Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Důležité je si uvědomit, že respekt k víře a náboženskému přesvědčení je i u nás omezen zákonem a neplatí všeobecně.

Všechna náboženství nejsou stejně kvalitní. Problém je například v tom, že islám je definován Allahovým zákonem v podobě Koránu. Žádný muslim ani muslimka, pokud chtějí být skutečnými muslimy, nemohou odmítnout koránské verše, ve kterých přímo Allah nařizuje mužům, aby svým neposlušným ženám vykazovali místo na spaní a bili je. Korán není jen knihou, je Zákonem, nad jehož platností se nediskutuje.

Velice často se uvádí, že islám je "pozadu" za křesťanstvím, že islám si prostě musí projít tím, čím si prošlo křesťanství, že islám "musí dospět". Ve skutečnosti čas plyne všem lidem na planetě stejně, nejde o rozdíl v čase, jde o hodnotový rozdíl. Nejvyšším morálním vzorem křesťanství je Kristus. Nejvyšším morálním vzorem islámu je Muhammad. Zkusme je porovnat. Kristus se i na kříži modlil za své katy, Muhammad proklínal i nepřátele, které nikdy neviděl. Kristus zdůrazňoval partnerskou věrnost, Muhammad si bral každou ženu, které se mu zachtělo. Kristus zabránil i odsouzení skutečných hříšníků, Muhammad pořádal hromadné popravy, při kterých vyvraždil celé rody. Kristus uzdravoval stovky nemocných a sytil zástupy, před Muhammadem (který zástupy zotročoval a požadoval za ně výkupné), obyvatelé Arábie schovávali majetek i ženy, a proto Muhammad nechával mučit předáky přepadených obcí, aby úkryty prozradili.

Zatímco středověké křesťanské excesy představují ODKLON od závazných hodnot křesťanství, islámský extremismus naopak představuje PŘÍKLON k autentickým hodnotám islámu.

Křesťanství a islám NIKDY nemohou prodělat stejný vývoj, protože jejich morální vzory jsou dokonalými protiklady.

Paradoxně všechna náboženství považujete za "principiálně negativní společenský element", ale přesto jste ochoten "zastávat práva každého vyznávat svoji víru v rámci jakékoli náboženství". Už Kristus říkal, že ten, kdo je sám v sobě rozpolcen, tak neobstojí.

29 0
možnosti
LT

L94u36d63ě91k 77T73o35n22d73r

11. 8. 2017 21:40

jen poznámka: " islám je definován Allahovým zákonem v podobě Koránu" to je nepřesnost, omyl, který se šíří mezi lidmi. A je velmi, velmi zavádějící. Islám je definován Koránem (slovo Alláha) a Mohamedem !!(síra + hadýsi). Říct, že islám = Korán je hrubá chyba nebo dokonce lež (pokud by to tvrdil muslim).

Vyznání víry zní: "Není božstva kromě Alláha a Muhammad je jeho prorok" !!

Přeloženo do srozumitelné češtiny: Alláh a Muhhamad jsou nerozdělitalná dvojice. Je to Muhammadům Alláh a zároveň Alláhův Muhammad. Nejde oddělit Korán od Mohameda. A bez Mohameda ztrácí Korán svůj smysl a srozumitelnost.

Krásná definice islámu zní: "Islám není to, co říkají muslimové, ale to co říká Mohamed" :-)

0 0
možnosti
MS

"Ve vyspělých demokratických státech a komunitách se islám nijak významně neprosazuje. ... Islám se naopak šíří zaostalými zeměmi, které se topí v ekonomických, sociálních, politických a populačních problémech."

.

Jenže ve vyspělých státech existují zaostalé enklávy, ve kterých se šíří islám včetně nebezpečných doprovodných jevů typu islamistického extrémismu. V těchto oblastech není šíření islámů důsledkem problémů, ale statisticky vzato spíše jednou z příčin, proč nedošlo k asimilaci. To neznamená, že ve vyspělých státech nejsou také asimilovaní muslimové.

2 1
možnosti
Foto

Ano, i ve vyspělých státech může islám oslovit určitou část obyvatel, myslím však , že je to zcela zanedbatelný element.

