Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BJ

1. Kdyz uz zkoumate rodokmen hracu Francie, tak poradne. Ze je nekdo svetle pleti totiz jeste neznamena, ze je to Francouz. Griezmannuv otec je nemeckeho puvodu, matka portugalskeho. Giroud ma obe babicky Italky. Hernandez je spanelskeho puvodu. Varane ma otce z Martiniku. Lloris ze Severniho Katalanska.

2. Do roku 1960 neexistovalo zadne Kongo, Senegal ani Mali. Tedy rodice nebo maximalne prarodice hracu Francie byli obcane francouzskych kolonii.

3. Mezi temi australskymi osadniky jste si asi nevsiml jmen jako Vukovic, Degenek -narozen v Chorvatsku, Behich - turecko-kyperskeho puvodu, Luongo - italsko-indoneskeho puvodu, Jedinak, Arzani - narozen v Iranu, Petratos, Juric, Nabbout - z Libanonu.

0 0
možnosti
Foto

:-) Myslím, že je z tohoto veskrze žertovného článku patrné, že nechci řešit genealogii fotbalistů fotbalových mužstev. Pro Australana, Američana, ale i Francouze (jak správně dokládáte "velkou Francií") je pojem cizinec či migrant vlastně absurdní, protože ty státy jsou z relativně nedávné doby z "migrantů" složeny. Když se z koloniálních dob ještě trochu vydáme proti času zjistíme, že velká část obyvatel evropských státu (a to ani nemluvě o státech Jižní i Severní Ameriky,) potomky velmi pestrého spektra ras a etnik a národů, které se zde promíchali.Stane se tak zcela absurdní diskuse o tom, kdo je kdo, a kdo má právo kde žít. Jestli to nebylo z článku patrné, tak tato myšlenka je na pozadí onoho žertu.

0 0
možnosti
SB

Jako vtip velmi dobře napsáno.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji. Ano, je to žert, i když jeho podstata spočívá v tom, že mnohé argumenty jsou používány, jen když se nám to hodí.

0 0
možnosti
JP
Foto

Grafomanie nevím, hloupost kombinovaná z buranstvím asi ne.:-)

0 0
možnosti
JF

Pane kvóto. Kolik bylo vroce 2017 uděleno povolení k trvalému pobytu cizincům v ČR? Za posledních 10 let přibylo 123 000 cizinců v ČR. Ročně tedy v průměru 12 300. http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/pocet-cizincu-v-cesku-loni-poprve-presahl-pulmilionovou-hranici/1576910. Migrace do ČR pravidelně probíhá - jste trochu nevzdělaný.

2 1
možnosti
Foto

Pokud někdo napíše hloupý komentář, který se týká obsahu článku, dá se to pochopit. Pokud někdo píše komentář, aniž by si článek přečetl, nebo jeho obsah zcela ignoruje, je to na pováženou. Pokud u vás vyvolává slovo "kvóta" nějaké obsedantní stavy, poraďte se s lékařem. :-)

3 1
možnosti
Foto

I92v18a79n 79M26a60r42e28k

17. 6. 2018 20:06

No, jak vidno p.Turnere, německému mančaftu to nijak neprospělo, a určitě by to nepomohlo ani našemu. Raději se spokojme s "horskou ligou". R^

2 0
možnosti
VB

Samozřejmě by se nic nestalo. Jen má Česko ostudu. Není to o tom, že se sem doveze 1200 lidí, ale že Česko u těchto lidí zahájí bezpečnostní prověrku.

kromě to, do měsíce by byly všichni v Německu.

Ostatně, i kdyby do Česka přišly nejlepší hráči Afriky, nic to nezmění, protože by přebrali mentalitu českých hráčů a českého fotbalu, tj. kérky, gely, fňukání, filmování, lenost....

0 5
možnosti
JZ

Těch legendárních 12 migrantů, co jsme přijali, u těch taky byla pouze zahájena prověrka, případně taky byli do měsíce v Německu?

A manýry českých fotbalistů jsou skutečně nejhorší ze všech? Např. takový Cristiano Ronaldo nikdy nepoužil gel na vlasy, zásadně nefňuká a nefilmuje? A nebo spíše trpíte oikofobií?

6 0
možnosti
JZ

Tak jste to trochu odlehčil, no já vám stejně navážno řeknu, že až naše fotbalová reprezentace pětkrát v řadě prohraje s Maltou, tak to skousnu tisíckrát snáze než okamžik, kdy se podaří zavést Dublin IV.

13 0
možnosti
Foto

J95i90ř52í 84L51i80b25e40r

17. 6. 2018 15:54

Ano, souhlas, potlesk, karma R^

0 0
možnosti
JU

J45o15s93e12f 22U44l69m73a79n

17. 6. 2018 15:23

Nás by smetli i Slováci s týmem plným Slováků.

2 0
možnosti
FN

Nějak nechápu.

Hráči reprezentující Francii jsou občané Francie... Pokud jde o jednotlivé fyzické osoby, tak je vhodnější používat pojem občanství než státní příslušnost.

Je přece naprosto jedno, jakou barvu nebo jméno mají. Francie byla koloniální zemí, vlastnila obrovská území Afriky, západní i východní Asie. To všechno byly její území a její občané. A občané, kteří v době dekolonizace žili ve Francii, měli na výběr, jestli si požádají o občanství země svých rodičů, nebo zůstanou Francouzi.

Těžko můžete říct, že třeba

Mbappé, nebo Pogba nejsou Francouzi, když se ve Francii narodili jako občané Francie a od mládí, už za juniory, Francii reprezentovali ve fotbale.

Můj kamarád se jmenuje jak Tunisan, vypadá jak Tunisan, otec je z Tunisu a na studiích si tady jen užil s kamarádovou matkou, aby se pak do Tunisu vrátil. Ale kamoš je Čech jak řemen.

6 0
možnosti
JT

J95i78r94i 98T73i46c67h49y

17. 6. 2018 17:00

Spletl jste si obcanstvi a narodnost. Mimochodem, v pomichanych statech, jako jsou USA a Kanada, nemaji vubec poneti o definici naroda, tak jak ji rozumime my a mluvi treba o kanadskem narodu, coz je nesmysl.

0 0
možnosti