Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Populismus tady kvete proto, protože jedna z významných vlastností našeho národa je závist a nepřejícnost. Kupte si nové auto a uvidíte "radost" v očích sousedů - Kde na to ten darebák vzal?

0 0
možnosti
Foto

R66o56m22a55n 68K69o88z68e72l

26. 3. 2023 22:41

Populismus a populista je dost ošemetný pojem, vzpomněl jsem si na Miloše Zemana, který ve svých pamětech uvádí, že se za populistu nepovažoval třeba proto, že v době, kdy většina lidí chtěla trest smrti, tak on byl proti. Nebo když většina lidí fandila proslulému hladovkáři Marečkovi, tak on se nebál říct, že je to cvok.

0 0
možnosti

Pregnantní blog, zasloužená karma.

0 0
možnosti

Populista ve svém vzniku byl špatný pro mocenské skupiny, protože se obracel pro hlasy k bezvýznamnému plebsu.

Dneska je populista politik, který chce zmrazit platy politiků, protože se to líbí lidem.

Zatímco správňácký nepopulista si plat navýší v době nejhlubší krize.

Populista dá peníze důchodcům a nepopulista pošle lidi pro dávky, protože nenechá lidi padnout.

Populista řeší, co chtějí lidi a nepopulista řeší, co chce vedení EU +USA.

Takže je jasné, proč populismus nesmí být pozitivní.

6 3
možnosti

Zkrátka populista vše rozdá, bez ohledu na to, že to poškodí další generace. :-/

3 0
možnosti

"Vox populi, vox Dei."

0 0
možnosti

Současná doba hodně připomíná období kolem roku 1948. Tehdy všichni, kdo nesdíleli rudé náboženství vyššího dobra, byli vládnoucí mocí všemožně dehonestováni. Bylo jim nadáváno do reakcionářů, fašistů, zrádců, páté kolony imperialismu, rozkolníků, atd. Strany, které byly v Národní frontě v čele s KSČ byly demokratické, ten zbytek byl nedemokratický. Svoboda slova rudým bolševikům vadila, takže nezávislá média všemožně pronásledovali, vytištěné noviny zabavovali, nedodávali jim papír či vypnuly elektrickou energii..

Dnes všichni, kdo nesdílejí liberálně rovnostářské náboženství vyššího dobra, jsou rovněž vládnoucí mocí všemožně dehonestováni. Je jim nadáváno do populistů, xenofóbů, extrémistů, páté kolony ruska, ruských švábů, atd. Strany, které jsou v pětikoalici, jsou demokratické, zbylé strany jsou nedemokratické. Svoboda slova liberálním bolševikům vadí, takže nezávislá média jsou všemožně pronásledována, ostrakizována, vypínána.

Totalitní zlo se holt vrací. Sice pod mírně upravenou ideologií (už se totiž neosvobozuje utlačovaný dělník, ale utlačovaná menšina), jinými hesly, ale vrací.

Tak asi tak...

12 11
možnosti

Naprostý souhlas.

3 3
možnosti

Tak Babišovu péči o lidi vidíme přesně u zaměstnanců Agrofertu, kteří v drůbežárnách berou mzdy téměř minimální.;-D

15 2
možnosti

Kapitalismus? Nepsal jste kdysi že byste zrušil zákoník práce?

0 0
možnosti

Populista je kdo? Neschopný člověk. Pokud by byl schopný? Stanovil by program - a důsledně prosazoval. Na jeho konci by se dostavil příznivý výsledek. Hospodář s lepší úrodou. Dobře konající politik s přebytky. Teprve poté! Může nastoupit ten populismus- Jak se to vytvořené bude přerozdělovat ... ?

Populista je tedy lhář a zloděj. Pořadí má obracené a recepty žádné. Dostává se do klasické fáze, práce s "Dobrem". Přiděluje dobro na úkor nedobra dalším. Produkuje zmar. Klasická ukázka je nerealizovaná Důchodová reforma. Neúčelné vydávání prostředků na Covida. Není vůbec zvláštní. Jaksi mimoděk samotný populista- si i podstatně pomůže! Klasika rozporu střetu zájmů ...

