Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J61a59r98d83a 61F74i65c62e72k

13. 10. 2023 22:46

Takže namísto rozlišování na to co je nám prospěšné a co nám škodí bez ohledu na to kde to má původ, budeme koukat odkud to přichází?

To pak nakonec snadno přehlídneme, že je země kulatá! Důkaz? Utekli jsme před komunisty a nesvobodou na západ, jenže oni nám druhou stranou nadběhli a teď ze západu a nejen z Brusele škodí jak mohou. Ať už to je likvidací ekonomiky prostřednictvím GD a energievende, nebo "rovnoprávností" (čti privilegii) pro různé obskurní minority, záchranou nezachranitelných z celého světa a v neposlední řadě i snahami o omezení svobody slova.

1 0
možnosti

Naopak ze západu , komunismus z Francie , Marxs a Engels z Německa a Anglie , Lenin importovaný a financovaný Německou říší ze Švýcarska , kolonialismus , nacismus , fašismus , koncentrační tábory - Zieglere je třeba se doučit .

4 0
možnosti

J30a15n 22Z73i38e51g39l79e75r

12. 10. 2023 16:36

Především ze Západu k nám přišla vyspělá kultura, která nás obohatila a civilizačně pozvedla. Viz němečtí zakladatelé českých, moravských a slezských měst, stavitel svatovítské katedrály Francouz Matyaš z Arrasu, italští architekti v éře renesance a baroka a mnozí další.

Ze zaostalého Východu k nám nic takového přijít nemohlo.

7 3
možnosti

J96a17n 58Z96i46e94g88l46e27r

12. 10. 2023 16:31

Souhlasím s tvrzením Slavomíra Beneše, že více zla k nám přišlo z Východu než ze Západu. V současnosti mohu mít k Západu tisíce výhrad, ale přesto na mafiánské Rusko, kde neplatí zákony a vládnou zločinecké gangy, nemá co se týče zla, ani v nejmenším. Rusko si počíná na Ukrajině stejně brutálně jako Hamás v Izraeli.

4 2
možnosti

Veškeré novodobé zlo pochází od kolektivistických ideologií hlásajících principy vyššího dobra, kterému se musí po dobrém či po zlém podřídit celá společnost.

Stejně jako Československo v roce 1950 bylo něco jiného než Československo v době Masaryka, tak dnešní Západ přestal být západem, který jsme tu měli v dobách prezidenta Reagana...

8 1
možnosti

A marxismus, prapůvod různých levičáckých ismů vznikl kde? A Lenina vycvičil a poslal do Ruska kdo?

6 2
možnosti
Foto

A sochu Marxe poslal kdo. A kdo jí slavnostně odhalil

2 1
možnosti

J85i24r43i 75P27i42l85n60y

12. 10. 2023 15:27

Selektivní výběr. Zapomněl jste na spoustu dalších. Nacisté, fašisté, Sasové, Švédové....

4 1
možnosti
Foto

Nehodící se, ač jak komu, škrtněte ,,Na sever Vávro, na sever. Vodtamtudˇ JE TO NA VŠECHNY STRANY NA JIH". Viz ,,CIMRMANI"

1 1
možnosti
Foto

Nojo. Voni asi i ty Číńani, co vynalezly střelnej prach, za leccos mohou, ač říkali si ,,Říše středu". Býval dřevní vtip o třech přáních. Jeden si přál, aby se dali Číńani na pochod na západ. Až k naším hranicím, a pak zpátky. A pak ještě dvakrát. Dnes ovšem zdá se, že je světové strany ani nezajímají, neb narazíte na ně všude. Dokonce i v těch ,,aparátech", NA KTERÝCH DNES KDE KDO VISÍ JAK ŠVEC U LYSÍ, sem tam i na těchto stránkách

0 0
možnosti

jsou lide, co si to uvedomuji a vyhradi se, a jsou takovi, kteri si to take uvedomuji, ale ...

karma za text

4 1
možnosti

Zvykli jsme si žehrat na jisté, mnohdy jen zdánlivé nebo nutné omezování občanských svobod, aniž bychom si uvědomovali, jakými svobodami na rozdíl od totalitních systému disponujeme. Velmi rychle jsme zapomněli, jak to bylo s našimi právy, povinnostmi a svobodami ještě v době, od které nás nedělí ani dvě generace.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=807585

Tohle omlouvání nemám rád. Balancujeme mezi svobodou a jejím omezováním. Absolutní svoboda je anarchie a absolutní omezení je čistá policejní diktatura. Nechceme ani jedno, tudíž musíme balancovat. Ale prostě nelze nevidět, že v současné době je rovnováha vychýlena k utírání zadků a omezování svobody. Omezování svobody není natvrdo, jak jsme zvyklí u diktatury. Je to spíše ve stylu "budeme dělat dobro ve jménu lidstva i kdyby to měla znamenat jeho vyhlazení"

5 0
možnosti