Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

Naprostý blábol a nesmyslně dlouhý demagogický výlev, který jste zakončil v posledním odstavci myšlenkou, která zcela odhalila váš charakter. Cituji

Řešení je nasnadě: Zastavit valorizaci důchodů a prodloužit odchod do důchodu tak, aby do něho občané přicházeli zcela vyčerpaní. Snad to bez tohoto návodu časem napadne i odpovědné činovníky. První vlaštovky jsou už vidět.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=798284

Doufám že vy budete dělat do devadesáti a bez názoru.

3 0
možnosti
ZZ

Jeho ideologické přesvědčení mu velí podpořit Vládu národní katastrofy, ač je její rozhodnutí sebehloupější.

;-)

0 0
možnosti
LP

Nesmíte brát všechno tak doslova. Prezident v ČR pravomocí vyhlašovat mobilizaci sice nedisponuje, nicméně svým konáním k ní může hodně napomoct.

0 0
možnosti
Foto

Pokud se skutecne nekdo domniva, ze nebezpecim je par desitek duchodcu, co si mezi sebou poslou par emailu, mel by pozadat o zbaveni svepravnosti. Svazaci z CT to samozrejme vidi jinak, ale tomu se racionalne uvazujici muze pouze smat. Umele vytvorena causa na objednavku v souladu s vladni propagandou. Nic vic.

2 0
možnosti
PO

P71a48v92e67l 74O84t32t22l

20. 2. 2023 9:25

Jo, důchodci si přeposílají různé kraviny a baví se tím v nudě důchodu. Jsou to ale především různé srandy a zajímavosti, naopak mám dojem, že informace sosají hlavně z ČT24. Alespoň v mé bublině.

Když se pak o různých tématech bavíme, nestačím se divit, jak mimo jsou v těch, kterým rozumím, protože v nich dělám a bohužel mi to dává i představu, jak kvalitní informace dostáváme v tématech, kterým nerozumím do hloubky.

Vůbec se nedivím, že v tomhle prostředí mají dezinformátoři žně, ale řešením není hloubat nad tím co je a co není názor a co je a co není šíření dezinformace, řešením je znalost novinářů toho, o čem píší a schopnost to srozumitelně předat. Znalost není informace, kdyby novináři předávali jen holé informace, tolik by na ní nezáleželo, ale ony se ty informace předávají hlavně prostřednictvím reportáží a komentářů a to už je něco jiného.

0 0
možnosti
ZZ

A navíc jednostranně.

;-(

0 0
možnosti
SR

Bohužel se obávám, že pokud by autor komentoval operaci srdce, bylo by to pravdě podobnější a fundovanější.

1 0
možnosti
AK

Ten poslední odstavec pod celkem rozumný článek se jako nadsázka fakt moc nehodí. Co tím autor mínil?

0 0
možnosti
ZZ

Je to napsané jasně:

Zastavit valorizaci důchodů a prodloužit odchod do důchodu tak, aby do něho občané přicházeli zcela vyčerpaní.

Ještě tam autor zapomněl dopsat povinnou eutanázii po dovršení penzijního věku.

:-/

1 1
možnosti
ZR

Vycházím z premisy, že výše uvedené aktivity seniorů jsou důsledkem toho, že lidé jdou do důchodu plni sil a plni elánu. Vysoké důchody jim také zajišťují komfortní život. Spoustu volného času a energie pak oni pseudodůchodci využívají k vytváření konspiračních teorií, hoaxů a dezinformačních zpráv. Řešení je nasnadě: Zastavit valorizaci důchodů a prodloužit odchod do důchodu tak, aby do něho občané přicházeli zcela vyčerpaní. Snad to bez tohoto návodu časem napadne i odpovědné činovníky. První vlaštovky jsou už vidět.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=798284

Toto myslíte vážně nebo jsem nepochopil vtip?

4 1
možnosti
SL

Opravdu nemáte tušení ? :-)

O čem se píše od začátku? Že by o vymýšlení hoaxů k šíření paniky? :-P

0 1
možnosti

Hmm,když členové 5koalice tvrdili že mají zaručené informační zdroje v EK a ty zdroje jasně říkají že ČR bude vracet cca.200 miliard(později to bylo už jen cca20) kč za dotace pro AGROFERT.Co to vlastně bylo , brutální lež ,dezinformace ?nebo dokonce upřímné přání ? Mimo jiné EK zcela oficiálně oznámila že ČR žádné peníze EU vracet nebude.

3 1
možnosti
VL

Ono je to vlastně jednoduché.

Pár dnů zpátky jsem četl článek člověka, který zse zabývá překladem zpráv z Ukrajiny. A ten člověk tvrdil, že zprávy pocházející z ukrajinských zdrojů jsou vždy pravdivé, zatímco zprávy z ruských zdrojů jsou vždy lživé.

A tuto definici lze jednoduše rozšířit, totiž že informace pocházející z prostředí pětikoalice jsou vždy pravdivé, zatímco informace pocházející z prostředí oposice jsou vždy lživé a dezinformační.

A máte jasný kompas, jednoznačný, nikdy neselhávající. Že to připomíná nejtvrdší komunismus. Ale, to je jenom náhoda.

3 1
možnosti
JS

Ono stačí si zachovat zdravý rozum. Voják který valčí na cizím území je pro mě agresor a je jedno jestli je to Amík ve Vietnamu nebo Rus na UA. Když každý týden slyším ve zpravách jak má Putin zase jinou nemoc tak tomu samozřejmě taky nevěřím.

1 0
možnosti
VL

Jenom poznámku: Na závěr autor píše: "Vycházím z premisy, že bla bla bla, a v důsledku toho jsou důchodci zdrojem hoaxů a dezinformací". Kde bere autor jistotu, že ta premisa vůbec platí?

A za druhé, ministr školství se nechal slyšet, že pokud učitel není schopen rozeznat dezinformace od informací, potom na škole nemá co dělat. A tak se ptám: Existuje řada "informací", kdo vyhodil do povětří plynovod NS. Američané, Rusové, Norové, Angličani atd. Ale pouze jedno může být pravda, ostatní jsou dezinformace. A tak se ptám, pane autore, co je v tomto případě pravda, a co jsou dezinformace ?

1 0
možnosti
JK

Ne pane Loulo, ostatní informace v takovém případě nejsou dezinformací, jen nejsou pravdivé. Dezinformací se stává teprve ve chvíli, kdy jí někdo začne úmyslně šířit jako pravdivou , většinou z propagandistických důvodů.

1 0
možnosti