Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J81a67n 65H26o52r55n85í48k

29. 11. 2022 12:47

Souhlas, dík R^.

0 0
možnosti

Smím vědět autore, o jaké principy či prezentování "našich" norem vám konkrétně jde?

0 0
možnosti
ZZ

Zejména jde o normu LGBT !

;-D

2 1
možnosti
TB
PB

Fotbal je sportem jen dokud ho hrají kluci, chlapi někde v pralesní lize, nebo na návsi jen tak pro zábavu. Jakmile fotbal provozují absurdně placení "herci", už to není sport, ale business.

3 0
možnosti

J27a19k96u13b 81Š87o91l16c

29. 11. 2022 10:52

Kolem fotbalu se točí samozřejmě velký byznys, ale na trávníku je to samozřejmě stále stejný sport, ať ho hrají v Horní Dolní nebo v Barceloně.

4 0
možnosti
Foto

Já opravdu nechápu výhrady k MS v Kataru. Vždyť zde se FIFA konečně "pochlapila", odhodila pokrytectví a hrdě se čelem postavila k tradičním hodnotám.

Zapomínáme totiž, že už ve starověkém Římu odhalili a ověřili, že lidu obecnému je nutné poskytnout chléb a hry, aby neremcal a nekecal do vládnutí. Vždyť v Kataru se navíc naprosto viditelně vnořili oligarchové do hlediště mezi lid obecný-kde jinde jste to viděli?

A vlastně už při rozhodování o pořadatelské zemi se FIFA přihlásila k hrdému heslu barona Pierre de Coubertin: "Není důležité zvítězit, ale přivézt domů prachy." Jen škarohlídi mohou tvrdit, že to prý řekl a myslel jinak, ale za tím vidím jen touhu několika zpátečníků zviditelnit se tvrzením, které je na hony vzdálené realitě fungující již mnoho desítek let.

A do kontextu otevřenosti šampionátu zapadá i zrcadlo nastavené zpovykanému Západu, který místo konzumace tradic pořadatelské země se dožaduje nezdravého vepřového ve střevě a dokonce i konzumace alkoholu, této nejrozšířenější drogy.

Jsem přesvědčený, že rozhodnutím o Kataru FIFA nevyvratitelně odhalila, že není jen tak nějaké přitroublé sdružení bafuňářů, ale že se jedná o progresivní organizaci, která zákulisí vyvedla na chodníky slávy a postavila zaslepené fanoušky a sportovce před tvrdou realitu (nejen) sportovního odvětví nadnárodních hospodářských a finančních struktur. Pokrokově obnažila, že postaru a navíc skrytě se prostě nedá žít a že veřejnost nemá být ohlupována a zaslepována sladkými pohádkami o čistotě a mravnosti sportu.

A tak volám: FIFA 3x hurá!

5 0
možnosti

J40a62k10u60b 92Š11o69l42c

29. 11. 2022 9:09

Aktivismus na hřiště nepatří. Ideální myšlenka je, že sport má spojovat.

7 0
možnosti
MM

U fotbalu se to ne vždy daří. Na hřišti se soupeři občas pokopou,, fanoušci navzájem poperou. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Jsem stejného názoru, Jiří. Za vším nehledej ženu, ale peníze. Dát této zemi pořadatelství grandiosního mumraje, který budou sledovat nejspíše miliardy lidí a statisíce jich přijedou, zemi, kde je kultura značně odlišná a kde by chtěl žít jen málokdo z Evropanů (kdyby to vůbec šlo), je od počátku páchnoucí záležitost. Peníze předřazeny rozumu.

Tomáš Flaška píše, že by se měl světový fotbal nechat "vyhladovět". Naprosto s ním souhlasím.

2 2
možnosti

J89a56k39u15b 88Š51o73l17c

29. 11. 2022 9:12

Ale mistrovství světa se opravdu nepořádá pro potěchu Evropanů. To je dost nadřazená myšlenka. Není žádný důvod, aby se mistrovství nekonala po celém světě. Mně se líbí fanoušci v arabských hábitech v barvách svých zemí. Fotbal spojuje.

3 0
možnosti
Foto

Když může být mistrovství světa v házené, mistrovství světa v atletice, mistrovství světa v gymnastice nebo mistrovství světa v sjezdovém lyžování, proč tolik vadí mistrovství světa v Kataru?

4 0
možnosti
EH

Říkáte, že Katar nemá právo na pořádání sportovních her, protože fotbal je spojen s dodržováním lidských práv, rovností a demokracií?

Zní to trošku bělošsky nadřazeně. ;-)

Jenom my ze západních demokracií máme patent na kulturu a politiku?

Taky se mi leccos nelíbí na lidských právech tam či onde, ale je vrcholně pokrytecké zakazovat jim pořádat nadnárodní akce, ale milostivě jim dovolovat prodávat ropu, plyn a levnou práci.

V realitě se ve fotbale nedělá politika, ale aktivismus. Ten stejný, který ničí umělecká díla nebo blokuje sanitky.

9 2
možnosti
JP

J35a26n 77P13o94l80á36k

29. 11. 2022 14:22

Neříkáme! Pokud chcete argumentovat, pro začátek musíte pochopit, proč to odpůrcům vadí. Především jde o pořádání fotbalového MS!

0 1
možnosti