirafu za polárním kruhem nebo na tučňáka na Sahaře.A kdyby ano, každý by se nad tím zcela přirozeně pozastavil. A u lidí to platí stále také, z hlediska přírody jsme stejní živočichové jako všichni ostatní.

Proto je zcela očekávatelné, že nad člověkem velmi tmavé pleti na našem území ve středověku se někdo pozastaví. Ano, fyzicky se sem pár jedinců mohlo dostat (obchodníci z blízkého východu např.),ale početně by šlo o pár osob.Zkuste si vzpomenout na nějaké panovníky, šlechtice nebo jiné zobrazované civilní osoby v českých zemích středověku,kolik jich bylo výrazně tmavých...A pokud by se tenkrát udělal náhodný výběr 100 osob,kolik by tam takových statisticky bylo?

10 0
možnosti

Autor jen chtěl nenápadně naznačit, že není rasista.

1 0
možnosti

Nemá smysl poukazovat na omezence ve společnosti.

Lidé zjevně potřebují někam patřit a vymezovat se. Římané neřešili etnika, v Římě žil Gal vedle žida. Ale řešili, kdo má občanství a kdo je barbar.

Dneska se řeší, kdo je proruský apod.

Když vyhladíme rasismus, najdeme si něco nového.

5 0
možnosti

Na největším poutním místě v Polsku mají černou Madonu. Říkala jsem si, že nejspíš se někomu zjevila v Africe. Ale ne, ten obraz prostě zčernal.:-)

2 0
možnosti
Foto

Mořic byl Egypťan, velitel tzv. Thébské legie, která se v rámci římské armády účastnila v letech 286 a 287 tažení v Galii. V oblasti dnešního švýcarského St. Moritz, což v rámci názvu nebude asi náhoda, odmítli členové legie v čele s Mořicem tradičně obětovat pohanským bohům ...

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=792070

Ten Moritz byl zvláštní týpek.

- Zúčastnil se s Římany tažení v Galii. Tam se nejspíš zúčastnil násilí a zabíjení aby podpořil moc Říma v Galii.

- Odmítl obětovat "pohanským bohům". Já bych naoko těm bohům obětoval. To bych považoval za menší provinění, než vraždění v Galii.

Typické křesťanská přetvářka, kdy nevadí zabíjet lidi, ale vadí obětovat "pohanským bohům".

2 5
možnosti
Foto

Oprava:

Typická křesťanská přetvářka ...

0 0
možnosti
Foto

Opravte si překlep v :

"I jen ze základními znalostmi historie křesťanství musí být každému jasné, že rozhodně ne všichni svědci byli „árijci“."

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=792070

Jistě jste myslel "... světci" a ne "svědci".

2 0
možnosti

Podle mě jste to výborně napsal a myslím, že i polopaticky vysvětlil. Nakonec třeba i Židé z Etiopie mají čistě černou barvu kůže a Izrael podnikl velikou akci k jejich záchraně. Bohužel si myslím, že pro určitou skupinu našich občanů, v čele s jedním,,samurajem" je situace jasná. Sv. Mořice nechal přebarvit Fiala s paní Pekarovou na příkaz CIA.;-D Pro Vás velká karma.

4 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS