Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Pro mě je to jasné. Pokud do druhého kola postoupí Pavel s Babišem, jiným anoistou či Středulou, budu volit Pavla. Pokud s ním bude v druhém kole Fišer, Nerudová nebo Hilšer, budu volit někoho z nich. Další kandidáti jsou zoufalci.

4 0
možnosti
JP

J25a18n 18P30a33v75l53í97k

24. 10. 2022 14:12

Koukám, že to dopadne jako vždycky. 2x Klaus, 2x Zeman, to už je dvacet let, co tady straší obdivovatelé a příznivci východních despocií, a teď jsou všichni nadržení na bývalého komanče vyškoleného na špiona proti západním impérialistům, jakoby se v České republice nenašel slušný, vzdělaný člověk nezatížený problematickou minulostí. Ale volit se bude šedivý knír, gratuluji. Beze mě.

3 1
možnosti
JK

Tak se přihlaste, posbírejte potřebné podpisy a můžete na prezidenta kandidovat vy.

3 0
možnosti
Foto

J85i20ř19í 67K41i33n36d47l

24. 10. 2022 13:42

Pavel jako kluk se toužio stát vojákem jako jeho táta. Začal vojenskou školou a po jejím ukončení chtěl nastoupit u elitní jednotky parašutistů v Prostějově. Podmínka byla členství v KSČ. Jednotka mimo jiné prováděla výsadky parušutistů na území nepřátelských států s cílem sledovat pohyby nepřátelské armády. Z toho to důvodu musel nastoupit do zpravodejského kurzu, aby věděl, jak se pohybovat na území cizího státu. Stejný kurz prodělali naši parušitisté v Anglii vysazení na území protektorátu. Frekventanti kurzu studovali pod krycím jmény. Tento pluk existuje i dnes a stále patří mezi elitu a stejně, tak jako dříve dnes prodělávají zpravodajský kurz. Po roce 1990 proběhli prověrky mezi příslušníky VB a armádou. Kdo prošel musel složit přísahu, že bude věrně sloužit našemu státu. Generál Pavel prošel a v začal v 90 letech pracovat na Vojenském zpavodajství a pak šel studovat do zahraniční na prestižní vojenské školy. Protože jako voják si vybudoval velké renomé velel i zahraničním jednotkám. Byl vyznamenán ve Francii a USA. Kariéru úspěšného vojáka ukončil na generální štábu NATO. Protože prošel prověrkami byl držitel nejvyšího stupně utajení, které má málokterý voják NATO. Vybudoval prestišní postavení našeho státu v Evropě. Doma se ale na něj kydá bláto přitom málo kdo mu sahá aspoň po kotníky.

9 5
možnosti
SB

Jestliže nechápete ten rozdíl, že někdo absolvoval kurz v Anglii, aby bojoval proti Hitlerovi, a někdo jiný v Prostějově, aby bojoval proti demokratickým státům v západní Evropě, tak to je doopravdy těžké.

Jestli nějakou bolševickou zelenou gumu srovnáváte s Gabčíkem a Kubišem, tak už vám asi oči neotevře vůbec nic.

7 2
možnosti
Foto

Souhlasím s článkemR^

2 2
možnosti
FL

Otázka bude znít: Bureš nebo Pávek? :D

1 1
možnosti
Foto

Ale nebude. Vždy jde o to, jak a na koho funguje brainwashing;-)

0 0
možnosti
Foto

A Pavel, nebo Šavel? Není kariera jako kariera. Karieristé se vždy snaží dosíci vrcholu. A ,,lidé"? Ti si mohou mezi karieristy přece vybrat, či si výběr nechat ,,doporučit";-)

1 0
možnosti
JK

Já s vámi souhlasím. Doba komunistické hrůzovlády pokřivila hospodářství, vztahy a hlavně charaktery, neuvěřitelné pokračování vidíme nyní, pohrobci komunistů otevřeně přiznávají že se snažili vychovat morální zrůdy a chtěli je použít je proti vlastnímu lidu a říkají, že jeden z jejich žáku byl i Pavel. Trvalo to celkem dlouho, než z temných hlubin vylovili spolužáka a obdařili ho podrobnými vzpomínkami. Samozřejmě, že nejde vysloveně o lži, jen je nutné tu pravdu jaksi nasvítit ze správného úhlu, aby nebyl vidět celek. Je to jak trikový film s perspektivou, kde blecha může zašlápnout slona, jen jsou blecha i slon od sebe na hony vzdáleni a o sobě navzájem ani neví.

