Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Problém je, že státním zaměstnancům na jejich platy musí někdo vydělat. Mám malou firmu a státu každý rok odvedeme opravdu hodně peněz. Myslím že každý normální hospodář by s tím musel vystačit.

0 0
možnosti

Odbory nejsou politická síla. Jen politici se na ně lepí. Takže to není vina odborů. A to děje všude ve světě, tak neobjevujte USA.

0 0
možnosti
Foto

O takové stávce - nestávce nemá cenu diskutovat, to ve Francii tam b

0 1
možnosti

J82a61n 89R53á55ž

29. 11. 2023 11:12

Za bolševiky se označují lidé, kteří nerespektují právo druhých vyjádřit svůj vlastní názor, i když je jiný než mají sami..

Kdo nejde s námi, jde proti nám, je ryze bolševické heslo, takže nazývat ty, kdo s tribuny pronášely projevy, které se nám třeba nelíbí bolševiky, je přinejmenším hloupé.

10 2
možnosti

To není hloupé, to je projev bolševismu !

3 0
možnosti
Foto

Když jsem zaslechl pár hlášek z projevů odborových předáků, naskočila mi husí kůže protože jsem znovu slyšel projevy socialistických papalášů s dob reálného socialismu.

Brrrrr

18 5
možnosti

J67a18n 54P37a96v94e15l

29. 11. 2023 10:33

V civilizovaném a demokratickém světě vlády neustanovuje a nesvrhává ulice a část aktivisticky naladěné společnosti také nestanovuje ekonomickou strategii či cokoli jiného.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=809655

Kde žijete? Neříká Vám nic woke, BLM, ...?

Co se stávky odborů týče. Milion chvilek má právo aktivisticky řvát, odbory ne? Aktivisticky řvát je podle mě občanské právo a bohudík za něj. I když mi oba spolky sympatické nejsou, budu bránit jejich právo aktivisticky tlačit na vládu. To je totiž součástí demokracie. Lidé kteří milují "demokracii", by akceptovali jen demonstrace, které jsou v souladu s jejich názorovým proudem.

12 1
možnosti
Foto

J27a34n 23Š58i73k

29. 11. 2023 12:09

Klidně ať si každý řve jak chce a co chce, tohle právo přece pan Turner nijak nezpochybňuje. Pokud argumentujete Milionem chvilek, tak jen si dovolím připomenout, že ten věděl, co chce. Odbory chtějí...co vlastně? Co chtějí zaměstnanci firmy s nejvyšším průměrným platem v průmyslu a benefity, o jakých se těm v menších firmách ani nezdá? O jaký výsledek usilovali učitelé? Vy to víte? Já tedy ne. Na rozdíl od Milionu chvilek to nikdo neřekl. Jo, tedy mimo to, jak učitelé bojují za kuchařky a školníky, tak ještě jednu pohádku na dobrou noc...

11 9
možnosti
Foto

Kopíruji příspěvek z diskuse, aby nezanikl jen proto, že byla paní Kopecká rychlejší a nesmyslně si do mě rýpla. Já jsem v televizi nebyla, byla tam Petra Mazancová, šéfka Učitelské platformy.

Můj názor na kauzu učitelé - odbory- stávka- dezoláti -.- chartisti najdete v dnešní MF Dnes, na blog glosu pověsím pozítří. Dnes mám slavnostní program.

Učitelé nejsou jednotní. Kdysi vznikl spolek Pedagogická komora, proti němu postavili progresivisté spolek Učitelská platforma. Ten má velkou podporu v médiích, předsedkyně Petra Mazancová je členkou TOP 09, Michal Kaderka učí na Zatlance mediàlní výchovu (učí tam i Václav Moravec). Parta kolem UP je dost aktivistická. Nabalili na sebe školy vůli stávce, pak se distancovali od odborářské demonstrace. Zažila jsem od stejné party podobný manévr několikrát v otázce státních maturit.

Petra Mazancová není mluvčí učitelů. Je pouze mluvčí jednoho učitelského proudu.

Pěkný den.

12 0
možnosti
Foto

...kvůli stávce... slunce mi pere do oken.

1 0
možnosti
Foto

Jsem přesvědčen, že právě tato vláda je schopna s odbory komunikovat na úrovni, kterou si ani nezaslouží. Umí si někdo představit, co by dělal minulý premiér? Tedy vyjma dalších peněz z budoucnosti, které prostě jednou bude třeba splatit.

Mne nejvíce zarazilo, že kupříkladu ve Škoda auto stávkovalo vedení i zaměstnanci. Což je úplně a hlavu.

Projevy na demonstraci jsem neposlouchal, nicméně pokud je ve vedení odborů pan Středula, který celý život nepracoval prakticky ani den, neví co je to noční šichta atd., pak jsou tyto odbory vysoce nedůvěryhodné.

Dobrý článek, Jiří. Karma

16 6
možnosti

Vidíte pane Vodvářko, mně to že ve Škodě auto stávkovalo vedení i zaměstnanci naprosto nezarazilo. Zde se totiž nejednalo o rozpor mezi vedením a zaměstnanci. Ale o to, že vedení i zaměstnanci jsou zajedno v tom, že situace se stává pro firmu kritickou. A dospěli k názoru, že stávka nejlépe vyjádří jejich stanovisko.

10 4
možnosti
Foto

J66o47s57e26f 34B63á60r35t38a

29. 11. 2023 9:36

Tu demonstraci zcela ztrapnila ta hloupá učitelka.

https://1url.cz/IujH7

6 7
možnosti

Proč nadávate naší milé bývalé češtinářce a ,,spisovatelce"? Ona tam také bojovala?

2 6
možnosti
Foto

J49a15n 78Š94i93k

29. 11. 2023 9:27

Zajímalo mě, jak odboráři školských odborů výsledek stávky hodnotí. Na novinářský dotaz: Byla stávka úspěšná? Odpověď zněla: Ano. Na dotaz: A proč? Jaký je výsledek? Nenašel jsem jediný uspokojující dotaz čeho se vlastně dosáhlo. Každý sice nadšeně popisuje kolik škol se účastnilo, ale to přeci není výsledek, to jen jenom cesta která měla k výsledku vést! K jakému? Jedna odborářka odpověděla: teď s námi musí jednat. Ministerstvo s nimi nejedná? Ministr sám uvedl, kolikrát se sešel s odbory, s řediteli škol, s hejtmany. A? Co tedy bylo konkrétním výsledkem? Opět jenom rozjitřené emoce, neschopnost komunikace a empatie ze strany ministerstva, ale totéž i odborů a samotných učitelů. Jak mohu v životě něčeho dosáhnout, když ani nevím o co v něm vlastně usiluji? A co samosprávy, které školy zřizují? Ty hrají svou obrovskou roli a ty nic. Kolem nich ta bouře prošla a ani je nelízla. Takže jediný výsledek, který vidím tu je. Obě strany říkají: To já mám pravdu, vidíte, já to říkal!!!! Tak to je nakonec ta hra, o kterou tu běží? Mít pravdu? Hezký den

8 5
možnosti