Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IL

I57v35a36n19a 36L67a83n31c62e

6. 12. 2022 13:08

Pokud si lidé budou přepínat jedno pohlaví na druhé a nepotřebují k tomu dopovat hormony a chirurgický zákrok, tak proti tomu vůbec nic nemám. Ale nechat si řezat do zdravého těla a po několika letech si chtít vrátit pohlaví zpátky, což už nejde... Celý život se dopovat hormonama, to mi přijde příšerné a spíše jako experiment...;-(

0 0
možnosti
KK

Mezi respektováním pestrosti a umožněním beznohému sprintovat na 100 metrů ve finále na olympiádě (protože hlasitý křik a protože "právo") je opravdu nepatrný, ale přece nějaký rozdíl, milý Watsone:-/

3 1
možnosti
JF

No jo, tak už chápu, proč se říká, že je někdo přihřátej. :-) (Omlouvám se za skutečně hodně laciný humor, ale tohle jsem nemohl nenapsat.:-P) Mimochodem hodně pěkný článek.

1 0
možnosti
MN

To je všechno hezké, že za rozhodováním o pohlaví živočichů je pokaždé jiný chromozom nebo jejich počet a kombinace. Jenže to není žádný důkaz nebinárnosti, protože výsledkemy všech těch divokých kombinací jsou zase jen DVĚ pohlaví.

To je jako tvrdit, že počet pneumatik na kterých jezdí běžná auta bývá různý protože některá auta mají pneumatiky Dunlop a některá Barum a jiná zase Bridgestone. A některá auta jezdí na zimních pneu a některá na letních.

Jenže výsledkem jsou zase jen a jen 4 kola a na nich ČTYŘI pneumatiky.

5 1
možnosti
Foto

... Pokud ne nemáte běžný kamion s dvoumontáží, nepočítáte rezervu, nemáte Velorex, .....

Zrovna auta ukazují, že kvadrucykličnost je sice převažující, ale nikoliv jediná možná.

2 0
možnosti
Foto

Ano, příroda je variabilní. Menšiny bychom měli tolerovat a snažit se jim usnadnit život. To ale neznamená, že bychom pro ně měli vytvářet nějaké speciální zákony, tj. "šít kabáty pro hrbaté". Jestliže někteří jedinci mají problém s tím, zda jít na pánský nebo na dámský veřejný záchodek, nebudeme kvůli nim zřizovat nějaké třetí speciální záchodky.

11 1
možnosti
JP

J93o41s85e36f 53P34o48t47r

3. 12. 2022 22:08

Nemáte pravdu když tvrdíte :"U lidí je ona pestrost naprosto fatální." Vezměte si k ruce nějakou příručku o genetice a tam se dozvíte, že právě lidé jsou naprosto vyjímečně homogenní. Vědci dokonce tvrdí, že všech 8 miliard lidí je víc geneticky homogenních než dvě sousední tlupy opic v africkém pralese.

Stávající rozdíly mezi lidmi jsou jen důsledkem vnitrodruhové variability a rúzného stupně kultrurního vývoje. Vaše obhajování homosexuality "pestrosti lidí" je postaveno na vodě !

0 1
možnosti
Foto

Tak vzhledem k tomu, že sousední tlupy opic mohou patřit k výrazně odlišným druhům (třeba tlupa malp žijící vedle tlupy orangutanů), tak je asi rozdíl celkem logický. Zajímavé by spíš bylo, kdybyste uvedl několik konkrétních hodnot vnitrodruhové variability konkrétních druhů, než uvádět celý infrařád opic z řádu primátů. Takhle nelze údajnou zvláštnost velikosti vnitrodruhové variability lidí porovnat.

V lidské populaci zasahuje variabilita podle tohoto rozsáhlého výzkumu (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4750478/) zhruba 20 milionů bází, neboli přibližně 6 promile lidského genomu.

1 0
možnosti
JD

J93i40ř39í 67D16a36n67i83š

3. 12. 2022 20:46

Kdo takový proces inicioval, a kdo takový proces řídí (nebo neinicioval a neřídí)

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=794978

Já si myslím, že to je inicioval a neřídí. :-)

0 0
možnosti
Foto

:-)Chybí mně ve výčtu syndrom supermuže, tedy XYY. Ač v reálu se tak může chovat, či se za takového až považovat kdejake cápek. Zda binární, či nebinární, to nevím. Ani klimakterium bych nevylučoval;-)

0 0
možnosti
Foto

Ještě jste zapomél zmínit, že u některých živočichů rodí samečkové ...

A že někeré chobotnice vy pouštějí penis, který si autonomě hledá samičku ...

0 0
možnosti
Foto

Z mne osobně , rodit 1800 mláďat jako samec mořského koníka, nebo nechat plavat vlastního pindika někam našpacír ... Po tom netoužím, jsem člověk ...

1 0
možnosti
MN

"Narodila sem se jako liska, ale citim se jako kure, tak laskave respekujte mou identitu a puste me do kurniku, nebo te nahlasim za dismriminaci a necham te utratit"..pravila liska hlidacimu psovi :) ..stejna (byt bohuzel dnes mozna realna) zhovadilost, jako tenhle text!

9 1
možnosti
JR

J45a69n 96R11á32ž

3. 12. 2022 19:12

Chtěl jsem vyzkoušet toleranci k jinakosti tak, že jsem před dámskou toaletou v nákupním centru nahlas prohlásil, že jsem nebinární osoba a že když se momentálně cítím ženou, chtěl bych jít na dámské toalety. Dvě mladé dámy (cca dvacet let) na mne zavolali ochranku ochranku. Z toho usuzuji, že mezi našimi mladými ženami respekt k jinakosti zakotven ještě není.;-D

PS. Samozřejmě nestalo se to, jen uvažuji co by, kdyby :-)

3 0
možnosti