Proto se ptám, dají se výroky Beneše ověřit? Kde jsou další spolužáci, profesoři, kamarádi, kteří verzi Beneše potvrdí, nebo vyvrátí? Myslím, že jsem už dost starý na to, abych podlehl "zaručeně pravdivé" zprávě jen z jednoho zdroje.

Jak se s tímto jednozdrojem vypořádávají Novináři? Třeba zdejší plátek nařčení roubuje na historika a jeho potíže se síťovými aplikacemi, snaha u stupňování a rozvíjení příběhu. Sportovní terminologií "zahraný faul", že všemu předcházel faul, už nikoho nezajímá.

3 0
možnosti
SB

Pro mne se nemusí Benešovy výroky ani ověřovat.

Já pro to, abych Pavla nechtěl za prezidenta, žádného Beneše nepotřebuji.

Pro mne stačí, že v dobách totáče sloužil jako lampasák.

Tím se pro mne stává nevolitelným navždy.

5 0
možnosti
SB

Já si myslím, že pokud člověk má možnost se vyhnout nějaké profesi, ve které by musel provádět nemorální věci, tak potom se nemůže vymlouvat, že v té profesi takovým způsobem konat musel.

Ano, když už v té funkci byl, tak doopravdy to či ono dělat musel, avšak to si měl rozmyslet dříve, než tu funkci přijal.

Československý občan mužského pohlaví se v dobách totáče v podstatě nemohl vyhnout povinné vojenské základní službě. To dost dobře nešlo. Ale kariéře vojáka z povolání se vyhnout mohl. Stačilo prostě nejít na příslušnou školu a té armádě to nepodepsat.

Voliči patra Pavla jsou téměř všichni odpůrci současného prezidenta Miloše Zemana. A nemají v lásce jeho blízké spolupracovníky Jiřího Ovčáčka a Vratislava Mynáře.

Já se tedy ptám, jaký je rozdíl mezi tím, že někdo údajně musí vykonávat to nebo ono v armádě totalitního státu, a tím, že jiní lidé ve své profesi musí vykonávat věci v zájmu Miloše Zemana. V obou případech jsou to věci, které člověk dělá v rámci své profese povinně, ale v obou případech šel do té profese dobrovolně.

Kdo v případě Petra Pavla říká, že on za to nemohl, protože to bylo spojeno s jeho povoláním, tak by stejné pochopení měl mít i pro Ovčáčka a Mynáře. Buď pro všechny platí "ve profesi musíš, takže to není tvá vina, nebo pro všechny platí "nemusel jsi do té profese chodit".

Nelze pro Pavla mít jedna měřítka a pro Ovčáčka a Mynáře druhá.

0 3
možnosti
JK

Asi nějaký srandovní kvíz nebo co. Kolik může v tomto státě být lidí, kteří planou láskou k Minářovi, Ovčáčkovi, Nejedlému (jak jste ho mohl, pro Krista, opomenout), nebo Balákovi. Jak vás vůbec napadlo poměřovat tyto Hradní okupanty s jakýmkoliv bezúhonným Čechem?

4 0
možnosti
FL

Jednak že na pozici NATO to není tak důležité, jednak je otázka,koho by o tom měl informovat? Proč se ale vůbec řeší jestli měl být agent? Přeci úplně stačí že byl komunistický kolaborant dokonce aktivní v komunistické armádě. To je dostatečná stopka, jestli je taky trochu lhář je už jedno

3 2
možnosti
ZD

Poslední odstavec je dobrý a nelze než souhlasit. S většinou textu v podstatě také. Poněkud bych polemizoval s výrazy - snažil se o kariéru u armády. Kariéra u armády na místě techniků, skladníků, proviantu, kancelářských příp. mobilizačních sil byla "běžnou kariérou". Kariéra dobře placená s nějakými omezeními. Kariéra rozvědčíka v diplomatických službách je ale úplně jiná kategorie. Opravdu stačilo být jen jazykové či intelektuálně vybaven?

2 1
možnosti