Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Mám na tuto problematiku podobné názory jako vy.R^

Nedávno jsem viděl na internetu fotku Středuly s velmi tlustou odborářkou a velmi tlustým odborářem a k tomu text: "Souhlasím s odboráři. Pět kilo vlašáku, tlačenka, šest řízků a osm piv denně musí být ústavní právo." Považuji to za dobrou satiru na požadavky různých demonstrantů.

11 1
možnosti
Foto

J97i77ř93í 18K87i98n46d26l

11. 10. 2022 10:10

Pane Lněničko, pro vaše dovzdělání. . Slovo kapitalismus se dostalo do evropských jazyků od francouzského utopistického filosofa Saint Simona. Marx si je vybral aby jej postavil proti jiným ekonomickým systémů a to zejména proti otrokářství , feudalismu, a socialismu. Kapitalismus podle Marxe odumře a uvolní cestu socialismu. Kapitalismus je ekonomika založená na soukromém vlastnictví a volném obchodu.Již od počátku lidstva mezi sebou lidé směňovali práci za zboží nebo služby, které si sami nechtěli nebo neuměli vytvořit a cenu tvořil trh. Takže - chceteli kapitalismus existuje od pravěku, kdy člověk směnil pazourek za kůži mamuta.

7 0
možnosti
DP

Tak to máme kliku, že se ten kapitalismus tak drží. Socialismu jsem zažila, a nebylo to nic moc...

0 0
možnosti
Foto

:-) Středula? Leckdo chce ,,demonstrovat" svou sílu a moc. Vláda jedná s kde kým. I s odbory, resp. jejich zástupci, stejně tak i s různými ,,svazy". I podnikatelskými. Ne všechny tyto subjekty však svolávají ,,demonstrace", aby ,,demonstrovaly" svou sílu a vliv, či aby se jejich ,,vůdci" zviditelnili masám, a přitom i kandidovali na prezidents. sesli;-)

2 0
možnosti

Evidentně již dlouho mluvíte pouze psy, protože jinak byste nemohl mít takové názory hraničící s mentální retardací. Váš společenský rozhled je mizerný. Pokud jste z Prahy, nedivím se - divný svět a divní lidé zahledění do sebe.

3 9
možnosti
Foto

Karma jako vyšitá, Jiří. Souhlasím s Vámi, že u velkých korporací jsou odbory důležité (nedělám si iluze o dobrotivých majitelích ).

Po revoluci se všichni těšili, jak to bude fajn. Pak zjistili s vyděšením, že se svobodou přichází i odpovědnost sám za sebe, což někteří nerozdýchali dodnes. To jsou ti nespokojení, kteří chtějí mít ten bourák jako soused, ale zadek nezvednou.

A Josef Středula? Účast na veleakci byla jako na nějakým mejdanu pro pár pozvaných, myslím, že tu facku v sobotu, co dostal, hned tak nerozdýchá.

19 2
možnosti
Foto

Děkuji a zcela se ztotožňuji

1 0
možnosti
Foto

Konstruktivní kritika? Kolikrát jsem podobné spojení již slyšel. Odbory jsou legální organizace pracujících, tedy ne lůzrů, nechtějí svrhnout vládu ani vystupovat z OSN, chtějí jednat. Ani zde nikdo netvrdil, že kapitalizmus je zlodějina, což podle mne je. Jen chtěli, aby se vláda probrala, neplácala stále o tom, co všechno někdy hodlá udělat (válečná daň), že zastropovala atd...

6 10
možnosti
Foto

Kritika konstruktivní, potažmo oprávněná u buď je, nebo není, bez ohledu na to, kolikrát to kdo slyšel.

Nijak nezpochybňuji legalitu odborů, a jak jste si snad všiml chápu i jejich smysl tam, kde to smysl má.

"Kapitalismus je zlodějina" :-) to je úsměvná poznámka.

Jak hodnotíte, socialismus nebo třeba komunismus?

Nemyslím si, že by vláda byla nedostatečně probraná, použil jsem v tomto ohledu onu metaforu s "dojnou krávou". Některá její rozhodnutí, lze s odstupem vnímat jako špatná, jiná naopak ne. Mnohé počiny pak nejsou schopni jednotně hodnotit ani odborníci, což já nejsem a nejste jím, soudě podle vašich komentářů a článků, asi ani vy.

3 0
možnosti
Foto

Mně to připadá, že tím že kandidaturu na prezidenta u Středuly doporučil a podpořil náš současný velmi moudrý prezident, tak mu dal vlastně polibek smrti :-).

13 0
možnosti
Foto

R^ Upřímně doufám, že tomu tak je

9 0
možnosti