Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Bojim se, ze Rusove sebereflexi projit nemohou, po tom kvantu propagandy, co tam je a trva uz pres 100 let. Staci se podivat na to, kolik lidi u nas, pres historickou zkusenost s mnichovem a 68 rokem, je schopno jednat, tak jak jedna.

2 0
možnosti
JB

dědeček ne, ale prastrýc bojoval na severní frontě. po prababičce Čech, ovšem po otci říšský Němec. v roce 43 tam padl

0 0
možnosti
JR

Můj prastrýc padl u Leningradu. Sice Čech, ale narodil se na blbým místě, takže musel do Wehrmachtu. Žít o pět kilometrů dál, už by nemusel.

0 0
možnosti
NP

Já jsem se nikde nedočetl, že by Rusové obviňovali Čechoslováky jak píšete, ale jenom Čechy. Samozřejmě vojska Slovenského samostatného štátu v Rusku bojovala a možná že i u toho Leningradu.

4 0
možnosti
JB

a bili sme bolševikov....ehh, čo hovorím. fašistov

3 0
možnosti
KT

Půl života jsem prožila za vlády komunistů, takže se nedivím ničemu. Lež je nejdůležitějším nástrojem jejich vlády a v Rusku je to zjevně ještě stokrát horší, než tomu bylo u nás.

9 0
možnosti
JK

Moc dobře napsáno.R^

11 0
možnosti
PN

P72e47t98r 20N69e13d19v70ě47d

8. 12. 2022 16:08

Zajímavé...jen bych chtěl vědět kde je ta časová hranice toho něco řešit? 80 let už ne, 33 let ještě jo? Tak to bude něco mezi?

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

11 0
možnosti
DS

Poslední dvě války v zahraničí: Legie v Rusku a válka o Těšínsko, Češi vyhráli. I když se pak celkem rozumně stáhli.

2 0
možnosti
LT

No, tak zrovna válku o Těšínsko bych neoznačil jako válku v zahraničí, tam prostě agresor byl zatlačen na své území. No a přiznejme si, že nebýt zásahu Dohody, tak otázka zní kde by se československá vojska zastavila. Tedy samozřejmě pokud nevezmeme za bernou minci polskou propagandu, že československá vojska nezastavila dohoda, ale porážka právě od Poláků.;-D

3 0
možnosti