Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Celá tahle šaráda má jen jeden účel - poškodit generála v jeho snaze o Hrad. Dalo se čekat, že se budou na kohokoliv z kandidátů objevovat různé špíny, ať už skutečné, nebo vysněné. Můj názor je ten, že o tom kurzu se ví dávno, to dnešní víření je jen plácání prázdné slámy ve sklenici vody. V NATO nejsou hlupáci, aby si tam dosadili někoho, kdo by mohl škodit současné demokracii. Když byl generál Pavel dobrý pro NATO, je dobrý i pro mě. Howgh.

9 3
možnosti
ZD

Kritika toho, kdo co dělal a jak nemůže nikoho poškozovat. Je to jen komentování z různých úhlů a reminiscence na minulost. Takže se nejedná o poškozování nějaké osoby jak píšete. Je to vyjadřování se k vhodnosti té které osoby na nejvyšší post v republice, ve které žijeme.

0 0
možnosti
ZD

Poklud jste alergický na vytahování informací až když se hodí, musíte trpět pokaždé když přijde ne přetřes Čapí hnízdo.

1 2
možnosti
JP

J89a86n 46P32a56v59l22í86k

24. 10. 2022 11:43

Generál Pavel o své minulosti mlží. Nejde mi o nějakou výměnu názorů jeho bývalých spolukurzistů, tam čert ví, kdo má jakou motivaci, ale o to, že dezinterpretuje fakta, která byla zveřejněna o jeho školení na rozvědčíka. A že nepřipouští své morální selhání v té době. Není zrovna morální,že přes zdokumentované argumenty historika Blažka ho označuje za lháře. Kariéra na prvním místě. Generál Pavel by se proto neměl stát prezidentem, lepších kandidátů je více než ti dva (on + Babiš), protože nevěřím, že by se v případě změny neotočil o sto osmdesát stupňů.

7 0
možnosti
Foto

Můžete se pyšnit těmi, co Vám, dali plus! :-P

0 0
možnosti
Foto

Zdravím Jiří... Nelze se divit propírání jeho minulosti, od počátku kdy se jeho jméno s volbou prezidenta skloňuje, to bylo jasné. Není se čemu divit. Ale to nejpodstatnější dle mě je skutečnost, že není nic špatného na tom být kariéristou. Pominu celou jeho historii... Nicméně jako sůl naše společnost potřebuje nějaký morální přesah této funce. Tou tedy podle mých měřítek tato sošná nádoba prázdnoty nedisponuje ani v nejmenším...

5 2
možnosti
Foto

Ta "sošná nádoba prázdnoty", když už nic, tak zachránila v bývalé Jugoslávii několik desítek francouzských vojáků z obklíčení znesvářených stran onoho krvavého konfliktu. Generál Opata tehdy seděl na ótéčku za Pavlem a když na ně mířil velitel těch separatistů kalachem, tak potichu řekl Pavlovi - "... náčelníku, já ho killnu". Petr Pavel mu to nedovolil, protože pak by začala ještě větší řežba, a to si nikdo v tu chvíli nepřál. Zvládl tehdy všechno bez střelby. Pro mě je to hrdina, který v klíčovou chvíli neztratil hlavu a díky němu se vrátilo hodně synů a otců domů. To jen k té Tvé "sošné nádobě prázdnoty"... Promiň, Filipe, ale že Tě za tohle cos napsal, hanba nefackuje...

Tady máš o tom víc. https://cs.wikipedia.org/wiki/Vypro%C5%A1t%C4%9Bn%C3%AD_francouzsk%C3%BDch_voj%C3%A1k%C5%AF_ze_z%C3%A1kladny_Karin

4 2
možnosti
SB

Pan Pavel toužil od malička po vojenské ariéře?

Ale nezlobte se, spoustě lidí by se v dobách před rokem 1989 třeba líbilo být novinářem, ale nechtěli povinně poklonkovat komunistickému režimu. Měl byste pochopení pro to, kdyby někdo řekl, že psal tendenční články do Rudého práva, ale že neměl jinou možnost, když od mládí toužil po práci novináře?

Když člověk má tu smůlu, že žije v totalitním systému, tak by měl mít tolik morálky, aby si třeba řekl, že by bylo fajn být vojákem, ale pro komouše a pro naše okupanty tu práci dělat nebude.

