Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P60e98t26r 26S46k83á39c93e71l

10. 7. 2019 22:16

Podle pana Petra Hampla ("Prolomení hradeb", viz https://www.nastvanematky.cz/) se funkční stát pozná podle stupně sounáležitosti a regulace. Sounáležitost - srazí vás auto anebo upadnete na chodníku, na několik minut je u vás záchranka a systém pomoci (složky bezpečnosti) se rozjede. Regulace - určitá vrstva občanů (nepřizpůsobiví, vlastně velmi přizpůsobiví k zákonům, které jim přináší výhody) narušuje zaběhnutý pořádek, hledá kličky mezi paragrafy zákonů apod. Státní aparát, kterého se problém týká, operativně reaguje zákonnou úpravou pro zamezení škod. A výkonná moc koná, rychle a tvrdě. nejlépe podle našeho velikána takto:

"Štěstí národa" - 18 podmínek štěstí podle J.A.Komenského. Např. 8/ "Dobré úřady - v čele národa lidé moudří, mírní k dobrým, a přísní ke zlým".

0 0
možnosti
AL

Noví "pomocníci příslušníků SNB" z řad Dělnické mládeže v akci

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noví "pomocníci příslušníků SNB" z řad Pirátské mládeže v akci

Možná si autor pouze popletl strany, ale největšími udavači jsou příslušníci Pirátské strany. Navrhuji udávání majitelů prázdných bytů, udávají v Evropském parlamentu a dokonce se rozhodli zažalovat Evropskou komisi pro nečinnost.

BSA - Software Alliance - má program pro zvýšení ochoty lidí udávat.. Další udavači na sociálních sítích si říkají dokonce Elfové.

Jak říká Mikuláš Kropa, každá generace má své udavače.

:-)

5 0
možnosti
VV

He?

BSA - tradicni vyrobce britskych motocyklu. To by ryzi Hardware, zadna Software Alliance.

0 0
možnosti
IM

I50v89a41n 78M79i72n96á26ř

8. 7. 2019 12:54

Samotný obsah článku bych nijak nerozporoval. Jak však souvisí autorovo kladné konstatování faktu - "Jsme jednou z nejbezpečnějších zemí světa" - s jeho demonstrativní posedlostí .. pro přijímání nelegální migrace ??

3 0
možnosti
JN

Před časem jednu takovou iniciativu ocelnil prezident Havel.

"Prezident sice neschvaluje fackování politiků na předvolebních shromážděních, avšak má porozumění pro Romy, kteří napadli Sládka po jeho projevu. Havel si cení postoje, kterým dali najevo, že hodnoty tohoto státu jim nejsou lhostejné, a oceňuje, že na rozdíl od ostatních přítomných se jako jediní dokázali zastat prezidenta a jeho manželky, jež republikáni vulgárně napadli. "

https://archiv.ihned.cz/c1-951769-v-havel-udelil-milost-romum-kteri-v-sobotu-napadli-m-sladka

3 0
možnosti
LH

Jiří, ony ty milice v dnešní době vznikají právě tam, kde policie a zákony selhávají. Tam, kde se policii vysmívají.

Jinak veskrze souhlas. Také si myslím, že jsme národ pohodářů, pokud nepočítám jisté etnikum, které s námi neumí v klidu koexistovat a přizpůsobit se našemu životnímu stylu

2 0
možnosti
JS

Trochu zde mícháte dvě zcela odlišné věci a to věci oficiálně zřízené, jako je městská policie, zálohy AČR, pomocníky VB s neoficiálními hlídkami všeho druhu. Oficiální složky si zřizuje stát nebo jeho složky proto, aby řešil to, co má ze zákona jako povinnost, neoficiální jsou reakcí na neschopnost státu problém uspokojivě řešit a tedy tyto dvě skupiny nelze v žádném případě házet do jednoho pytle.

1 0
možnosti
Foto

V celku vám rozumím, jen nechápu, proč do stejného pytle házíte i Aktivní zálohy AČR?

3 0
možnosti
LB

Z textu není patrné, jaké zálohy má autor na mysli. Jestli Aktivní zálohy AČR nebo prapodivnou iniciativu Českoslovenští vojáci v záloze proti válce plánované NATO, v níž se angažoval Marek Obrtel. Pokud vím, tato iniciativa, na níž upozornil pořad Reportéři ČT, několikrát změnila název a snad se už i rozpadla.

4 0
možnosti
Foto

Tzv. demokraté mají často problém s respektováním takových politických postojů, které nesdílí současná mainstreamová média. Má-li někdo názor odlišný od současné propagandy, jsou na něj obvykle velmi přísní a chtějí jej trčestat různými tresty, od veřejného zostuzení mediálního lynče až po zákaz povolání. Pro tuto velmi netolerantní skupinu občanů je demokracie španělskou vesnicí.

3 2
možnosti
Foto

Zklamal jste mě. Nadpis slibuje nějakou akci, tedy jsme předpokládala, že ona milice z řad Dělnické mládeže něco strašlivého provedla, jenže kde nic tu nic. Jen prázdné tlachání na téma PS VB. Mimochodem - měli docela pěknou přezdívku, ale ta by mohla být za !íčka".....

12 1
možnosti
Foto

Kdybyste pořádně četla iDNES, tak jste se tam před několika dny mohla o této nové partičce dočíst. V komentáři jsem na to tenkrát upozornit, možná to ještě půjde dohledat.

4 2
možnosti
JR

J42a64n 52R10á71ž

7. 7. 2019 18:09

S jistým váháním jsem dal karmu, protože opravdu co nejvíc nesnáším, je špiclování, udávání a iniciativní blbečky, co tohle s gustem dělají. A mimo různě vzniklé "domobrany", tak co mne dnes hodně štve, což je mírné označení skutečnosti, jsou různí "neziskoví práskači", kteří hlídají internet, zda se někdo nevyjadřuje dostatečně korektně o EU, o migrantech, homosexuálech, nemá správný názor na dvacet pohlaví, které se dnes začaly vyskytovat mezi mladými nebo nešíří informace ze "závadných" webů.

Zkrátka všechny ty novodobé Bretschneidery, ve všech svých podobách, bych nejraději nakopal do zadele, jako jsme to s velkou radostí udělali kdysi "PSvébákům" když nám přišli do hospody kontrolovat občanky.

Ovšem proti aktivním zálohám pod Ministerstvem obrany nic nemám, naopak jejich vznik považuji za velice chvályhodný počin.

13 1
možnosti