Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P29e91t40r 88B16u11r25i43a76n

11. 10. 2022 15:01

Těch co natahují ruku a vyřvávají jak se o ně nikdo nepostará, je docela dost. A tito jsou snadným cílem všech podobných Středulovi. Samozřejmě však více známým populistům, kteří neumí nic jiného říkat, než my jsme to rikali. Jak píšete, stát není zaopatřovací ústav.

14 0
možnosti

P64e12t15r 79B66u53r97i57a26n

11. 10. 2022 13:21

Naprostý blábol. Autor zřejmě nepochopil, že většina lidí nestojí o to, aby jim stát pomáhal, například formou sociálních dávek, které jdou stejně z daní obyvatel, ale že po vládě chtějí jediné - aby lidem neškodila. A že současná vláda je v dnešní situaci naprosto bezradná a ve své bezradnosti škodí, si myslí většina obyvatel - cca 80%.

4 10
možnosti
Foto

Nevím, v jaké sociální bulbině se nacházíte, ale těch, co se jim nechce pracovat a chtějí od státu dávky a pokoj, zase tak málo není. A závist, že ten druhý má více než já, ta je hodně silná.

21 0
možnosti

J62a10n 96Z47i92e39g23l81e20r

11. 10. 2022 12:48

Zasloužená karma :-)R^

6 0
možnosti
Foto

K vašemu blogu, s nímž jinak plně souhlasím, bych si podovolil dvě poznámky:

1/ Stát NIC nevydělává, stát má příem z toho, co někomu sebere formou daně či jiného poplatku. A už jen z tohoto titulu by s disponibilními zdroji měl nakládat velmi uvážlivě.

2/ Současná situace podle mne jednoznačně nabádá k tomu, že vrcholní politici a úředníci do určitého stupně řízení, by měli mít plat odvozený nikoliv od přůměrného příjmu, ale od reálného příjmu, tedy být oceněni za to, co občanům skutečně přinesli.

8 0
možnosti

"...stát není dojná kráva s neomezeně velkým vemenem...", ne, to opravdu není. Ale je tu stát, potažmo vláda od toho, aby zajistila pro svůj lid důstojné podmínky pro život. Tím nemyslím jen dávky, ale také to, že v čele toho státu mají být vzdělaní lidé, kteří vidí dál, než na špičku svého nosu, kteří před zásadním rozhodnutím jsou schopni také analyzovat možná rizika a také prokázat z důvodů rizik osobní statečnost a s díky důrazně odmítnout jinak lákavou nabídku. [>-]

5 1
možnosti

Předsedkyně parlamentu jasně řekla, že vláda tady není od toho, aby pomáhala lidem....

2 9
možnosti

Dlouhodobě se potvrzuje, že kapitalismus společně s demokracií a zaručenými osobními svobodami je takový samonivelující se systém. Jedno působí na druhé a zabraňuje situaci, kdy si jeden začne dělat co chce.

Problém je v nedokonalém systému zastupitelské demokracie, kdy se mohou dostat na delší dobu k moci radikální přívrženci kapitalistů o což se lobbisti denně snaží formou legální (legislativní proces), i nelegální (úplatky), nebo radikální přívrženci socialistů o což se snaží nevolené organizace zaštiťující se masou lidu, zpravidla těch méně majetných a nemajetných. Nadměrné vychýlení pak může stvořit diktátora, nebo diktaturu úzké skupiny. Oboje znamená konec demokracie a osobních svobod a okradení lidu ve prospěch jednotlivce, či úzké skupinky.

Proto musíme bránit demokracii a své svobody za každou cenu. Příklad jak se to dělá v nedrsnější podobě nám ukazují Ukrajinci.

Demonstrace jsou součástí vyvažování a bývají povedené a také propadáky jako nyní ta Středulova, ale nesmí vyzývat k trestným činům k podvodům, krádežím majetku (znárodňování), násilí, nebo kolaboraci. Pak je důvod aby složky, které brání demokracii a naše svobody adekvátně zasáhly.

2 0
možnosti
Foto

J77i43ř34í 24K88i33n66d96l

11. 10. 2022 10:25

Na druhou stranu, proč nejít demonstrovat. Autobusem, vlakem mě zadarmo odvezou do Prahy a ještě dostanu ještě 500 . Zanadávám si na vládu, jak dav a odbory žádají no a potom půjdu s Máňou na nákupy v Praze a s plnou taškou nákupu se vrátím domu. To se vyplatí ne. Ať žijí odbory.;-D

11 4
možnosti

Na to, kolik vám je let, klobouk dolů. Jistě si každý dovede představit lépe strávenou slunečnou sobotu, než 5hodin cesty autobusem, či vlakem, dvě hodiny u Václava a 5 hodin zpět. Ale to zřejmě nejste schopen pochopit, stejně jako autor s jeho názory a hodnocením pracujících jak z jiné doby. Jo a Máňa nakupuje klidně i u nás, "pepíci" mají přestřelené ceny.....

7 4
možnosti
Foto

J36i43ř12í 37K47i79n29d49l

11. 10. 2022 10:21

Pane Lněničko, vláda dělá od dne, kdy byla zvolena. Odebrala zákonem zásobníky plynu, které si pronajal v roce 2019 Gazprom a nechával je prázdné z důvodu, aby náš stát neměl kam ukládat zásoby plynu. a Rusko si mohlo diktovat ceny. Zásobníky po odebrání Gazpromu začal okamžitě plnit plynem nejrychleji z celé Evropy. Celkem třikrát bylo přidáno důchodcům . Rozšířil sociání systém, aby se mohlo ještě víc pomoc těm, kdo se dostanou z důvodu energetické krize do potíží. Vše důchodcům do jednoho zaslala manumál, co mají dělat v případě, že se dostanou do finančních potíží a opakovaně je vyzývá nestydět se a jít si pro pomoc. Vláda využila našeho předsednictví a svolala poradu EU, aby se dohodli na zastropování energií, protože tohle se musí provést se souhlasem všech zemí EU. Připravuje zdanit ty banky a firmy, které na současné krizi vydělávají a z jejich peněz hradit zastropování a pomoc živnostníkům a firmám, které se v důsledku draých energií dostanou do potíží. Ty peníze co vybere budou uložené na zvláštním účtu a budou sloužit pouze a jenom pro tyto účely. Zbytek ušetří na provozních výdajích státu, aby stát si nemusel půjčovat. S inflací žádná vláda nenadělá nic,. Takže co má tato vláda dělat ještě víc.

12 1
možnosti

Důchody vláda podle zákona zvýšit musela. Ty ,,plné" zásobníky na plyn jsou skutečně v majetku republiky?

1 1
možnosti

Nenávistná slátanina. Takový kolovrátek.

5 14
možnosti

Z čeho dedukujete, že je v článku nenávist? Nebo je váš postoj takové vaše stabilní rozpoložení.

10 0
možnosti