Diskuse

Neodsouzený

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M52i68l13o86š 22K31a55f84k48a

10. 1. 2023 19:33

Buď se mýlíte, nebo lžete. Soudce nezprostil Babiče žaloby pro nedostatek důkazů ale jasně konstatoval, že uvedený čin není trestným činem. A ve druhé části to také jasně zdůvodnil. Ono se také není čemu divit, když celá žaloba stála na "úmyslech". Jinak mám za to, že hotel, postavený z veřejných peněz, by měl být majetkem obecním a nikoliv soukromým a tím hlavním padouchem je EU, která to umožňuje. Navíc tím vytváří korupční prostředí.

6 0
možnosti

J95a16n 27R38á11ž

10. 1. 2023 16:54

Pane Turnerem pravidlem mezi slušnými lidmi je, že každý se má vyjadřovat k věcem, kterým alespoň trochu rozumí.

Tak pro příště!

8 3
možnosti
Foto

J61i74r31i 11C45i93z

10. 1. 2023 18:15

Pan T. je dalsi "soudce z lidu" jako vsichni clenove z Narodni fronty. Tyto trapnosti umoznil karierni bolsevik Rychetsky, ktery zacal po svem socialisticko-komunstickem vzdelani predsedat lidovym soudum a diky kamaradovi z Prognostickeho ustavu UV KSC (byl rizeny KGB a StB) se po r.89 dozebral az k predsedovi US. Skvela kariera bolsevika a dnes prevleceneho "demokrata"!

1 7
možnosti

Soud vynesl rozsudek a Babiše před volbami osvobodil. Je to tak správné i spravedlivé, mělo to být už před několika lety. Nemělo to ale vliv na to, že je Babiš i nadále bývalý komunista, agent STB, udavač a lhář. Je to úplně stejný šíbr jako Zeman. Oba dva hledají skulinky v zákoně a využívají toho, že ne všechno se dá napsat a popsat tak, aby výklad byl jednoznačný. Jinak by všechny zákoníky včetně ústavy musely mít několikanásobný objem dat. A potom ti dva kumpáni tím svým výkladem očůrávají ty ostatní.

11 4
možnosti

P51e56t36r 81N53e38d16v41ě22d

10. 1. 2023 18:41

Bývalý komouš, jistě. Fakt byl agent estébé? Koho všechno udal a za co? Lhář? Jj, paní Filipová vyhrála soud. Podivné, kam se ztratili ty prachy co jim ovečky naposílali?

Kdopak ty zákony většinou smolil a připravoval pro své kámoše?

3 0
možnosti

Neznam soudnictvi v CR a jeji rady. Jsem jen udiven, ze obcane berou rozhodnuti soudu za ukoncene. I soud, prokuratori a obhajci sporu, mohou chybovat. "Odvolani" je soucasti demokraticke procedury. Pri tak velkem procesu u tak dulezite osoby, je odvolani primou nutnosti. (zde hovorim i opacnem rozhodnuti soudu)

Bude-li podano odvolani, obzalovany nic neziskal. Musi cekat na rozhodnuti vyssi instance v soudnim zebricku. Ta muze odvolani prijmout a soud v jeji vysi pokracuje, nebo muze odvolani zamitnout a tim je pripad ukoncen.

I zde je nutno znat sestavu soudniho rizeni CR. Je mozne, ze pricka odvolavaciho soudu ma jeste vyssi pricku, ke ktere se prokurator ci obhajce muze obratit pro prezkoumani pripadu. V demokratickem soudnictvi je konecna vysina kazdeho sporu v rukou Nejvyssiho soudu. Zde rozhodnuti je konecne.

Zna nekdo z ctenaru tyto moznosti v nasem soudnictvi?? Staci jen kratce. Dekuji.

1 0
možnosti

Vypada, ze pan Kindl vysvetluje moznosti soudniho rizeni. Je-li jeho upozorneni spravne, neni treba na moji otazku jiz odpovidat. Dekuji

0 0
možnosti
Foto

Pro mě to bude od teď pan Zproštěný :-).

8 2
možnosti

Njn, je to prekérka. Tak pěkně to bylo rozehráno a pak nějaký Šott. Ale nevěšte hlavu, není všem dnům konec. Už jsem tady včera četl jeden blog - tisíce mrtvých při covidu má na svědomí. S takovým materiálem by se už něco dalo dělat, ne?

