Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud se Šichtařová drží své profese má docela přesné popisy o škodlivosti jednání lidí, především těch co rozhodují o druhých lidech a jejich majetku. Jenže i ona sem tam podlehne svodům kolektivismu a vyjádří názor úzké skupiny lidí, bez ohledu na základní morální principy. To jestli střílí kanónem, to už je jen subjektivní hodnocení lidí, co se vyjadřují k jejím článkům.

Kdo se drží morálních principů ten je vůči instrukcím různých skupin imunní.

0 0
možnosti
MR

Díky, to bylo přesně potřeba ...

2 0
možnosti
Foto

ano:) Nevím, jestli se vůbec ještě někdo zabývá podstatou věci, nebo je - vidí-li Markétu na nové fotce, v takovém rauši, a podstatu dobré seriozní novinařiny dávno nepotřebuje.

Samozřejmě se svým viděním nesklízím ovace. Média, novináři, reportéři dobře vědí, že není nic bezpečnějšího a praktičtějšího a serioznějšího než jakési automatické vyjádření, nejsou-li známa bližší ohledání věci. Proto se řekne - požár vzniknul v důsledku oprav, protože tomu tak je a není tomu co vytknout. I kdyby cokoliv pak zjištěno bylo, stalo a mohlo se tak stát proto, že se momentálně jedná o současný výjimečný stav stavby - viděno z mnoha úhlů momentálních změn spojených s opravami. dělníci, turisti, neopatrnost, nedodržení... za jiných okolností by se sotva požár mohl šířit od střechy, kde je právě provozně něco jinak. Co mají média říct? Že požár vzniknul zapálením ze vzduchu? z vrtulníku? Co se vlastně chce slyšet?:))

Že i kdyby - co se po požáru dohledá? abyste mohli v minutě páté na někoho seriózně ukázat? O co jde Markétě Šichtařové? O to, aby ne Ona, ale kdokoliv jiný, reportér, média - šel do rizika šíření poplašné zprávy?

Otázka... šla by do toho ona s mikrofonem v ruce? Další otázka - její, promiňte - na černý scénář nadržení čtenáři by se opravdu spokojili s tím, že média řeknou - hoří a my nic nevíme? Ani náhodou. Strhla by se smršť, jak média neplní svou funkci a neinformují. Smršť horší téhle.

Markéta Śichtařová nejen že je poměrně nechutná šikovná populistka, ale vytváří zcela záměrně systém čarodějnického procesu...Zcela evidentní čarodějnický proces vůči médiím.

9 10
možnosti
Foto

... jo, jo, Jiří :-) - stále platí ono známé "svět chce být klamán" a stále jsou a budou prostě lidé, kteří chtějí slyšet jen to, co potvrzuje jejich vlastní smýšlení, aniž by si všímali jistého, mnohdy nepatrného posunu právě v tom smyslu, o kterém mluvíš, o veřejné objednávce, o módních vlnách či komerčním tlaku, protože je to jednak mnohem snazší, než uvažovat samostatně, a navíc ti to poskytuje záruku zastání a štítu, v podobě jednoduché argumentace, kdy třeba většina, nebo někdo slavný, úspěšný, má stejný názor ... a samozřejmě i obráceně. Tobě karmaR^;-)

7 4
možnosti

P63a67v47e47l 93Š92e69j42v13l

18. 4. 2019 13:56

Ale hezky jste se popsal.

5 0
možnosti
PB

P26e20t53r 17B81u81r33i71a56n

18. 4. 2019 13:38

Autorka hned na začátku článku konstatuje, že všude kolem nás bují cenzura a média prostě jen lžou a dezinformují. Předesílá: „Šílená doba!“ Kde, kdy, kdo a jak? Proč se tím zdržovat?

Skutečnost:

Byly doby, kdy média nepsala pravdu. Každý to věděl. Pravda se filtrovala mezi řádky. Totéž v písničkách a v divadelních hrách. Cenzura všude. Autoři museli psát tak, aby divák pochopil, cenzor nikoli. Šílená doba.

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=709725

"Byly doby" jsou hned první dvě slova perexu. Vy jste nepobral už ani je a srdnatě se ptáte: Kde, kdy, kdo a jak?, abyste si v zápětí znechuceně uplivl: Proč se tím zdržovat?. To co jste napsal, ten lživý a demagogický odstaveček uvedený v úvodu, je přesně tím důvodem, proč si lidé zvykli informace v médiích ještě dubl porovnávat a ověřovat odjinud. Vy jste ta ukázka prolhanosti dnešní překorektní morálky. Překrucujete, dosazujete, předjímáte, ale hlavně ideologicky odsuzujete. Stejně jako vámi zmiňovaný bloger Kvapil, v jehož výlevu bych našel 10 takovýchto demagogických podsouvání.

19 3
možnosti
JS

Karma a souhlas R^ Mě by jen zajímalo, kolik oveček ty její články skutečně čte, nebo jen kliká karmu...

3 6
možnosti
Foto

To nevím. Když jsem začal psát blog, byla Markéta Šichtařová jedním z mých vzorů. Moje názory se zásadně nezměnily ( dost možná ani její) , ale asi se hodně změnil jej přístup. Stala se z ní celebrita, která se jako celebrita prezentuje, a to i se všemi negativy tohoto výrazu, včetně toho, že si cíleně pěstuje své příznivce, což je cesta k úspěchu a zároveň konec dobré publicistiky.

5 0
možnosti
JL

Exaktní studie. Matka Kuráž a její děti.:-)R^

3 0
možnosti
Foto

Někdy se mi zdá, že paní Š. své ovečky úmyslně drží ve stavu permanentní naštvanosti.Jinak k článku R^ karma

6 3
možnosti

P36a90v43e76l 52Š47e95j60v14l

18. 4. 2019 13:04

Osvícený pan Turner nám předkládá, že MŠ instruuje své naivní a prosté čtenáře.Tady si vypůjčím jeho vlastní slova. ,,Konstatovat, že jsou takoví ze své podstaty všichni, je absurdní, a hodně hloupé,,

11 1
možnosti