Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak zrovna od Vás, pane Turnere, bych takovou bagatelizaci nečekal. Napíšu to ještě tvrději - to, co jste napsal, vnímám jako do nebe volající moralizování a pokrytectví.

Jak proboha můžete srovnávat jakéhosi zubaře nebo zpěváka s těmi, kteří se AKTIVNĚ podíleli na zločineckém totalitním režimu, podporovali jej a otevřeně tak napomáhali ničení životů desetitisíců lidí a jejich rodin, a to někteří dokonce i se zbraní v ruce, ochotni ji kdykoli na rozkaz použít i proti vlastním lidem?!?!!

Myslíte si, že někoho z oněch bývalým režimem postižených lidí, včetně jejich už dávno zemřelých (také režimem pronásledovaných příbuzných), skutečně zajímá nějaké "polepšení" v podobě další "skvělé" kariéry těch, kteří jen přeběhli na opačnou stranu, stranu bývalého "nepřítele", protože zjistili, že na té původní jim už pšenka nepokvete?

Tomu snad nikdo upřímný, a zvláště ten, kdo ono příkoří léta zažíval, nemůže uvěřit. Naopak - z takových ohlupovacích blábolů a žehlení si vlastního svědomí se mu může tak akorát udělat na zvracení.

1 0
možnosti

Tady není co dodat.R^

2 0
možnosti

Je obdivuhodné, jak příznivci komunistů jdou tvrdě proti "bývalým" komunistům.

A ti z nich, kteří se snaží odčinit své chyby - ti jsou pro ně ti nejhorší ;-D;-D;-D. Jejich chyby je třeba neustále připomínat, protože se jim nedá věřit !

Ti, co se chovají stále stejně - kradou, lžou, donášejí, pomlouvají - ty budou hájit, jako by jim bylo ukřivděno :-);-D:-).

Jejich chyby není třeba neustále připomínat, protože se o nich ví už dlouho !

1 0
možnosti

I15v72a47n 69M56i34n18á56ř

18. 1. 2023 11:19

Bohužel, pane autore - nemohou všichni být tak odosobněně a zrůdně praktičtí v bagatelizování komunistů jako Vy. Měl byste si uvědomit, že KSČ nechala vyvraždit a věznit ve svých lágrech - tisíce našich nevinných občanů. Mnozí z nich, ještě dnes, tento teror pamatují. I pozdější generaci, bolševická ideologie často zničila - celý produktivní život.

Lze se snad divit, že tito lidé a jejich potomci jsou nanejvýše roztrpčeni nad faktem - že po třiceti letech demokracie jsou nuceni volit nejvyšší morální autoritu této země - ze dvou komunistických pohrobků ??

3 1
možnosti

Nelze se divit. Přesto je mezi oběma kandidáty kvalitativní rozdíl, který by se neměl nechat bez povšimnutí. Mimochodem, v podstatě byste nemohl chodit k žádným parlamentním volbám, neb v každé straně byli nějací bývalí komunisté. A ještě stojí za zamyšlení trend, že k volbě Babiše inklinují spíše voliči komunistů.

1 0
možnosti

K30a47r82e78l 16J76a93n21d84a

18. 1. 2023 10:57

Asi nejpřesnější vystižení mých pocitů.

0 0
možnosti

70 procent občanů jsou komouši, co chtěj za presidenta nejen komunistu, ale i spolupracovníka komunistických tajných služeb. A nejde to nijak a ničím omluvit.

1 0
možnosti

Takze podle vas pro chartistu a antikomunistu Bastu voli 4,5% negramotnych lidi? Mate zajimave uvazovani. Pro mne je skutecne s podivem, ze 30 let po sametovce 95,5% procenta voli za prezidenta opet komunisty....a pak, kdo je tady politicky negramotny, ze?

6 0
možnosti

Nevolí opět komunisty, stejně jako neodmítli chartistu Baštu, ale Baštu vzor 2023.

2 1
možnosti

Plytce jste onálepkoval kandidáty i jejich voliče, aniž byste o komukoli napsal něco skutečně k věci.

6 0
možnosti

Presne tak. To je cely on. Vzdycky to tak dela.

4 0
možnosti

Jeden zdejší bloger pan Ziegler opakovaně píše blogy, že komunismus byl stejný, ne-li horší než nacismus. A teď si představte, že by v Německu 30 let po válce volili prezidenta mezi bývalým spolupracovníkem Gestapa a mezi bývalým důstojníkem z Waffen SS... absurdní, že?

8 1
možnosti

ve skutecnosti jsou nacionalni socialiste stejna verbez jako internacionalni, jen nacionalni meli mene casu, tak maji na svedomi "jen" asi 10 milionu mrtvych, zatimco internacionalni hodne pres 100 milionu.

2 0
možnosti
Foto

Negramotní občané volili Baštu, ti "gramotní" volili komunisty.

Komunista Vojtěch Filip má velkou radost, jak úspěšná byla kádrová politika komunistů, že postoupili oba komunističtí kandidáti: https://www.idnes.cz/volby/vojtech-filip-kscm-oznacil-kandidaty-za-cleny-ksc.A230116_165408_volby_maku

Vaše argumenty neobstojí, protože oba byli komunisty řadu roků (Petr Pavel včetně kandidatury 6 let, Babiš tuším 9 let). Srovnávat oba tyto komunisty s Karlem Gottem je nesmyslné, protože Karel Gott nikdy v KSČ, ani v KSČM nebyl.

Mně jejich minulost nevadí, ale jsou pro mne oba nevolitelní pro svůj charakter, stejně jako např. pro Michala Kocába.

Cituji: "... problematické postoje ke zločinným režimům kádrovat, jak se směle pouští do kádrování někoho, kdo pochybil před více jak třiceti lety. Přijde mi to jako chucpe..."

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=796866

Je zajímavé, že zdejším komunistobijcům vadí pouze Andrej Babiš, ale Petr Pavel nevadí. Toto je skutečně chucpe, když horují pro komunistu Petra Pavla a druhého komunistu Andrej Babiše zavrhují.

Vojtěch Filip se právem musí smát nad hloupostí současných komunistobijců.

8 4
možnosti

R^ ještě bych dodal, že pokud jde o komunistickou minulost kandidátů, je na tom Pavel hůř, protože si jako obor činnosti vybral přímo službu režimu. Babiš dělal zahraniční obchod, celkem apolitický.

7 1
možnosti