Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Politici,

kteří neumí a nejsou ani schopni vést svůj lid a národ k prosperitě, tak se nakonec uchýlí a uchylují k populizmu a berou si za svoji vlastní neschopnost na pomoc i reparace a odškodnění.....

0 0
možnosti
PH

P66e12t41r 43H53n90y89k

8. 10. 2022 9:49

Přesně tak. Je absurdní, aby vnuci těch co páchali zlo platili něco mě, mým dětem a vnoučatům. Já jsem válkou poškozen nebyl, protože jsem se narodil až po ní. Poškozeni byli moji rodiče, kteří ji prožili jako mladí lidé, ale ti už mnoho let nic nechtějí.

2 0
možnosti
EH

Karma. R^

Jenom dodám, že Rusové nejsou jediné oběti ideologické masáže. V českém mainstreamu se desítky let udržuje nenávist k Rusům za srpen 68.

Před invazí tu byly denně články proti Rusku, Putinovi apod., některé více zasloužené, některé méně.

Pak tu byly články proti Číně, jak pošlapává lidská práva vlevo vpravo. Což je vše pravda, akorát omezená lidská práva polovičky obyvatel v muslimských krajích nevadí.

I tyto masáže a umělé rozdmýchávání nenávisti mohly přispět k Putinově "speciální operaci".

0 2
možnosti
Foto

Děkuji za karmu a myslím, že se shodneme na tom, že rozdmýchávání a živení nenávisti vůči státům, národům či etnikům je něco špatného. Dovolím si však upozornit, že v historickém kontextu. Těžko mít někomu za zlé , že během války nenáviděl Hitlera a po ní i Němce, stejně jako po roce ́68 Rusko a jeho režim potažmo Rusy.

Ještě před válkou na Ukrajině mnozí vnímali ruský režim jako nebezpečí, které se pak potvrdilo. Přijde mi absurdní, že Putin začal válku proto, že jsme ho neměli rádi. To samé platí o Číně, ale těžko třeba o muslimských zemích, které sami o sobě nejsou nebezpečím, a pokud jsou, tak to někdo řečí, ne že ne.

1 0
možnosti
TR

Nedá se vznášet nároky donekonečna .., jsou ale reparace, které jsou součástí nástupnických smluv a dodnes nebyly naplněny.

Např. Versailská, nebo Trianonská smlouva, kde Maďarsko jako zástupce poraženého Rakouska-Uherska uznalo úplnou nezávislost Československa a zavázalo se uhradit mu válečné reparace, navrácení historických památek, uměleckých děl, ... co se dodnes nestalo. Rakousko detto.

2 1
možnosti
Foto

I32v30a65n 20K18o57p59t15a

7. 10. 2022 21:17

Proc by část Rakousko Uherské monarchie měla platit reparace části té samé monarchie?

0 0
možnosti
JZ

Reparační nároky vůči Německu i Rusku jsou v této době bezpředmětné. U nás tento nesmysl šíří extrémisté z okamurovské SPD, čemuž se nelze divit.

0 0
možnosti
Foto

R^ Ano. Cosi jako ,,me too" vyššího levelu, navíc v řetězci bezpočtu generací.

5 0
možnosti
VB

Přesně. Také se ptám, co to polské vládě přineslo. Jenže, svět není dokonalý. Pelosi jela na Taiwan a zbytečně rozvířila vodu aniž si uvědomila, že nepřátelé se likvidují postupně. Teď je na řadě Rusko a potom Čína.

Možná je to tak absurdní, že to nikdo nebere vážně.

PS: Královec jsme již anektovali, ale není ještě určena územní rozloha (jako u ruské anexe), takže na místě je vzít to i Kamčatkou a Čukotkou.

1 0
možnosti
JB

J19i84ř87í 70B31o23č29e98k

7. 10. 2022 16:20

Proč troškařit ? Na Sibiř vstoupila noha našich legionářů

1 0
možnosti
JB

J81i20ř11í 14B73o74č40e21k

7. 10. 2022 16:13

Pogrom v Kielci v roce 46 si nic nezadal s tím německým. Však to také vyvolalo velkou imigrační vlnu a my byli první na rane. To jsme si ovšem nechali zaplatit od židovských organizací

0 0
možnosti
JK

Naprosto souhlasím, hranice jsou dány a posouvání je nežádoucí, prakticky je to ale jedno, díky EU a smlouvám ze Schengenu není hranice zeď, ale jen čára na mapě.;-)

Tak už jen aby byl Česku vrácen ten Královec a pak už nic, nikomu. ;-D

P.S.: Já podepsal petici na oficiálním "Portálu občana ČR"

https://obcan.portal.gov.cz/

6 0
možnosti
Foto

J70a79n 82Š15i46k

7. 10. 2022 13:07

Okamura už o reparacích hovořil ještě v době před Poláky. Díky za další seriózní článek. Hezký den

2 0
možnosti
Foto

Já děkuji za váš komentář, také přeji hezký den.

0 0
možnosti