Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BM

Od uprchlíků terorismus zatím nehrozí. Zatím! To je patrno z toho, že antentátníci byli z řad již usedlých obyvatel, mnozí dokonce již z kolikáté generace. Ale... Hrozí zde však jiné riziko. Příchozí jsou většinou jiného naturelu, mají odlišné zvyky a tudiž hrozí frustrace z neznámého.. A tak mohou být snadnou kořistí různých dealérů, budou vznikat pouliční gangy a tím pádem nárůst zločinnosti... Doposud jsme jednou z nejbezpečnějších zemí, neboť nemáme ghetta a vše co s tím souvisí.

Ano pomáhat lidem postižených válkou, přijmout je do uprchlických táborů, věnovat jim veškerou péči.... ale až nebezpečí pomine, tak je vrátit zpět případně i s nějakými prostředky do začátku....

9 1
možnosti
PK

jelikož má danou odpovědnost za svou zemi a její obyvatele, musí jít v zájmu státu a ústavních principům někdy i proti aktuálnímu většinovému mínění.

Zdroj: http://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=608100

...jen bych rád věděl kdy je případ, že politik rozhoduje v rozporu s většinovým míněním své země, třeba jako v případě restitucí? Souhlasím,že jít proti proudu vyžaduje kus odvahy , ale na druhou stranu politik je odpovědný voličům ...

1 0
možnosti
DB

Pane Turnere, tentokrát vás opět mohu pochválit...velmi dobře napsané...a karmu jsem vám dal....

jen je nutné přesně vědět, kolik těchto běženců má být....já se domnívám, že bych jich nemělo být více než jeden utečenec na tisíc domácích obyvatel...cca během 5 let...tedy ne ročně ale jeden na tisíc za pět let...důvodem jsou další zákony ohledně přivedení rodiny, a jejich poněkud vyšší natalita než je naše. a navíc musí existovat i podmínka , že stát smí přísun těchto lidí kompletně zastavit, pakliže jejich počet stoupne na více než...řekněme.... 3% celkové populace.

To není rasizmus to je podmínka množství pro úspěšnou integraci...tito lidé se nesmí srocovat ve velikých městech, musí žít po jedné rodině v jedné větší vesnici...tak aby byla zajištěna nutnost integrace.....výuka jazyků v okresních městech...atp...

4 13
možnosti
MZ

A kdo to zaplatí? Vy? ok

10 0
možnosti
PH

P74e68t70r 81H90a11l27í22k

7. 6. 2017 18:01

Buď z neznalosti nebo záměrně bagatelizujete počty migrantů, které nám vnucují.

Jedná se o 400 ze zemí mimo EU a 2600 z Řecka a Itálie v první vlně.

Někde v diskuzi jste se zkoušel vykroutit, že 400 je na rok. Ani to není správně, podle plánu EU u nás už měli být všichni a nyní by se projednávaly další kontingenty.

I pokud se mylně domníváte, že je to 400 za rok, tak v článku píšete 400 celkem. I to by byla z vaší strany nefér manipulace.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Uprchlick%C3%A9_kv%C3%B3ty

9 0
možnosti
JK

A jak dlouho tu těch 400 vydrží ? To už tu jednou bylo a stejně se přesunuli do Německa.

1 1
možnosti
DK

Dokud bude italská Marina Militare v rámci operace Triton AKTIVNĚ DOVÁŽET nelegály (prý "utečence" ;-D;-D;-D), tak jediné, čeho se ode mě Italové dočkají, je zvednutý prostředník.

Dokud nebude italská Marina Militare AKTIVNĚ BRÁNIT připlouvat "nezávislým" lodím, které loví nelegály u libyjského pobřeží, tak jediné, čeho se ode mě Italové dočkají, je zvednutý prostředník.

Chcete pomoc? Fajn, definujte procesní, personální či materiální zajištění, které je zapotřebí, aby bylo v maximální míře BRÁNĚNO importu ilegálů do Evropy. Pak se o pomoci v těchto intencích můžeme bavit. Do té doby...no, zvednutý prostředník.

Kvóty? No way. Nikdy. Nic neřeší, naopak.

16 0
možnosti
SB

No, možná až ještě přibude několik dalších výbuchů v EU, tak se k našemu názoru nepřibírání připojí i další země. Potom vaše teorie by nebyla správná. Někdy hromadný strach mas je nejvyšší politika.

1 0
možnosti
JU

J34a30n 82U87l61r90i24c28h

7. 6. 2017 16:25

Problém je, ze EU kromě planých řeči nijak imigrační krizi neřeší. Asi nikdo nebude mít nic proti poskytnutí dočasného azylu lidem ze zemi postižených válkou, nevidím ale jediný důvod masové přijímat ekonomické migranti z Afriky. Zkušenosti naši země za posledních sto let, jasné ukazuji problémy ve statě ktery se skládá z mnoha národu. Nefungovalo to s kulturně blízkými národy, tak nevím proč by to mělo fungovat s úplně odlišnou kulturou. Navíc to byla EU která jako první porušila platnou Dublinskou dohodu, tak kdo je tady potom nedůvěryhodný partner? Dodnes jsem neslyšel jiný plán z úst EU než je integrace imigrantů. Vzhledem k tomu ze se ukazuje naprosté selhání západních zemi pri integraci muslimů, jejichž druha a třetí generace páchá nyní teroristické útoky, nevidím naše připadne šance na úspěšnou integraci jako reálné.

16 0
možnosti
DK

"zkratky typu: muslim-terorista"

To, bohužel, není žádná zkratka. To je holá skutečnost...

10 1
možnosti
HN

Sám ze své zkušenosti mohu říct ,že je to hloupost.

3 1
možnosti
Foto

Striktní odmítnutí přijímat uprchlíky a tuto činnost platit z daní, je morálně správné rozhodnutí.

Nemám nic proti tomu, když se lidé jako vy složí a nějakým těm uprchlíkům pomůžou. Tomu se říká solidarita a je velmi morální.

12 0
možnosti