Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hey lidi, kdo se sem občas mrknete, mám na vás takový dotaz - co si myslíte, že se bude podnikat ve věci karantény atd., pokud třeba takhle 15. června bude denně řekněme 200 či 300 nově nakažených (jakože se to znova rozběhne)? Já vycházím z toho, že v pondělí byly teda zahrádky hospod docela narvaný, a taky se maj otevřít školky a něco ze škol, tj. tam by se to mohlo projevit. Jde mi o to, že o tomhle nikdo nemluví, co se podnikne, pokud se vlastně vrátíme do toho 15. března nebo tak něco, fakticky s tím samým výhledem exponenciálního nárůstu. On Prymula mluvil tak před měsícem o hranici 400 nakažených, ale to už jsou loňské sněhy jaksi, že. Nevíte tedy někdo o něčem aktuálním, co se jako plánuje pro takový případ podniknout?

0 0
možnosti
Foto

I28v87a87n 45V20e89s75e29l71ý

14. 5. 2020 13:11

Tak já jsem si všiml, že žádné plány asi neexistují nebo jsou tajné. V rozhovoru zde doc. Maďar sice tvrdil, že opozice je kritizuje kvůli absenci podmínek pro utahování/ uvolňování restrikcí ale oni mají mnoho faktorů co to určují. Pokud je tedy mají proč je opozici i občanům nesdělí aby jejich rozhodování mohlo být pod veřejnou kontrolou?

0 0
možnosti
JP

J69a69n 56P48a65v87l65i13š

14. 5. 2020 11:23

Může zde někdo vysvětlit,proč pan bloger píše Primula,místo správně Prymula ?Já myslím,že snad ani není možné nevědět jestli tvrdý nebo měkký u tak dnes skloňovaného pana doktora.

1 0
možnosti
Foto

Píše to z ironie, primula je latinsky petrklíč. Už se to tady vysvětlovalo. Asi to nemá moc rácio, taková ironie. ale mezi náma, co má dneska racio, že....

0 0
možnosti

Nevím z čí hlavy to bylo, jestli to jen byla iniciativa ČT, nebo jí to podsunuli naši epidemiologové, ale včera byl ve zprávách na ČT šot o 44 letém pacientovi, který zemřel na covid-19, ač byl zcela zdráv, nekouřil, nepil a sportoval. Možná se někomu zdálo, že národ už je příliš "rozvolněn", a je třeba ho zase vystrašit. aby si moc nevyskakoval.

0 0
možnosti
Foto

Tak otázka je, jestli neměl něco jiného, nějakou nekompenzovanou "komorbiditu". Jinak samozřejmě takové případy taky jsou, v améru sem tam něco popisovali, jednalo se o přehnanou imunitní reakci, styl španělská chřipka - trpí tím lidé do cca 30 let věku, víceméně standartní průběh virózy, a najednou bác ho.

0 0
možnosti
BH
SR

Pánům Primulovi, Maďarovi a jim podobným pak doporučuji, aby dělali jen to, co dělat mají.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=751352

A panu Turnerovi a jemu podobným doporučuji, aby se vyjadřovali jen k tomu, čemu rozumí...

1 2
možnosti
Foto

Ať si říkají co chtějí, je svoboda. My si tady taky meleme svoje a nikdo nám to nezakazuje.

0 0
možnosti
MS

Epidemiologové nejsou na rozdíl od politiků cvičeni na veřejné projevy, a občas jim ujede nedomyšlený výrok, jako ostatně každému. V tom bych k nim byl tolerantní.

Odborníci navrhují, politici rozhodují a nemohou se za epidemiology alibisticky skrývat. A pokud jsem četl s jmenovanými pány nějaký delší rozhovor, vždy to bylo věcné a neskrývali spoustu nejistot, které ohledně koronaviru máme.

5 0
možnosti
Foto

Myslím máte pravdu, s Prymulou jsem taky něco četl a neměl jsem tomu co vytknout, v zásadě tedy...

0 0
možnosti
DV

D28a14n 32V94l46k

14. 5. 2020 7:30

Pane Turnere, když už chcete někoho kritizovat, tak si alespoň nastudujte, jak se doopravdy jmenuje. Nevypadá to dobře, když v češtině zaměníte y za i (a naopak) a u příjmení to vypadá ještě o dost hůř. Rv

8 0
možnosti
LH

Když o někom píšu, zjistím si aspoň to jak se jmenuje.

6 0
možnosti
RK

To Primula má nějaký hluboký význam?

0 0
možnosti
PK

P33e70t44r 33K13u54h79n

14. 5. 2020 7:14

Článek měl být zřejmě o maďarských pěstitelích prvosenek.

1 0
možnosti
Foto

Myslím si, že Maďar je v tom nevinně, tlačí ho do toho, on mluvil dřív dobře, asi nesmí.

0 0
možnosti