Pan Pavel šel sloužit do aramády, která byla nástrojem tehdejšího kolaborantského režimu směrem dovnitř republiky a která byla prodlouženou rukou Moskvy. našeho okupanta.

Jestliže nemám tohle vyčítat panu Pavlovi, tak nechápu, o čem byl proces proti paní Ludmile Brožové - Polednové. Ta jako přísedící u soudu s Horákovou též nemohla dělat nic jiného než schválit trest smrti.

Anoi, ve své funkci nemohla dělat nic jiného, ale nemusela do takové funkce chodit. Mohla místo toho dělat nějakou jinou práci, na režimu nezávislou, jako dělaly miliony jejích spoluobčanů.

Její odsouzení bylo spravedlivé. Trest si zasloužila.

A já stejně tak vidím páne Pavlovu kariéru v armádě před rokem 1989.

Když už se do armády dal, nemohl dělat nic jiného než poslouchat. Ale nemusel se do ní dávat. Ba dokonce se do ní ani dávat neměl. V mých očích ho neomlouvá nic.

6 2
možnosti
Foto

PRO S. BENEŠE---Reaguji na tuto pasáž diskusního příspěvku: "Ale nezlobte se, spoustě lidí by se v dobách před rokem 1989 třeba líbilo být novinářem, ale nechtěli povinně poklonkovat komunistickému režimu. Měl byste pochopení pro to, kdyby někdo řekl, že psal tendenční články do Rudého práva, ale že neměl jinou možnost, když od mládí toužil po práci novináře?" --- Pane Beneši, vždyť ono to tak bylo. Relativně ve velkém. Kdo chtěl být za komunistického režimu v médiích, nejen v RP, a měl na to žaludek, tak v těch médiích působil - a nepsal (v případě novin) či nehovořil (rozhlas, TV) jako kdyby byl zaměstnancem Svobodné Evropy. Kolik takových po revoluci bylo a stále ještě je - slovutných žurnalistů, kteří před Listopadem sloužili komunistické propagandě, ať tak či onak. A mnozí pro ně měli pochopení, případně jim toto jejich angažmá buď odpustili, nebo ochotně přehlíželi. A ne vždy jsme z úst (pera) těchto lidí slyšeli (četli) slova omluvy či něco podobného. Někdy dokonce dávali své zážitky v komunistických médiích k lepšímu - a byla to ohromná zábava. --- Já jsem v mládí (za komunismu) také toužil pracovat v rádiu, byl to můj velký sen, ovšem nepřicházelo to do úvahy - z politických důvodů. Za mikrofon jsem poprvé usedl až po revoluci. Toto vše uvádím jenom jako doplnění Vašeho vyjádření výše mnou citovaného.

2 0
možnosti
RJ

Problém je jinde. Proti gen. Pavlovi jako vojákovi nikdo nic neměl. Správně píšete, že voják je tu od toho aby sloužil. Ovšem na politika, dokonce presidenta už se vztahují poněkud jiná kritéria. A na pozadí toho kdo v úřadu je, nebo o něj usiluje bychom právě ta kritéria měli konečně preferovat.

12 3
možnosti
Foto

J24i60ř16í 76K52i68n90d98l

24. 10. 2022 13:57

Pane Ježku, máte pravdu, že na politika, dokonce presidenta už se vztahují poněkud jiná kritéria a proto jsme si za premiéra zvolili komunistu, agenta StB, oligarchu, lháře a zloděje. Za prezidenta jsem si dvakrát zvolili notorického alkoholika, soudy usvědčeného lháře, zlé a mstivého člověka. Oba dva nám nadělali Evropě takavou ostudu, jako málokterý politik. Jakou ostudu nám nadělal generál Pavel. Snad tím, že velel zahraničním jednotkám, že byl vyznamenán ve Francii a USA , a že kariéru ukončil na generální štábu NATO na prestižním místě a měl takovou důvěru spojenců, že jako jeden z mála vojáků NATO měl přistup k těm nejtajněším informacím. K těm se dotal až po důkladném prověření jeho minulosti On za prezidenta asi bude zase dobrý nějaký notorik.

5 0
možnosti