Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Pokud jde o toho Břetislava a Jitku, nádherně to s humorem popisuje Švandrlík v románu Nemravná dívka na vdávání.

A samozřejmě jeho myšlenka, e to vůbec nebyl nějaký jednostranný akt násilí, nýbrž dohodnutá komedie, o které věděla i druhá strana, je tam přímo osnovou díla.

0 0
možnosti
EK

Ten vlastenecký patos převzal Hájek po Dalimilovi.

0 0
možnosti
Foto

Pokud se dá legendám věřit, potkal Oldřich Boženu někde u potoka a zaujala ho tím, že byla, cituji, „přenáramně proprsena.“ Čili Oldřich byl prokazatelně horňák.

2 0
možnosti
JJ

Ale priblizil se ze zadu a nadzvedl sukni.

0 0
možnosti
Foto

Setkání kladou oba kronikáři do roku 1002, ale podle všeho, co o historii tohoto knížete víme, právě v té době měl Oldřich se svým vykastrovaným bratrem Jaromírem a matkou pobývat v bavorském exilu a do Čech se patrně vrátil až po roce 1004. Jeho setkání s Božkou a celý příběh je jen prostá selská legenda, ale jako romantické čtení před spaním je to krásné a zajímavé, dobře se u toho usíná.

1 0
možnosti
Foto

Prosím, co je to lowestory?

3 0
možnosti
TD

https://youtu.be/E4G1YWbS49w

Copyright (c) 2009 hanulinkaBarbiii15 :-)

0 0
možnosti
JF

... a na knížecí stolec byl Boleslavem Chrabrým dosazen onen Vladivoj, o kterém se mluví jako o jakémsi „zapomenutém Přemyslovci“. Možná to byl syn Doubravky Přemyslovny a polského knížete Měška. ... Podle Wikipedie byl Boleslav Chrabrý synem Doubravky Přemyslovny, a starším bratrem onoho Vladivoje! Ten pak, alkoholik, který udělením Čech v léno od Jindřicha II. založil neblahý precedens, se pak po vyhnání, spolu s Poláky z Prahy, zřejmě doma v Polsku uchlastal! Dobře mu tak! ;-)

0 0
možnosti