3 2
možnosti
Foto

Pokud soud obdrží žalobu tak ze zákona musí soud nejprve přezkoumat, zda pro další řízení poskytuje spolehlivý podklad. Zejména by měl prověřit, zda v přípravném řízení nedošlo k závažným procesním vadám, které nelze napravit v řízení před soudem, a zda byly v přípravném řízení objasněny základní skutečnosti, bez kterých není možno hlavní líčení provést a v něm rozhodnout. Pokud soud je přesvdčen, že jsou zde důkazy podporující obžalobu zahájí hlavní líčení,Pokud se ukáže v průběhu hlavního líčení, že došlo k podstatné změně okolností případu a je-li k objasnění věci třeba dalšího šetření, může soud vrátit věc státnímu zástupci k došetření,“ Soudce Šott těchto pravomocí nevyužil. Naopak v úvodu soudního řízení nevylučoval rozšíření Babišovy obžaloby. Nevyužil ani možnosti vyžádat si další důkazy a soudní líčení uzavřel . Na stranu druhou je podivné, že soudce prověřit orgány činnými v trestním řízení, zda se finanční ředitelka Agrofertu Petra Procházková a člen představenstva společnosti Imoba František Šlingr nedopustili křivé výpovědi. Pokud by měla společnost Farma Čapí hnízdo na dotaci nárok, nedává příliš smysl, aby někdo, kdo chce tento závěr podpořit, křivě vypovídal,“

0 0
možnosti
Foto

Konec stále nenRozsudek dosud není pravomocný. Dozorový žalobce Jaroslav Šaroch může podat odvolání do osmi dnů od doručení písemného vyhotovení rozsudku. Běžně se stává, že odvolací soud dospěje k jinému názoru, a pokud se dnes někdo kategoricky tváří, že je vyhráno, pouze fabuluje.Toto rozhodnutí má ovšem v rukou státní zástupce, jehož práci soud zkritizoval, a který už sám jednou trestní stíhání všech obviněných zastavil. Pokud se státní zástupce odvolá bude to řešit vyšší soud Obhájci jeho právního veletoče využívali, že ani sám obžalobě nevěří.í..Babiš je nicméně nadále vyšetřován pro podezření praní špinavých peněz ve Francii, u konce zároveň není ani kauza ohledně reklamy na Čapím hnízdě. Finanční správa pěti dceřinkám Agrofertu doměřila daň za to, že si před lety zadaly reklamu právě na Farmě Čapí hnízdo.

1 0
možnosti
Foto

Šaroch, je rád, že to má z krku, a že to takhle dopadlo. Vždyť už to sám jednou zastavil.

4 1
možnosti
Foto

Jen na okraj:

"zásada legality státnímu zástupci ukládá povinnost stíhat všechny trestné činy, o nichž se dozví, pokud zákon nebo závazná mezinárodní smlouva nestanoví něco jiného;..."

Nabízí se otázka, kdo se zfalšováním podpisu A. Babiše mladšího dopustil trestného činu.

3 1
možnosti
Foto

Jen na okraj.Trestní řád připouští, stejně jako u některých dalších základních zásad trestního řízení, výjimky ze zásady legality. Počet výjimek ze zásady legality se postupem času rozrůstá a v trestním řádu tak přibývá institutů, jež jsou projevem jiné zásady trestního řízení, a to zásady oportunity. Zásada oportunity umožňuje v konkrétním případě státnímu zástupci z důvodu účelnosti nestíhat pachatele i v případě, že jsou dány všechny zákonné podmínky pro zahájení trestního stíhání. Státnímu zástupci je dána možnost úvahy v rámci rozhodování i v případě, že existují důkazy o trestném činu, jeho pachateli a zároveň zde není zákonná překážka pro zahájení trestního stíhání.

0 0
možnosti

Každá kobliha by si měla opakovaně pustit odůvodnění soudce Šotta. Babiš z toho krom osvobozujícího rozsudku nevyšel vůbec dobře. Opakovaně řekl, že soud nepovažuje Babiše za věrohodného.

4 4
možnosti
Foto

No já nevím, mně to připadá, že Šott vsadil na to, že Babiš bude prezidentem a on bude odměněn.:-)

4 4
možnosti

Platí to samé třeba pro pi. Parkanovou?

2 5
možnosti

Neplatí, protože tam žalobce ani neprokázal, že státu vznikla škoda.;-) Zkuste si o tom něco zjistit.

7 2
možnosti