Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Svět ovládl bulvár. Nic jiného.

0 0
možnosti
Foto

Politiku tahají do sportu jen darebáci Rv

1 6
možnosti

Pokud by politika a sport nebyly provázány, stát by do sportu žádné finance nedával. Možná by to bylo dobře, možná ne, ale je to tak.

2 0
možnosti

Sportovni zapoleni kolektivnich sportu na reprezentacni urovni je SAMOZREJME i politika... Vlajka, fanousci v narodnich barvach, to vsechno je politika. Bez politiky by nebyl stat ani statni reprezentace.

3 0
možnosti

Všem kolegům, kteří si zde notují s autorem tohoto článku (kvalitu a fundovanost textu nemíním nijak nálepkovat), doporučuji rozhovor, který je otištěn na 4. stránce dnešního deníku Sport (jmenuje se to "Katar nás neterorizuje").

0 0
možnosti

Já bych to viděl takto. Pokud nechceme, aby se i fotbal na trávníku začal stávat jen přehlídkou ideologického boje a prezentováním všech možných názorů, tak je třeba to důrazně tlumit a neustále tlačit na to, aby se žádná politika ani ideologie do sportu netahaly, i přes to, že občas ta politika i na ten trávník občas probublá. Kolektivní sport holt představuje sociální kontakt obyvatel různých zemí a jejich momentální politický vzájemný vztah nelze zcela ignorovat. Např. zápasy s účastí Ruska v dnešní době, nebo zápas Izraele s Íránem, Arménií s Ázerbájdžánem, Srbska s Albánií apod. Na druhou stranu, i ve starém Řecku byla hlavní olympijská myšlenka, že se sešli i členové válčících zemí, a mírumilovně spolu chvíli sportovali, a politika šla stranou (např. dorazili do Řecka perští závodníci i přes válečný stav), takže úplně nemožné to také není.

Za další - neustále tlačíme naše západní "hodnoty", ale uvědomme si, že sport je celosvětový, a v rámci celého světa nejsou naše západní hodnoty žádná absolutní pravda. Lidé v Číně, Indii, Saudské Arábii, Venezuele nebo Nigérii mohou mít úplně jiné hodnoty a ty naše jim mohou připadat špatné. A co do počtu obyvatel jsme my jako Západ v menšině, takže žádný patent na absolutní pravdu nemáme. Takže pokud budeme prosazovat deklarace západních hodnot na mistrovstvích v Evropě nebo v USA, musíme potom akceptovat, když si pořadatel turnajů v Číně nebo v Emirátech bude zase proklamovat svoje lokální hodnoty - mají na to úplně stejné právo jako my na ty naše hodnoty. Opravdu to chceme? To je lepší raději prosazovat neutrální sportovní prostředí.

6 0
možnosti

Plně souhlasím až na jednu věc.

Já osobně bych přešel vše, až na to, že o pořadateli rozhodla korupce. Zjevná a jasná. FIFA je šíený spolek, ale takovýto výsměch je na pováženou. Ono to má i další sportovní dopady, nejen politické typy duha, pivo či smrt dělníků. Na MS ve fotbalových zemích je na jeden lístek padesát fanoušků. Ok, na utkání Irán-Saudská Arábie jen tři. V Kataru jsou i na ty nejatraktivnější zápasy prázdná místa. I když se to Katar snaží zaplnit zaplacenými diváky.

2 0
možnosti

J63i66r44i 95P81r92a95j15z

29. 11. 2022 17:44

Nikdo z okolního světa tento boj za falešnou rovnost nechce. A já taky ne, protože se z toho něco co je hnusné. Plná pusa demokracie, která tu už vlastně není. A to co dostalo do sportu je hnus a za mě to nechci ani v nejmenším podporovat.

1 0
možnosti

Minulé MS v Rusku (které v té době již okupovalo Krym a východní Ukrajinu) mi bylo silně proti srsti, stejně jako letošní Olympijské hry v Číně. Její obchod s lidskými orgány a ostatní totalitní praktiky nemají v civilizovaném světě místo.

Ve srovnání s tím, mě mistrovství v Kataru nechává celkem v klidu. Muslimské zákony v muslimské zemi mě neiritují. A vítám listopadový termín, kdy je na sledování této události mnohem více času než v obvyklém letním termínu.

0 0
možnosti

Světová civilizace není založena jen na západním chápání hodnot. To je váš velký omyl autore.

0 0
možnosti

Ze se tohle nejak moc nezduraznovalo v roce 2015 pri migracni krizi?

1 0
možnosti

I41v96a24n 46M33i21n85á72ř

29. 11. 2022 15:26

Zdá se, pane Turnere, jako byste v mnoha aspektech, stále více hrozícího křesťansko-muslimského soužití .. konečně prozřel !

0 0
možnosti

Moc to nesleduji, ale nezaznamenal jsem, že by tam byly demolovány stadiony, uráženi soupeři, rozhodčí poléváni pivem a fandům jiných mužstev stínány hlavy mačetou, jako se děje v té kulturní a všechny úžasné normy dodržující Evropě :-).

0 0
možnosti

J52a62n 54P42o33l18á49k

29. 11. 2022 13:48

Tak to začněte sledovat

1 0
možnosti