Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Já bych řekl, že Slovensko bude naprosto v pohodě. Mají tam Čaputovou/Kisku, mají EURo, jsou tedy v Evropě mnohem více než my a to je dostatečná záruka svobody a lidských práv, takže není třeba se čehokoliv obávat. Naopak nám Slovensko bylo v poslední době médii cpáno neustále jako vzor, jak jsou v těchto věcech "dál" než my, takže to zcela jistě bude problémů. Prezidentka Čaputová je toho zárukou.

7 0
možnosti
Foto

R^V Velice doufám, že to tak bude, Pane Pavlíčku

0 0
možnosti
JR

J48a73n 65R18á54ž

28. 2. 2020 11:08

Jsem přesvědčen, že Slováci rozhodnou tak, aby vítěz vyjadřoval projev vůle většiny a mohl tak vládnout s jasným mandátem, že většinu zastupuje.

I když volby nedopadnou tak, jak jsme si představovali, musíme vůli většiny slovenských voličů respektovat. To lidé, kteří se považují za demokraty, totiž dělají.

12 0
možnosti
ZD

Tak v tom jsme - s ohledem na autora a podobné - mnohem dál. Volby nerušíme, ale pokud námi zvolení nepojedou podle našich momentálních nálad jsme připravení - jako lvi bijící o mříže - bojovat za jejich prosazení.

2 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Jiří, souzním s Vámi velice. Děkuji za tento článek.

1 2
možnosti
JS

Pane Trizuljaku, souzníte také s autorovým názorem, že lidé na Východě a na Slovensku jsou "motivováni nedostatkem cti a morálky"? Má snad pan Turner takovou čest a morálku, že může obviňovat celé národy z jejich nedostatku? Nejsem si jist, jestli takhle vypadá projev nedostatku autorovy cti a morálky, ale pokud nejde o projev nedostatku sebereflexe, tak jde minimálně o neschopnost domyslet význam vlastních výroků. V tom jste si hodně podobní.

19 1
možnosti
ZD

Tentokrát souhlas. Autor bláhově předkládá své naděje a představy, jak by chtěl aby to vypadalo a zároveň se o ty své výmysly bojí. Myslím, že o mentalitě nám nejbližšího národa ví pramálo.

1 0
možnosti
JS

Pane Turnere, v závěru svého článku píšete, že "situaci na Slovensku vnímáte stejně úzkostlivě jako u nás".

Spolu s dalšími úzkostlivci byste klidně mohli založit politickou stranu. Jenže úzkostlivost lze těžko považovat za kvalitní politickou alternativu. U Vás navíc není jasné, z čeho jste úzkostlivý více, jestli z toho, že jsme "státem populistické autokracie" nebo z toho, že Slováci na křižovatce špatně zahnou. S tím souvisí i skutečnost, že podle Vás jsou lidé na Východě a na Slovensku motivováni nejen "nedostatkem hmotného", ale také "nedostatkem sebevědomí" a dokonce "nedostatkem cti a morálky". Úzkostlivci všech zemí spojte se!

15 3
možnosti
JR

J10a10n 33R46á15ž

28. 2. 2020 11:16

Můj trpký úsměv budí všichni, kdo trpí permanentní úzkostí, že něco nedopadne tak, jak si představují. A zajímavé je pozorovat, že většině "úzkostlivých" se jejich obavy z nenaplněných představ v poslední době naplňují a to nejenom u nás.

5 0
možnosti

"Na Západě je to možná výraz jakési dekadence lidí, kteří nemají existenční problémy, a naopak mají dostatek času a energie..."

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=746274

To jste si to tedy hodně zjednodušil. Hlavní příčinou jak na Západě, tak i na Východě, jsou podle mne problémy s neřešenou imigrací. Kdyby těch nebylo, neměly by populistické a extrémistické strany šanci. A pokud tyto problémy a laxní přístup k nim budou trvat i nadále, je docela možné, že na to EU nakonec dojede.

8 0
možnosti
JR

J74a79n 14R35á19ž

28. 2. 2020 11:23

Myslím, že problémy s migrací zastínily hlavní celoevropský problém a tím je dekadence západoevropské civilizace.

Slyšel jsem názor, se kterým vcelku souzním, že neřízená migrace je na jedné straně důsledkem této dekadence, ale na druhé straně může být i jejím lékem.

1 1
možnosti
Foto

I73v52a82n 10M38a54r39e41k

28. 2. 2020 10:43

Řekl bych p.Turnere, že to na Svk. vidíte moc optimisticky. Krom pár "přesunů figurek na šachovnici" se tam nezměnilo téměř nic. ;-(

3 0
možnosti
AL

Milé Slovensko, přeji ti, aby ses nestalo fašistickým státem!

----------------------------------------------------------------------------------------------

Ani jsem nevěděl, že to v roce 2020 v Evropě jde.

.

:-)

3 0
možnosti
ZD

Když někdo slyší růst trávu ....

3 0
možnosti
RW

Autor ak nějak "zapomněl", že vražda Jána Kuciaka, byla jen záminka k likvidaci řádně zvolené, ale někomu nepohodlné, vlády - stejně jako byla pod záminkou zlikvidována Topolánkova vláda, nebo přepaden úřad vlády za Nečase...

Naprosto to zapadá do autorovy neschopnosti podívat se na svět jinak než s klapkami na očích.

17 2
možnosti
ZD

Bohužel budete mít pravdu, že je to jen prostá výměna garnitury. V každé zemi musí ovšem - vzhledem k mentalitě lidí - zvolit jiný postup. Autor komentuje první plán výměny tj. to co se lidem předhazuje jako pokrm. Není kouře bez ohně.

2 0
možnosti