Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Zpráva z čínského tisku:

V Šanghaji byli zadrženi a převezeni do psychiatrické léčebny dva čeští aktivisté, kteří se pohybovali po ulicích města s transparentem, na němž byl cizojazyčný nápis. Až soudní znalec zjistil, že jde o český text: "Propusťte na svobodu Jie Ťien-minga".

6 0
možnosti
AR

Je vidět jaký dobře placený tým poradců si na Hradě vydržuje prezident. Určitě tento ekonomický problém s oním Číňanem brzy vyřeší nejlepší znalec Číny J. Tvrdík;-D!!

6 0
možnosti
MV

vubec bych se nebal prohlaseni, ze Tvrdik problem uz vyresil a letel do Ciny uzavrit dalsi vyhodny kontrakt

vsak on nam to pan Ovcacek brzy oznami

3 0
možnosti
NP

Pokud má ČR v Číně velvyslanectví a v ČR je rovněž velvyslanectví Číny, pak je to způsob, jak diplomatickou cestou tyto případy komunikovat na státní urovni. Na to ty konzuláty jsou.

Posílat do Číny podržtašky bez prověrky je zbytečné a mohlo by se zdát,že i servilní.

Pane Turnere R^

13 0
možnosti
Foto

Děkuji. Jasně, je to celé velmi komické. Evidentně je nějaký problém, ale ta zpráva o hledání čínského manažera prezidentovým poradcem a kancléřem v Číně se nedá nekomentovat

2 0
možnosti
Foto

to by mě ještě zajímalo jestli si ten let platili sami, když se Zeman bouchá v ňadra jak čast svého platu dává na splácení českého dluhu a jeho voliči mu to žerou

8 0
možnosti
Foto

Ano, tam prezident "trochu" ujel. Oproti svým předsevzetím dal nějakou částku na "Klokánky".

1 0
možnosti
Foto

Před chvíli jsem to napsal pod článek níže. Poradci jeli do Činy hledat poradce, protože si potřebují udělat velkou poradu. Vám karma.

7 0
možnosti
BM

Tak je jasné že stát s jeden a půl miliardou lidí a stát s deseti miliony je docela velký rozdíl. A tak malý stát který s tak velkým to dotáhne vůbec k nějakému obchodu má velký úspěch. A ten kdo podnikal a má nějaké zkušenosti s dojednáváním různých zakázek, moc dobře ví z kolika jednání mu nakonec jedna vyjde. Ale je vina novinářů kteří nás měli o jednáních prezidenta v Číně informovat, nás informovali úplně o něčem jiném. Možná toho víme více o jednání Macrona a nebo Mayové. Ale v tomto případě bych si raději počkal na návrat "vyslanců" a jejich zprávu.

2 1
možnosti
Foto

Ano,je zcela obvyklé,že se šéf firmy se kterou se dohadují zakázky někam ztratí a nikdo o něm měsíc neví,zda je vubec ještě na živu.Potom je vyslána delegace,aby pátrala po jeho osudu.Rutina.Nuda....;-)

2 0
možnosti
Foto

Karma.Nadějná cesta,těch případu kdy v Číně mizí lidé beze stopy je víc než dost....

9 0
možnosti
JL

Karma R^

Těch otázek je více. Například hradní intervence za ruského hackera Nikulina.

Neudělení politického asylu čínským křesťanům etc.

10 0
možnosti
Foto

Odkdy Hrad uděluje azyl? A co to je za intervenci, žádat, aby přestupce zákona byl vydán do země původu, která na něj vydala mezinárodní zatykač?

1 3
možnosti

R^ Našli, milí rádcové?...nenašli. Jo, kdyby to nebylo tak trapné, tak by se člověk i smál. No, pokud budou muset překopat celou Čínu, tak je aspoň pozitivní, že se hned tak nevrátí.

15 1
možnosti
Foto

Napadla mne možnost, která tady ještě nezazněla. On pan president Si-Ting Pching má prostě ukrutnou srandu z presidenta Miloše Zemana a jeho lokajství. Tak mu prostě po stalinsku ukazuje, co si o něm myslí...

Jiří karmaR^

13 1
možnosti
Foto

:-)R^Víte, Tomáši, že mě to taky napadlo. Dobře si pamatujeme, jak byli naši bolševici podělaní strachy, když měli udělat cokoli, co mohl byť jen zdánlivě velký bratr vnímat nepříjemně.

V tomto kontextu už bez jakékoli nadsázky nechápu, že prezidentská kancelář nevznese dotaz a čínská strana na něj normálně neodpoví. Nevědí to, nemluví s námi nebo je to, jak píšete, pod jejich úroveň?

1 0
možnosti