Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlasím. Děláme z komára velblouda. No tak to Jurečka špatně vyhodnotil. Na Filozofické fakultě se odehrála tragedie, ale každá povodeň v Bangladéši přinese stokrát více obětí. Být v Praze, asi bych tot aké prožíval více, ale s odstupem víme, že na silnicích zemře mnohem více lidí. Jurečkovi vyčítám hlavně libismus v čelě MPSV a neschopnost zefektivnit sociální síť.

2 7
možnosti

Jedna věc je, jak se zachovali běžní občané a jiná, jak jeden z členů vlády. To, že se večírek zaměstnanců MPSV konal v souběhu s tragickými událostmi, nelze nikomu vyčítat. Pokud však ministr odejde z večírku na mimořádné zasedání vlády kvůli střelbě na FF UK (tedy už je v obraze), a pak se vrátí zpět a pokračuje v zábavě, to už není jen prohřešek, nebo nějaké opomenutí, ale vyložená ostuda. Odsouzení takového chování není pokrytectví.

9 0
možnosti
JK

J64a53n 76K92o29v65á46ř

10. 1. 2024 11:01

Já třeba úplně přesně nevím, kam míříte. Vím, na koho tak nějak míříte, ale přesný cíl mi uniká. Ministr Jurečka byl na párty. Pokud by tohle někdo považoval na prohřešek, tak s vámi budu souhlasit. Jenže on lhal, vymýšlel si a nakonec se omlouval, až když už jeho lež vyšla najevo. A to se neomlouval za lhaní, ale za účast na večírku. V tom vidím největší pokrytectví. Měl by být potrestán. Ne za ten večírek, ale za to lhaní a vykrucování. Není to chlap.

9 0
možnosti
RK

Pan Turner napsal 3. 1. příspěvek, v němž se odvolal na výrok Tomáše Bati, že krize je důsledkem morálního poklesu. O šest dní později něco podobného otevřeně bagatelizuje, protože vyslovená nepravda morální poklesek nejspíš není. Už se mi ani nechce opakovat, že se tu neřeší otázka účasti na pochybném večírku, ale chování pana ministra. Pravda, v Desateru božích přikázání o lži jako takové nic není, nejspíš proto před svými spolustraníky ustál pozici, ale naplnil zcela bezezbytku ono nevyřčené jedenácté přikázání - pro zachování koryta svého cokoli schopen udělati budeš! Jak po jeho neustálém lhaní mám věřit člověku, že když to dělá při tak relativně malicherné - opakuji že se jedná o doložení jeho jednání, nikoli akt střelby samotné - věci, čeho se od něj můžeme dočkat při jednání o valorizaci důchodů, například.

Rád bych se pana Mariana Jurečky zeptal, jak se choval ve dnech úmrtí někdejšího prezidenta Václava Havla. Protože právě jemu a výroku Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí vrazil zásadní facku. Lež povýšil a nenávisti otevřel dveře. Pořád jeho přístup hodláte bagatelizovat?

5 0
možnosti
RP

Vystihl jste to naprosto presne. Doufam, ze se inkvizitori, kteri se pohorsuji nad tim, ze si Jurecka dovolil mit se zamestnanci vecirek, trochu chyti za nos a sklapnou.

0 10
možnosti
RK

Ať si paří od rána do večera, třeba i za Vaše peníze, ale ať mluví pravdu. Jako zástupce KDU-ČSL by to měl mít téměř v "popisu práce"!

7 0
možnosti
ZB

Vy ale nejste členy vlády!

2 0
možnosti
DP

Jistě, souhlasím. Své povinnosti splnil, a to ostatní je čistě jeho věc. Taky jsem neseděla doma. Spíš mně naštvalo to jeho mlžení.

0 0
možnosti
LJ

Já jsem taky měl ten den předvánoční večírek s bývalými kolegy z práce. Dnes je většina z nás v důchodu. Nikdo jsme, když jsme se sešli, nevěděli, že se v Praze střílí. V restauraci, v nichž jsme se sešli, hrála televize, běžel sportovní kanál, nevšimli jsme si, že by tam něco bylo. Dozvěděl jsem se o té nešťastné události až ve 22:30 po příchodu domů. Kdybychom se dověděli už v hospodě, asi bychom se nerozešli dříve.

6 0
možnosti
KP

Jenže jste neznámá nula, takže nikoho, na rozdíl od nejvyšších politiků, nezajimate.

1 6
možnosti
JM

O nule píše vždy postižený, ty jsi nula.🤣

0 2
možnosti
PP

Hlavní problém ministra Jurečky nevidím v jeho účasti na vánočním večírku, ale v řadě jeho následných lží.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/marian-jurecka-vanocni-vecirek-strelba-na-filozoficke-fakulte.A240109_125637_domaci_kurl

16 2
možnosti
PP

Pokud se vláda hlásí k boji proti dezinformacím, její ministři by měli jít příkladem.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/2303625

9 0
možnosti