0 1
možnosti
DB

právo na náboženskou víru je jen právo na hloupost...........a ta se skutečně lidem brát nemá.....z pohledu vládce.........neb i Trump prohlásil ve shodě s biblí, že má rád ty méně vzdělané........

Já to vidím opačně..........jako kantor......je nutné šířit vědění..........a omezovat pohoupouhé věření...........viz můj článek o PODSTATĚ VĚŘENÍ A VÍRY.........

5 1
možnosti
Foto

Promiňte, ale spojujete nespojitelné. Právo na něco není totéž, jako jeho uplatnění. Pokud by se nějaký můj potomek stal muslimem, říkal bych si, kde se stala chyba. Za jiných okolností je to zcela pochopitelné.

0 0
možnosti
MK

Nemám vůbec nic proti víře a náboženství.

Islám však ení ani víra, ani náboženství, ale totalitní společenský systém. Snaží se ovlivňovat život lidí v celé jeho šíři. Spoutává ho tak silně, že se řadí na stejnou úroveň jako nacismus nebo komunismus. Proto je správné vystupovat proti takovému systému.

21 1
možnosti
MS

Zastáváte se náboženství, které považuje ženu za méněcennou bytost, které vraždí v lepším případě pronásleduje nebo znevýhodňuje minority žijící na územích ovládaných islámem. Je to jako byste říkal, že myšlenka komunismu je skvělá, bez ohledu na to, kolik mrtvých mají komunisté na svědomí.

Lidé, kteří omlouvají zlo tím, že jsou humánní a lidští, kteří požadují práva pro náboženství, které práva nevěřícím upírá, jsou horší než ti, co zlo páchají.

29 1
možnosti
Foto

Nevím, možná jste nečetl, možná nepřemýšlel. Zcela jasně se vymezuji k jakýmkoli špatným projevům náboženství." Diskriminačně" k ženám přistupuje i judaismus, tak křesťanství, podstatou však je, jak je to reálně praktikováno. Vězte, že mám hodně zkušeností s tím, že propaganda je velmi odlišná od reality, tedy utlačované ženy v islámském prostředí versus týrané ženy v našem světě. Jak to reálně je, nevím, ani nevím, jak by se to dalo zhodnotit.

0 0
možnosti
JN

. Cestou je mimo jiné podpora muslimských společenství směřujícím k demokracii, pluralitě, toleranci a sekularizaci a také boj proti tendencím, které se v různých zemích tento proces snaží zvrátit. To je příklad třeba Turecka nebo Egypta,.....

Zdroj: http://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=618026

Dovoluji ei vás upozornit, že v posledních cca 20 let naše vyspělá západní civilizace napomohla svými zásahy rozvratu právě v těch zemích, které se o sekularizaci snažily. Namátkou můžeme jmenovat právě vámi zmíněný Egypr, Irák. Lyíbyi a nyní děláme všechno proto, aby zvítězil islámský fundamentalismus v Sýrii.

8 1
možnosti
DK

Cestou jsou lide jako byl Mustafa Kemal...nic mirnejsiho nema nadeji na uspech.

8 0
možnosti
DK

"Kromě toho je respektování víry a náboženského přesvědčení jedním ze základních pilířů západní civilizace a vizitkou každého civilizovaného a demokraticky smýšlejícího člověka. " - nesouhlasim. Isam je na urovni nacismu a zadnou toleranci si nezaslouzi. Je to zcela zrudna ideologie a je jedno, zda se tvari jako nabozenstvi nebo cokoliv jineho. Islam je antidemokraticky a jako takovy by nemel mit v demokratickych zemich sve misto...Nicmene plati, co jste napsal predtim - muslimu je prilis mnoho na to, aby mel nekdo koule jeho zakaz jakkoliv zakazovat. Omlouvani Islamu je znakem hlouposti spolene se zbabelosti.

