Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Bohužel dnes kdokoli kdo řekne, že chce mír, tak podle některých automaticky podporuje Putina, tyhle zkratky tu můžeme vidět dnes a denně.

20 16
možnosti
JK

J61a23n 69K51o79z97á28k

9. 2. 2023 18:41

A jak si ten mír představujete? O jak velké území byste v rámci toho "míru" Ukrajinu připravil?

21 2
možnosti
Foto

Jiří, naprostý souhlas, dejte to prosím na Blogosféru.

10 0
možnosti
Foto

Děkuji, Tomáši, už je to tam.

0 0
možnosti
VG

Jiří Turnere, méně je někdy více. Začínáte být poněkud trapný.

14 27
možnosti
Foto

...a někdy jsou i dvě věty mnoho...:-) Předpokládám, že vás nikdo nenutí mé články číst. Já vás k tomu tedy rozhodně vyzývat nehodlám.

4 1
možnosti

Nemám rád Ovečkina, ale dělal bych rozdíly. On reprezentuje Rusko na úrovni opraváře praček či programátora. Prostě vykonává práci v soukromé firmě. Ať se Hašek čílí jak chce, ať si tam hraje.

Něco jiného je reprezentace. Ruské reprezentace v jakémkoliv sportu by měly být vyloučeny dokud válka neskončí a území nebude v plné výši vráceno Ukrajině. Reprezentace je ruská věc. Práce Rusa pro soukromou firmu je věc dvou soukromých subjektů.

16 2
možnosti
ZZ

Když chytal Hašek v Moskvě, tak mu Putinovy prachy nesmrděly ?

8-o

12 14
možnosti
Foto

Karma.Presne tak.Spoustu podobných užitečných idiotů je i v Česku.Jsou sice bezvýznamní,ale o to víc jsou na sociálních sítích slyšet...

32 9
možnosti
Foto

Asi jste při psaní toho příspěvku koukal do zrcadla, ale docela jste se trefil.

15 19
možnosti
KP

Je jistý nepatrný rozdíl mezi Vámi a lidmi, které ve svém blogu označujeme jako " užitečné idioty ". Styl Vašeho psaní na mne dělá dojem, že Vás lze označit za " neužitečného ".

20 24
možnosti

J79a16k85u52b 90Š76o88l62c

9. 2. 2023 15:06

Byl jsem zde asi jeden z mála, kterému nedělala problém kolektivní vina např. u sudetských Němců. Teď ji tady vyžaduje skoro každý. Čím to je? Tím, že v tom žijeme právě teď a vidíme to najednou jinak?

Ruští sportovci by se neměli v civilizovaném světě účastnit sportovních akcí. Souhlasím. ale jen od podzimu zde hráli ruští hokejisté (NHL), ruské a běloruské tenistky, ruští házenkáři v lize. Nevšiml jsem si nějakých extra protestů.

I s tím Ovečkinem to je těžké. Co může udělat. Sundat si svoji fotku s Putinem? Měl by to udělat, ale co my víme, co by mu poté hrozilo. Uvěznění příbuzných? Propadnutí majetku? Nevíme a těžko můžeme soudit

8 9
možnosti
Foto

Kolektivní vina vypadá jako moc ošklivý termín, ale její zavrženíhodnost se týká jen násilí páchaného na nevinných lidech. Rusové obecně nesou vinu za režim, který mají (Putin neuchvátil moc navzdory stanovisku občanů), stejně tak byli Němci vinni za existenci Hitlera. Pokud to lze, může být dopad kolektivní viny selektivní, respektive v případě Ovečkina a jiných adorantů z řad celebrit nejde o vinu kolektivní ale o osobní selhání.

1 2
možnosti