Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Demonstrace proti bídě, byla vlastně demonstrací proti blbosti naší současné vlády, která se na nic jiného než na proklamace nezmůže.

Díky této vládě si naše společnost vysloužila nejvyšší propad reálných mezd v celé EU a dotáhla to na hezké 3 místo v nejvyšší inflaci - v celé EU.

:-P:-P

0 0
možnosti
Foto

Zásadní problém ale je - jak jsem se tak všiml - skutečnost, že právě ti, jimž se rozumu moc nedostává sami sebe považují za ty nejchytřejší a ostatní, které s nimi nesdílí jejich názory a teze považují za hlupáky. Takže by to dopadlo asi stejně. Mám za to, že ti chytří netráví čas na demonstracích, ale věnují se sami sobě, práci anebo rodině.

12 0
možnosti
Foto

Ja by som položila otázku: ako majú oni prísť na to, tí ktorým sa moc rozumu nedostáva, že sa im ho nedostáva? neviem či si také dačo vôbec dokáže niekto priznať, ja si myslím, že nie.

4 1
možnosti
Foto

Problém je v tom, že ve vzdělání vás musí podporovat prostředí, ve kterém vyrůstáte - tedy zejména rodina. Pak také musí být dostatek kvalitních pedagogů. Bohužel pravicové vlády tu od počátku 90-let budovaly spíše dickensovský ranný kapitalismus než moderní sociálně - tržní společnost a převažoval narrativ "Děti a vzdělání, nechť si za své osobní prostředky pořídí ten, kdo na to má". A v montovnách je vzdělání tak jako tak k ničemu. Stejně tak systém obchodování s dluhy nabobtnal tak, že bylo problém spíš to, jak v něm neuváznout. I takové "seriózní instituce" jako Komerční banka a Česká pojišťovna u nás například používaly rozhodčí doložky ve spotřebitelských smlouvách. Tohle je výsledek toho všeho.

4 1
možnosti

To ale hodně vývoj situace u nás na poli vzdělávání vulgarizujete a zkreslujete a mnoho faktorů, které jej ovlivňovaly, jste vynechal vůbec. To, k čemu jste v příspěvku dospěl, je výsledek akorát tak vaší dezinterpretace.

2 1
možnosti

Mladé lidi, potažmo děti formuje rodina a škola. Rodinu moc nezměníme, ale školství můžeme. Pro začátek by si stačilo uvědomit, že kvalitní kantoru a tudíž kvalitní vzdělávání nezajistíme definitívou, či zákonným navyšováním jejich mezd. Kantoři bývali "chudí" a naše školství bylo na výši. Jasný důkaz toho, že problém výchovy mladých lidí je jinde.

3 0
možnosti

Obávám se , že o "Demonstraci proti hlouposti" by bylo příliš moc zájemců s velmi rozdílnými názory a ti by se nikdy neshodli.

Jinak vzdělání bylo určitou ochranou proti hlouposti pouze v minulosti, kdy bylo vzdělání výběrové a aby se na těch školách člověk udržel, musel mít skutečně odpovídající IQ a odpovídající pracovitost.

Nyní v době, kdy je i vysokoškolské vzdělání masové a pokud člověk není skutečně nadprůměrně hloupý s nadprůměrně nízkým IQ a vydrží těch pár let sedět v té vysoké škole, nakonec ten diplom vyfasuje, takové vzdělání žádnou ochranou proti hlouposti není. Možná i spíš naopak, když cca 60 % mladého ročníku neboli většina vyfasuje vysokoškolšký diplom. Většina přitahuje nemyslící, kteří neuvažují, jen následují "největšího ola" v čele, zatímco kdo se vydá na menšinovou cestu, obvykle je tam sám za sebe a musí svůj mozek používat. Jinak sejde z cesty a nedokáže nic.

8 0
možnosti

Jenže ta demonstrace nebyla proti chudobě, jak se mylně domníváte.

Ta demonstrace byla proti bídě. A je tím míněna morální bída, kterou tu zavedli liberální rovnostářští neomarxisté v čele s Petrem Fialou. Demonstrace proti cenzuře. Proti všeobecné destrukci, proti vymývání mozků agresivní propagandou, proti ekonomickému propadu, nenávisti liberálního bolševika vůči jakémukoli jinému názoru, než vyznává on. Proti neustále se stupňujícímu boji jedné skupiny obyvatel proti druhé...

Už to chápete?

11 20
možnosti

Vy jste nějaký Rajchlův mluvčí? Kdyby byla demonstrace proti morální bídě, asi by to měla v názvu. A kdo to je - liberální bolševik, to je nějaký váš novotvar? Liberální bolševik je totiž oxymóron. To je jako byste napsal bílý rudoch.

10 5
možnosti

J78a88n 91P16a49v86e57l

13. 3. 2023 19:17

Jak se to říká? Pro hloupého každý hloupý?

Co takhle přestat opovrhovat lidmi s jiným názorem a zkušenostmi? Tím neříkám, že tu demonstraci podporuji a že bych tam šel. Jen že ti lidé asi k tomu měli určitý důvod.

13 5
možnosti
Foto

Mohl byste ten důvod nějak vysvětlit, specifikovat a tak?

Podle několika lidí, které znám a patří do takové skupiny, důvod je:

neúspěch, lenost, nevzdělanost.

15 7
možnosti

R61a18d25e75k 86F44a57i92t

13. 3. 2023 18:57

Tak pokud někdo uspořádat demonstraci, "Česko proti hlouposti" tak si myslím, že na ní přijdou zase ti samí lidé protože si o sobě myslí že jsou ti nejchytřejší...

9 0
možnosti
Foto

J65a80n 65K53o35z31á59k

13. 3. 2023 21:16

Tak to se tam potkají i s příznivci Milionu chvilek, ti si také o sobě mysleli, že jsou ti nejchytřejší.

5 3
možnosti
Foto

Česko proti hlouposti ? A víte kolik lidí by se tím cítilo ohroženo? Dobrých 2,5 milionu! R^

1 6
možnosti
Foto

J73a52n 17K72o20z66á61k

13. 3. 2023 21:02

Vás se ohrožení netýká. Jste chytrý, vzdělaný, úspěšný a všechno víte.

5 0
možnosti