Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zavedla zákonnou povinnost provozovatelů online sociálních sítí, otevřených veřejnosti, neomezovat svobodu projevu a právo na vyhledávání informací tam zveřejněných, nesměřuje-li takové omezení k ochraně práva člověka na ochranu jeho soukromí.

Zavedla zákonnou povinnost médií poskytovat v rámci zpravodajství objektivní a vyvážené informace s cílem umožnit lidem vytvořit si vlastní názor. Média nesmějí zneužívat ochrany, kterou jim právo dává, k tomu, aby manipulovala veřejným míněním.

To jsou požadavky PRO, první s druhým si ovšem odporují, první je proti cenzuře, druhý ji chce zavádět. Inu pomatení dezoláti.

4 3
možnosti
MN

Jakási pozitivní cenzura. "V rámci objektivity" by museli zveřejňovat i sebehloupější (nebo dokonce sebenebezpečnější) opačný názor... ;-D

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma. O tom, že je u nás svoboda svědčí i fakt, že sobotní demonstrace proti bídě se mohla konat. V Moskvě by takovou demonstraci policisté rozprášili raz dva a účastníky poslali do gulagu.

15 3
možnosti
JK

J74a59n 67K90o30z39á25k

13. 3. 2023 21:39

Tak tohle je nejhloupější příspěvek. Vždyť kvůli tomu jsme se zbavili komunistů, takže to srovnání vůbec nesedí. Rusko je opět totalitní stát, toho jste si nevšiml?

3 2
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

6 2
možnosti
PN

P67e54t66r 57N31e68d89v59ě32d

13. 3. 2023 16:50

Ti policisté ale umí metat lidi ze schodů. Profi zákrok.

3 11
možnosti
MV

Ani, dělali svoji práci. Postarali se o ty, co měli chuť servat vlajky UA z budovy NM

7 1
možnosti
JZ

Jeden z problémů možné demonstrace proti hlouposti je ten, že si nejsem tak úplně jist, kdo by tam měl vlastně demonstrovat. Na demonstraci proti bídě se měli asi sejít obecně ti bídnější kteří se bojí skluzu do bídy krutější, to se dá pochopit. Podle stejného klíče, na demonstraci proti hlouposti by se měli sejít ti mírně přiblblí a vztekat se, že ti příliš chytří stojí v komplotu, který ty demonstrující má zahnat do úplné demence?

0 0
možnosti
ZB

Další zbytečný příspěvek od stejného autora. Při tom stačilo napsat "Jsem až hystericky zamilován do fialové vlády a všichni, kteří ne - jsou hloupí"!

11 15
možnosti
JK

Ten váš příspěvek je úplně zbytečný, máte pravdu.

4 4
možnosti
Foto

Nebyl jste tam, nesuďte, kolem mě byli normální lidé! Pár blbů se najde všude.

6 7
možnosti
MV

No, podle toho, co pan svolavatel prohlašuje třeba na fb, až tak normální lidé na demo nedorazili.

8 3
možnosti
Foto

Jaky je vas nazor na skutecnost, ze mame nejdrazsi energie na svete ke kupni sile? Jaky je vas nazor na to, ze statisticky chudne nejvice stredni trida (ne svoji vinou)? Jaky je vas nazor na schvalovani zmeny valorizace duchodu ve zkracenem rezimu? Jaky je vas nazor na KRIT?

Rozepiste se, at pozname vase vzdelani. Zatim jste nam nikdy zadne konkretni informace nasvedcujici jakemukoliv vzdelani nesdelil. Jen jednoduche napadani o nicem na urovni zaka pate tridy. :-)

12 10
možnosti
Foto

Energie nakupujeme všichni za stejnou cenu. Rozdíl dělá dotovaná elelektřina.

0 0
možnosti
SB

Víte, co bylo pravou příčinou té demonstrace?

Věčný lidský pocit, že se máme špatně a že je nám křivděno.

Tento pocit je věčný, jak jsem již napsal. Buď je oprávněný a lidé naplní ta náměstí v souladu s pravdou a logikou, nebo si ho lidé vsugerují.

Ten pocit, že se máme špatně, který teď přivedl lidi na Václavák, je stejně tak neopodstatněný, jako byl pocit ohrožení demokracie, který přivedl jiné lidi na Letenskou pláň na demonstrace Milionu chvilek pro demokracii. Já jsem nebyl ani na jedné z těch demonstrací. Ani nyní na Václaváku, ani předtím na té letenské pláni.

Jedni si teď vsugerovali hrozbu bídy, druzí si před časem vsugerovali hrozbu ohrožení demokracie.

Obojí byl nesmysl do úplně stejné míry.

To je můj názor.

7 1
možnosti
Foto

A co demonstrace v listopadu 1989?

Též věčný lidský pocit, že se máme špatně a že je nám křivděno?

Když to vezmeme z hlediska životní úrovně, tak před rokem 1989 nebylo takové množství lidí v naprosté bídě (bezdomovci, exekuce, nedostupnost vlastního bydlení) a z hlediska politických procesů se za Husáka nedávaly tak vysoké tresty jako nyní (nevím o nikom, kdo by dostal 20 letý trest nepodmíněně za službu v cizí armádě, v současnosti je těch trestů 5 - alespoň, o kterých vím).

Co se týká svobody slova - je to podobné jako za Husáka: když si pustíte více pusu na špacír, tak vás zavřou do kriminálu, když, méně, tak vás vyhodí ze zaměstnání a současné "demokratické" soudy lidem s jinými názory než má současná vládní propaganda, rozdávají podmíněné tresty...

Proto by mne zajímal Vás názor na demonstrace v listopadu 1989.

5 6
možnosti
MR

Obecně všechny projevy lidu na náměstích lze označit a popsat tak jak popisujete tento. Vždy se jedná o skupinu lidí co je s něčím nespokojená a nechá se manipulovat řečníky. Úspěšnost těchto akcí je naprosto mizivá, ale účastníkům dává pocit, že něco dělají a bojují za svou věc. Dále se u nich dostaví pocit to jsme to těm proti kterým demonstrovali nandali. A je jen na našem osobním přístupu k danému problémů jestli je bereme za rozumne, nebo nerozumné demonstranty. Když se vrátíme trochu do minulosti a k milionu chvilek tak ač mně byl obsah trochu bližší tak efekt ve společnosti byl nulový. Vládnoucí elita to ignorovala a názor druhé strany se nezměnil. V tomto případě bude výsledek naprosto identický.

4 1
možnosti
Foto

Ale někdy to zafungovalo, např. když se snažili dát nějakou funkci Ondráčkovi (mlátička pendrek).

1 0
možnosti