Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dovolím si s autorem téměř ve všem nesouhlasit. Francouzi nechtějí jít dříve do penze, nýbrž nechtějí jít později. Odborníci mluví o tom, že není zdaleka důležitý věk dožití, ale kvalita života. Pokud Vy vidíte drandit důchodce v 70letech po svahu, nikde není řečeno, že tomu tak bude i v jeho 71letech. Dost důkazů mám kolem sebe. Máme nejdražší potraviny, energie, volání či internet, do důchodu chodíme nejpozději. Zajímavé je, že peníze stále chybí. Víte, peněz je v ČR obecně dost. Jen by se politici měli přestat bát a NEKRÁST. Nerozdávat 3x ročně na důchody zcela bezmyšlenkovitě, učitele zabezpečit "na tři generace", využít digitalizace a poslat pracovat třetinu úředníků a zamyslet se nad tím, zda naše policie je natolik vytížená, že ji musíme mít robusnější než jinde v Evropě. A v neposlední řadě neuvažovat o hloupostech, jako je nákup nejdražších a pro nás nepotřebných F35....jistě, nejjednodušší je to hodit na lidi..........avotomtoje.

8 4
možnosti
JV

Karma omylem. To člověk tak leta pracuje ve firmě, místo spolehlivého šéfa nastoupí mladý idiot plný sil a začne vyhazovat lidi před důchodem. Ještě jim říká, pokud chcete u nás dál pracovat, tak si vyřiďte invalidní důchod, abychom za vás nemuseli platit odvody. Nebo běžte na nemocenskou. A tak stačí zajít k lékaři, nechat se vyšetřit a najednou se zjistí, že zaměstnanec byl jenom špatně vyšetřený pacient. Následují rehabilitace, operace, lázně, a když se to do důchodového věku nevejde, tak předčasný důchod. A když nastoupí do důchodu, tak hned telefonát: nechtěl byste se vrátit do práce? Odpověď, kdekoliv jinde, kromě do vaší firmy. Kdyby firmy za lidi 60+ nemusely platit odvody, tak by lidé nežádali o předčasné důchody a pan mudrc by nemusel psát své přitroublé blogy. A důchodci jsou dnes na roztrhání.

10 1
možnosti
Foto

;-)

Zatracený důchodci!

30. 08. 2022 18:44:53

Dytˇ za všechno můžou, ti minulosti molodci. Tak leckteří novodobí molodci je vidí. Asi. Protože nevědí, že bývaly pro leckoho všelijaké časy. Zdroj: https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=791233:-)

0 0
možnosti
JK

tak tohle uz je asi desatej clanek o duchodcich, duchodech, o tom jak je to v Nemecku fantasticke, jak si asi prumerny nemecky duchodce jezdi po svete ....

Co se s tim lidstvem fakt stalo? To jste se vsichni uplne zblaznili?

Mili zlati, v kazdem rozvinutem state je minimalne 60% vsech pracovnich pomeru naprosto nesmyslnych, jsou to pracovni mista, kde se vyrabi jen horky vzduch.

A reseni tech inteligentnich Cechu je - jeste vice takovych neproduktivnich pracovnich mist, aby bylo na ty penze.

Proberte se, jednoho dne budeme bez prace ... viz. napr. Jeremy Riffkin - The End of Work

Jeste k tem Francouzum ... ti tohle uz vedi a nezerou tolik tu statni propagandu

17 3
možnosti
JP

Přesně tak. když všechny nezaměstnané zaměstnáme zametáním jedné ulice, tak to zvýší obecný blahobyt jak?

1 0
možnosti
Foto

P.T. kverulantíci:-)Je to holt těžký, že. Rodina je skoro přežitek, potomci jsou jenom zátěž. A pokud jsou, tak je pro mnohé z nich zase zátěž rodina, ba i jejich rodiče. Lapidárně-starejte se o sebe a své potomky. Pokud je funkční rodina, oni Vám to vrátí, i na ty důchody Vám vydělají, a přitom se i oni dokáží starat i o své rodiny, tedy i potomky. Atd.;-)

8 0
možnosti
RJ

Tenhle problém je celoevropský, kdo by ho potencionálně vyřešil, dostane Nobelovu cenu. Řešení tohohle problému totiž připomíná kvadraturu kruhu. Státy, obecně, mají tendenci rozhodovat o stále větším množství "problémů" svých občanů. A nechají si je prostřednictvím daní zaplatit. Jenže počty "řešitelů" se zvětšují a počet těch kteří jsou "řešeni" a celé to platí se snižují. Neboli jinak řečeno, lidí kteří vytvářejí "hodnoty" ubývá. Přibývá těch kteří se "vezou". Bylo by to na dlouhou debatu, společnosti jako takové jsou dnes prostě jinde a stará řešení už nemohou fungovat.

