Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Každá kritika, neřku-li zesměšnění Miloše Zemana, naráží u jmenovaného blogera na tvrdý odpor. Takového posměváčka třeba řádně prokádrovat a vystavit mu minimálně žlutou kartu. Postupuje tak se všemi bez rozdílu. A tím se trošku stává alter egem Miloše Zemana. R^

15 6
možnosti
JK

J91a80n 61K36o51z49á27k

19. 7. 2019 23:36

Když ono zesměšnější jeho kritiků je jednodušší, neb jsou směšní už svými argumenty.

4 3
možnosti
PL

P23e94t97r 69L38a71n12g19e19r

19. 7. 2019 20:22

Vy vůbec nechápete nebo nechcete chápat výhrady vůči Hutkovi. Vůbec nejde o to, že je proti Zemanovi a ani o to, že používá sporných slov a přeje mu smrt.

Jde o to, že umělec, za kterého se Hutka jistě považuje, by měl být výše, než nějaký opilec z hospody, který v noci vyřvává nadávky.

Bohužel forma projevu, jak básnického tak hudebního, slovní zásoba, zjev, nesrozumitelné mumlání, to vše Hutku řadí do oné "moravské hospody" a nikoliv do "pražské kavárny", kde byste ho asi rád viděl.

Nicméně je doba svobodná a pokud vám stačí se chytat primitivního stébla zvaného Hutka, jen proto, že má stejný názor, tak si to klidně praktikujte dál. Jen k tomu nepřesvědčujte ty ostatní.

29 2
možnosti
VV

Netusim za co ci koho se Jaroslav Hutka povazuje, ale smutne je ze opilec z hospody ted sedi na hrade a vytrubuje do sveta sva moudra.

12 5
možnosti
JN

Zdravím pane kolego, ta věta ve Vašem textu, že na mé blogy běžně nereagujete, je myslím zbytečná: klidně reagujte, to je právo každého blogera a i já tak občas činím také.

Na Vašem dnešním textu mě ovšem trochu překvapilo, v něm rozebíráte to, čím se já v mém blogu, na který jste dal odkaz, prakticky vůbec nezabývám - tedy srovnáním Hutky a Nohavici. (Tu vyprodanou O2 Arenu při Nohavicově koncertu jsem zmínil pouze v diskusi, kdy jsem reagoval na argument jednoho diskutéra, že folk je dnes mrtvý a netýká se to jenom Hutky).

Jak se může každý, kdo si přečte můj blog, přesvědčit, já se v něm především zamýšlím nad úrovní jiných Hutkových písní z poslední doby, konkrétně songů Miloš a Zubatá či Ovarová revoluce. A jejich úroveň, jak obsahová, tak i umělecká, pro mě skutečně byla v porovnání s tím, co Hutka zpíval za starých dob, dost velkým zklamáním.

A rozhodně nejde o to, že bych měl potřebu "adorovat naši politickou garnituru" - já k ní mám rovněž spoustu výhrad, ale myslím si, že kritika toho či onoho politika se dá provést i slušnou formou bez vulgarit.

Toť vše, do Vaší diskuse již dále zasahovat nebudu, pokud mi chce někdo napsat názor na můj blog v diskusi pod ním, má tak samozřejmě možnost nadále učinit.

41 0
možnosti
PZ

Vážený pane Nožička : " Kdo seje vítr sklizí bouři." Kdyby se zEman choval jako státník a ne jako vesnický hospodský křupan ,tak by nikdo na něj nebyl také takový. On totiž do státníka má mnoho daleko. Výchova z mládí se promítá do stáří. Také je to pravdou.;-ORv(b)

3 3
možnosti
Foto

To se nepovedlo. Stejně jako je neporovnatelná Premier League a Okresní přebor, nelze srovnávat zapšklého, vulgárního a neúspěšného barda Hutlu s takovým velikánem jako je pan Nohavica.

22 5
možnosti
Foto

R^R^R^ Jednoznačná karma. K Hutkovi mám silný vztah z dávných dob, kdy už měl v Praze utrum, ale napůl tajně ještě vystupoval "na venkově". Zúčastnil jsem se tehdy několika jeho koncertů po hospodách, bylo to všechno hodně blízké, kamarádské, písničky pak kolovaly na kazetách... (atd.) Ono to určitě i mělo vzrušivý nádech protestu proti tehdejšímu režimu, který tak rád sahal k cenzuře. Ale i bez té osobní vzpomínky souhlasím s Vaším popisem a srovnáním dvou zpěváků.

A dodám jednu věc. Ostrá kritika mocných existovala už ve středověku. Byla doménou kazatelů a ti byli proto u lidí velice oblíbení. Zdejší bloger Jaroslav Konáš ve své sérii o době husitství zmínil epizodu, kdy Jan Hus neuvěřitelně ostře a hrubě tepal při kázání na mší přítomného krále Václava IV. To se tehdy nosilo a nějak to patřilo k době, že kazatelé nešetřili mocipány. Texty jejich kázání mluvily o smrti a smrtelnosti mnohem příkřeji, než by si kdo dovolil dnes.

No a že dnes folkař v nějakých dvou nebo třech písních tepe do politika? Díky za to, vždyť už začínáme být pomalu jak v nějaké normalizační době. Beztak vládne dost velké ticho a nikomu se už téměř ani nechce vyjadřovat se veřejně. Mimochodem, politická satira byla například ve veřejnoprávních médiích už dávno umlčena.

Ti, kdo se dnes farizejsky pohoršují nad písničkářem kritizujícím fakt hrozného, neúnosného politika, který naší zemi škodí a dělá ostudu, patrně neznají historii a krom toho si tak jaksi nevidí ani do pusy.

25 8
možnosti
Foto

... a to je kdo, ten Hutka???

7 1
možnosti
OK

Ego sum pauper, nihil habeo...

0 0
možnosti
VV

Na politblogy oslavujici ci odsuzujici kohokoliv obvykle nereaguju. Ovsem tentokrat bych vas clanek obratil na jak hluboko muze klesnout rudy bloger. R^

5 3
možnosti
JP

J23a57n 97P68a34v58l38í21k

19. 7. 2019 17:57

Souhlasím s autorem, a proto karma!

7 2
možnosti
JH

Hutkovi nikdo nekřivdí! Většina komentátorů se k němu vyjadřuje, tak jako k ostatním chudákům, ,kteří jiným veřejně přejí smrt, nezakrývají, že by se z ní radovali;-€

15 7
možnosti
MB

M90i12l84a39n 51B50í57l43e13k

19. 7. 2019 19:36

No, dost lidí v odsudcích Hutkovy písně zapomíná, že jde o jasnou nadsázku (třebas ne zrovna povedenou). A také, že to byl Miloš Zeman, kdo první "přál" smrt jiným - požadavek likvidace novinářů jistě nebyl míněn vážně; to ovšem Hutkova skladba také ne;-)

8 3
možnosti