Logicky vyvolá problémy. Jako správný hasič, který podpálil stoh. Je mezi prvními a obětavě hasí. Metody? Na oheň stříká benzin. Koná udatně, nadšeně. Mnozí jej obdivují - Strůjce zla je na sebe hrdý. Koná dobro ... :-)

12 0
možnosti

Hezky jste to napsal. Akorát jste v jedné věci na omylu. Neschopný člověk, který má pořadí obrácené, recepty žádné, produkuje zmar, přiděluje dobro na úkol nedobra, je schopen rozházet jakékoli hodnoty ještě předtím než se vyrobí se totiž nenazývá "populista", ale "socialista". Nutno říci, že socialistů je v současné době plná Evropa , mnozí se už dokonce ani nenazývají socialisty (ten pojem je už přežitý), ale liberály (kteří však s původními myšlenkami liberalismu nemají nic společného). A co je paradoxní, tak pojem "populismus" začala propagovat v souvislosti s odmítáním migrace právě tato sorta lehkoživek, která jen přemýšlí, kde by co ve jménu "vyššího dobra" ještě vyplundrovala a vyždímala.

Právě pro tyto lidi jsou pak "populisté" všichni, kdo stojí proti jejich rozhazovačnému způsobu myšlení, proti jejich snahám určovat každý aspekt našich životů, co máme dělat, jak máme mluvit a jak máme myslet. Kteří stojí proti obřímu zadlužovaní, které je důsledkem přijetí agresivní, extrémně nebezpečné MMT moderní měnové teorie ze strany vedoucích představitelů EU.

Ano, to co píšete v závěru s tím hasičem, to se naprosto přesně hodí na současné socialisty a (pseudo)liberály , kteří vedou EU a potažmo tuto zemi: Na oheň stříkají benzín, Konají udatně, nadšeně. Mnozí tyto destruktivní živly na jejich cestě k "vyššímu liberálně rovnostářskému dobru" obdivují, podporují a jsou schopni poplivat každého, kdo se odváží myslet jinak, samostatně, kriticky..

4 0
možnosti

Minulý týden se za hrdého populistu prohlásil i Vondráček. Asi dostali nové noty. ;-)

13 2
možnosti

Doba se skutečně změnila. Pojmy nabývají - rádoby nový význam. Hrdý populista- je jako zasloužilý břídil, neschopník. Přesto i verše dobré. "A hrdý buď, žes neposkvrnil svoji hruď"! Oblíbený slgvan studentské recese. Po nějaké pařbě v krčmě. Jízda tramvají dobrá. Zcizila se čísla označení. Pronesl verš- Následovalo hodnocení,jakou u krasobruslení. = Umělecké zhodnocení účastníka ... :-)

1 0
možnosti

P62e17t29r 54N33e31d11v19ě24d

25. 3. 2023 14:58

Tenhle blog je taky zábavný. Takže politik, který je zvolen jednou částí voličů je populista, protože chce prosazovat zájmy lidí.

Druhý politik není populista, protože neprosazuje zájmy lidí z té první skupiny, ale z té druhé? Protože ten zájem prvních lidí se nebezpečně podobá komoušům?

Kdo ví, zda prosazuje ten druhý politik zájmy té druhé skupiny voličů. Nejspíš ne, protože by byl také populista. Musí tedy jít proti zájmům té druhé skupiny voličů a ti mu ještě tleskají, protože prosazuje názory jen a jen své. Je tedy brán za boha? Já rozhodnu, co je pravda a co je dezinformace, já rozhodnu kdy zákony platí a kdy ne. Já zdaním bohatší.....

No, jestli se nepodobá komoušům spíš ten druhý , nepopulistický politik a jeho příznivci kteří svou volbou pomohli zavádění totality light...

12 16
možnosti

Zavádění totality light... Kam lidi jako vy na tyhle nesmysly chodí? Prosím, neodpovidejte. Jde spíš o řečnickou otázku.

11 4
možnosti