3 0
možnosti
JZ

Člověk se musí spoléhat sám na sebe, nikoliv na stát. A tak si musí i sám šetřit na důchod. Bohužel, Češi se stále hodně spoléhají na stát a tak v důchodu 90% jejich příjmů činí státní penze. Němci se více spoléhají sami na sebe, a tak jejich státní důchody činí jen asi 50% příjmů v seniorském věku. Tož tak.

8 1
možnosti
IB

Proč tomu státu něco odvádět? Ať ty odvody zruší a řeknou naplno, že se každý stará sám.

6 1
možnosti
IB

Zatím mám do důchodu ještě nějaký ten rok čas . Nepožaduju vysoké důchode ani strope, přála bych si, abych dostala zpět aspoň to, za co se dá přežít a přitom připomínám, že můj zaměstnavatel i já jsme odvedli dost velkou sumu peněz státu za celou dobu mého zaměstnání - pracuju teď cca 33 let a mé odvody do sociálního pojištění nebyly nikdy malé. A teď se nad sebou mám zamyslet, jaký jsem to vlastně sobec, že snad chci pár let aspoň trochu důstojného života bez povinnosti pracovat, když jsem se cca 40 let snažila ze všech sil? Nebyla jsem nikdy nezaměstnaná, jediné přerušení byly dvě mateřské dovolené. Jak přijdu k tomu, že mně zřejmě za pár let začne mladší generace považovat za vyžírku, kterou musí živit?

13 0
možnosti
Foto

J10a14n 31Š20i38k

7. 2. 2023 13:51

Ty vysoké odvody státu mě samozřejmě taky štvou. Jenže ono je v reálu nutno počítat s tím, že stát je jako peklo. A jak známo, co peklo schvátí, už nikdy nevrátí...:-) Dal jsem sice smejlíka, ale směšné to vůbec není.

3 0
možnosti
Foto

J97a50n 26Š22i17k

7. 2. 2023 13:23

Jestli-že se tolik lidí stále bude spoléhat na stát, místo toho, aby se spoléhalo samo na sebe, nikdy západní země nedohoníme. Pořád jsou jenom slyšet nářky stát tohle, stát tamhleto, Fiala nezajistil, atd. a to hlavně od těch, kteří peníze mají, ale místo toho aby si sami cokoliv odkládali, jedou za rok pětkrát na dovolenou, mají super auta a sbírají zážitky. Nic proti, ať si každý užívá dle libosti, ale ať pak v důchodu nefňuká a nadává hlavně sám na sebe. Takové ty oblíbené kecy ve stylu: stát stejně na důchody mít nebude a stejně se důchodu nedožiju, tak to radši utratím a budu si užívat jsou, úplně nejlepší. Přesně tento styl myšlení táhne republiku dolů. Politici jsou vinní tím, že podporují závislost na státu, protože je to závislost jako každá jiná, třeba na drogách. V jistém ohledu je současná situace horší než za socialismu, protože tehdy se lidi na sebe spoléhali víc a ne tolik na stát. Hezký den

17 0
možnosti
JV

To jsou všechno kecy. Člověk celý život spoří, investuje do cenných papírů, a pak najednou zjistí, že mu úspory žere inflace, investoři jeho cenné papíry probendí, a ještě jenom zírá, kolik peněz odvedl na daních a na pojistném. Inflace 19% a úroky na spořících účtech 5%. Penzijní připojištění super, ale po letech stačí tak leda na večírek pro kolegy při odchodu do důchodu. Fajn, ještě se má osekat státní podpora. Zruší se stavební spoření. Vzkaz pro mladou generaci: zadlužte se na celý život, abyste měli bydlení, ploďte hodně dětí, aby někdo dělal na důchody, spořte si na důchod. Vzkaz mladých: tomuhle režimu dělat děti nebudeme, raději se na to vys....e. Vzdělaní mladí prchají díky programu Erasmus na Západ, aby nemuseli dělat u nás za žebrácké mzdy. Prchají i mladí řemeslníci, protože si v Německu vydělají 100 000 měsíčně, než aby tady hárovali za 20 000. Tohleto nevyřeší ani Jan Šik, stejně jako to nevyřešil Otto Šik. Takže děti: nedělejte děti, pracujte na hypotéky a spořte si na důchod. Jako bezdětní budete v pohodě a nemusíte spoléhat na stát. Pokud nebude měnová reforma nebo státní bankrot. Podnikatelé v roce 1873 by o tom mohli vyprávět. Nebo majitelé kont v roce 1919, kdy ztratili polovinu svých vkladů. O vázaných vkladech v roce 1945 ani nemluvím, stejně jako o měnové reformě v roce 1953. Stát se o své lidi nepostaral, ale vždy našel cestu, jak lidem peníze vzít. Jenom bídu vám nikdo nevezme.

8 1
možnosti
RK

I když to vysvětlujete polopatě, tak anolípové to stejně nepochopí. Chtějí vysoké důchode, různé strope, potravinovou soběstračnost, zrušit daně...

14 4
možnosti
JA

Už to nehul, píšeš nesmysly...

5 0
možnosti