Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Ano, také pokrytectví přímo nesnáším. VŠUDE!

Bohužel se ho ale i Vy, který pokrytectví odsuzujete, v tomto případě také dopouštíte (podobně jako někteří diskutující pod tímto blogem), když Jurečkovo jednoznačné a jasné (kolikáté už!?) morální selhání, jeho odporné výmluvy, lži a mlžení bagatelizujete, jako by šlo o nějakého posledního týpka z Horní Dolní.

Jenže Jurečka není běžným občanem! Je t.č. ministrem, členem vlády! Dostal od svých voličů mandát, důvěru, a měl by tudíž svoji vlast reprezentovat - odborně i morálně. Nedělá ani jedno z toho! Nabádá občany kromě jiného k soucítění s bližními, a dělá přesný opak! Na tiskové konferenci k tragické události dne 21.12. nasadí vážný výraz formálně odpovídající dané situaci, vyzývá občany k pietě, informuje veřejnost o vládou připravovaném celonárodním smutku - a pak jde opět vesele pařit a paří až do pozdních ranních hodin. O nehorázných lžích, vytáčkách a mlžení, následovaných po jeho dlouhém odmlčení ani nemluvě.

Opravdu se domníváte, že k tomuto mají být občané velkorysí? A co pozůstalí, ti také?

28 2
možnosti
JS

Většinou s vámi souhlasím, ale tohle ne. Je rozdíl nějakého no name večírku a večírku na ministerstvu, na kterém ke všemu pan ministr pařil do rána.

18 5
možnosti
SB

Ono to bohužel nejde naprogramovat a vyhodnotit nějakým počítačem, ale kdyby to možné bylo, tak by mě velice zajímalo (a míním to na obě strany), jak by to dopadlo, kdybychom mohli nasimulovat situaci, že se stane stejná tragédie, avšak ministerským předsedou je Babiš a nikoli Fiala a ministrem, který má tento průšvih, je třeba Schillerová nebo Havlíček.

Velice by mě zajímalo, zda lidé, kteří nyní označují Jurečkovo jednání za nevhodné, by ho označovali za nevhodné i v oné hypoteticky naprogramované situaci a naopak, tedy zda by například autor tohoto blogu též označoval za pokrytce ty, kteří by to kritizovali. Zda by se autor tohoto blogu zastával ministrů Babišovy vlády, kdyby udělali totéž, co udělal Jurečka, a kdyby za to byli kritizováni. .

Velice o tom pochybuji na obě strany.

Přitom by tomu tak být mělo. Jestliže nám jde o podstatu věci, tak bychom měli hodnotit ten či onen krok toho či onoho politika podle toho samotného kroku a nikoli podle toho, zda je ve vládě, která se kritikovi líbí, či ve vládě, která se mu nelíbí.

Ale jak píši, velice o tom pochybuji.

Většina lidí nehodnotí situaci jako takovou, ale to, zda se to stalo těm politikům, kterým fandí, či těm, kterým nefandí.

19 4
možnosti
JK

To, že o něčem pochybujete, neznamená, že je pravda, co si myslíte. Klasicky spekulujete - co by-kdyby, ale na kdyby se nehraje.

2 11
možnosti
MF

Kdyby řekl, že to byl večírek pro zaměstnance, trochu upravili program situaci, tak by se nic nestalo. Bohužel se v tom hrabal jako v .... A dopadlo to tahle

6 0
možnosti
Foto

Několik dní před tragédií na FF se v médiích mihl článek o nějaké železniční katastrofě, kde přišlo o život asi 6 lidí. O automobilových haváriích se smrtelnými následky bývá zmínka na půl odstavce. A to je vše.

Protože na to jsme si zvykli. S počty zabitých vojáků na kterékoliv straně žonglujeme jako s houskami při nákupu.

Jakoby život jednoho měl menší cenu než život někoho jiného. Podle médií asi ano.

Těm mrtvým už je jedno, jestli jejich smrt zavinil nedbalý strojvůdce, řidič, výpravčí - a nebo psychicky nemocný student.

Ale rozdíl je v tom, z čeho lze vytřískat větší čtenost nebo politické bodíky.

Pokud lze u někoho vidět nedostatek piety, nejsou to právě média?

18 5
možnosti
DR

Jenže tady vůbec nejde o to, zda-li má život jednoho menší nebo větší cenu než život druhého, tady jde o úplně něco jiného. A to něco jste, stejně jako ti Vaši plusovači, absolutně nepochopil.

7 3
možnosti
MK

Naprosto umělá causa. To se jako fakt měl zastavit veškerý život? Jsem si plně vědom, že se odehrála tragédie obludných (v našich krajích) rozměrů a je mi líto všech, kteří jsou s ní nějak spojeni.

Ale Česko pamatuje už i horší tragédie. Havárie autobusu u Nažidel (20 obětí). Železniční neštěstí poblíž Krouny (19 obětí). A podobná hysterie a snaha urvat co nejvíce politických bodů se při nich neodehrála. Proč tedy dnes?

12 4
možnosti
TB

Tady ale nejde ani tolik o nějakej mejdan jako o to, že ministr o tom lže jako když rudé právo tiskne

17 4
možnosti
JH

Když ukřižovali Krista, v zásadě to taky bylo všem úplně fuk. Co bysme chtěli, že?

2 0
možnosti
RH

Pane Turnere, co dodat... Snad lze jen doufat, že dokážete pochopit rozdíl mezi večírkem nějakého spolku (bez urážky) a ministerských úředníků. Lidí, kteří svou činností nemají na funkci státu žádný vliv vs. lidí, kteří se na chodu státu podílejí.

A lze jen doufat, že když už akceptujete večírek, pokračující i po tragédii, nebudete akceptovat dětinské lhaní Jurečky, který by se měl stáhnout ideálně do ústraní k bratrovi na statek a už tam zůstat...

23 1
možnosti

nic si z toho nedělejte, pan Turner hájí pěidemolici do ztrhání těla

8 0
možnosti
JN

J76o31s74e19f 43N96i29k76l

9. 1. 2024 15:44

Elity (mezi něž patří i ministr) se přece musí chovat za každých okolností morálně. On měl být první, kdo měl vyzvat účastníky ke zrušení "večírku". Že ho to nenapadlo? Pak není hoden postu ministra a nepatří mezi elitu. Jenže takových elitářů tady máme přehršle...

4 2
možnosti
MK

Jak myslíte, že by taková ministrova výzva dopadla? Já vám to povím, bylo by to podobné jako po výzvě ministra vnitra nepořádat z piety ohňostroje. Skoro všichni se na takovou výzvu vybodli.

7 0
možnosti
LP

Pan ministr je opravdovým morálním majákem na naší politické scéně. Ostatně jako každý člen naší vlády, na kterou můžeme být konečně patřičně hrdí. Pan ministr zvažoval rezignaci již po stávce disidenta Gruntoráda. Sice to oznámil až v nedávných dnech ale není žádný důvod mu nevěřit.

To je panečku rozdíl oproti našemu vrchnímu Chcimírovi s jeho "Nikdy Něodstúpim". Nebo oproti Prymulovi, který se nám vysmál do xichtů, když měl schůzku v hospodě.

A samozřejmě: Sláva Ukrajině, jejíž svobodu by ta naše vlastizrádná chcimíří vláda vyměnila za hrst čínské rýže nebo ruSSáckého boršče.

4 4
možnosti
Foto

J90a41n 47Š20i31k

9. 1. 2024 17:19

Spojit Ukrajinu s článkem to chce opravdu kus inteligence. Šumící trávy

6 0
možnosti