"Jaká je společnost, ve které se šíří islám? Ve vyspělých demokratických státech a komunitách se islám nijak významně neprosazuje." - opet nesouhlasim. Muslimu v zapadnich zemi prudce pribyva a vymahaji si cim dal vetsi prava a bude to nadale pokracovat...Kdyby vam nekdo pred 20 lety rekl, ze v Rakousku bude za 20 let vice nez 700 000 muslimu, veril byste tomu? Zrejme ne. Situace se navic bude prudce zhorsovat, protoze narust muslimu neni linearni, coz by samo o sobe byla dostatecna pohroma.

"Jsem přesvědčen, že šíření a bigotní vyznávání jakéhokoli náboženství je principiálně negativní společenský element, což o aktuálním islámu platí dvojnásob, nicméně to nelze zastavit nějakými restrikcemi, upírání svobody vyznání, paušalizováním náboženských projevů a házením všech muslimů do jednoho pytle." - nicmene lze neprijimat dalsi a dalsi muslimy, neni-liz pravda...Bohuzel pseudohumaniste podryvaji soucasnou spolecnost a aktivne bojuji za dalsi prijimani. A ti jsou to prave zlo, to jsou vinici toho, ze nasledujic generace budou trpet. A jeste se tito pokrytci snazi prezentovat jako ti moralne lepsi...Ani nahodou!

17 0
možnosti
DK

melo byt "jeho zakaz jakkoliv prosazovat"

1 0
možnosti
Foto

"I proto se budu zastávat práva každého vyznávat svoji víru v rámci jakékoli náboženství včetně toho, které má aktuálně mnoho negativních projevů. Kultivace každého náboženství a jeho následný přesun z „denního chleba“ do podoby kulturní nadstavby musí vždy probíhat zevnitř, nikoli zvenčí."

(Zdroj: http://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=618026)

Pane Turnere, já také zastávám právo každého vyznávat jeho víru , ale jen a pouze jako jeho osobní věc, kterou nelze nikomu upřít.

V žádném případě ale neuznávám jakékoli právo kohokoli podřadit pod pojem víra jakékoli projevy nenávistné a donucovací světské fašistické ideologie tak, jak se ve jménu islámu dnes děje!

A na rozdíl od Vás v žádném případě nehodlám v rámci jakéhosi appeassementu vůči takovému "islámu" tolerovat jeho netoleranci, vraždění, džihády, nerespektování žen, znásilňování nezletilých holčiček, apod. (což zřejmě eufemisticky nazýváte "aktuálními negativními projevy") a trpně čekat na to, až (nebo zda vůbec) se takové nelidské svinstvo nějak vnitřně "zkultivuje" či "polepší".

Takže - až se islám náležitě "zkultivuje" (to je Vaše slovo - já na něco takového moc nevěřím a považuji to u současného islámu za nemožné!), teprve poté podle mě může mít místo v naší svobodné a demokratické Evropě. Do té doby nechť se laskavě "kultivuje" někde jinde - tedy v islámských zemích.

A samotní muslimové mají v Evropě na výběr - buďto se přizpůsobí a budou respektovat naše demokratické právo a nikoli nějaké středověké právo šaria (urychleně se tedy sami osobně "zkultivují") nebo mohou kdykoli odejít.

20 2
možnosti
Foto

Každý ať si vyznává náboženství jaké chce, ale doma v soukromí. Jakékoliv prosazování náboženských pravidel na veřejnosti a ve veřejném prostoru je v rozporu se svobodou jednotlivce. Mi vadí jekekoliv projevy jakéhokoliv náboženství.

8 1
možnosti
MN

Víte, těžko lze srovnávat proces "sebereflexe" křesťanů a snahy o reformy islámu. Ono to srovnávat nelze - vezměte už postavy těch, kteří tato náboženství začali zjevovat. Krista a Mohameda. Kristus šířil učení lásky, tolerance,... žil střídmě příkladem a pro učení se obětoval. Mohamed šířil učení násilného šíření jeho učení, užíval si života, ... To jsou už sama principiální východiska, která jsou neslučitelná

11 1
možnosti
MN

Islám je v podstatě něco jako marx-leninismus = Za naše problémy mohou ti, co nám škodí. Likvidujme je.

9 1
možnosti