Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Ano ten článek na idnes byl opravdu nechutným psychickým vydíráním přitaženým za vlasy a kritika pod ním v diskuzi byla až na pár opravdových excesů, které nakonec mohla redakce smáznout zcela oprávněná, bohužel zde zafungovala cenzura ve stylu kolektivní vinyRv.

Ono by se pak klidně mohlo psát, že v Praze lidé jedí z popelnic a druzí si dávají luxusní menu vedle v restauraci včetně poslanců a vlády, ale to by nebylo tak ideově skvělé viďte?

23 1
možnosti
Foto

No on v Praze nkdo z těch popelnic jíst nemuí, každý má mnoho možností jak jíst standardně, ne v luxusní restauraci, ale každý u nás má možnost mít práci případně má možnost získat pomoc od různé charity.

Ti migranti tu možnost mít práci nemají a charita tam nefunguje

0 8
možnosti
LH

A teď dokonce vidíme z dronu, že migranty nechají chodit k hranicím Řecka bezcitně pěšky, ačkoli na silnici stojí řada aut. Oč jsou lepší bezhraničářští dochtoři, kteří obětavě a ve svém volnu plují zachraňovat ztroskotance k Líbyi a nejen oni. Takto humánně má vypadat organizované přebarvení Evropanů, aby se ani náš pán kníže nemusel za nás stydět..

2 0
možnosti
JN

Neskutečný blábol. Lituji, že jsem na tento komentář klinul.

17 1
možnosti
TK

Jediným udržitelným řešením je, že v zemích původu těchto lidí bude život k žití. Což znamená investice do hospodářství, energetiky, infrastruktury, školství, zdravotnictví.. Buď např. z peněz za ropu, nebo v rámci zahraničních investic. Vše je samozřejmě limitováno tím, jaký lidský "materiál" je k dispozici. V některých afrických zemích se to začalo dařit, jenže to nebylo pod taktovkou Američanů, a tak tyto země raději bombardováním poslali zpět do středověku..

3 3
možnosti
MG

Dalsi seznam "nekterych africkych zemi", ktery nikdo nikdy neuvidi...

1 0
možnosti
BM

Každý řeší dnešní situaci tzn. následek. Ale co se podívat na příčinu. Jejich "chybou" je to že mají ropu ale co z ní mají? Nic. O ní se perou cizí mocnosti. V Libii která ukázala že to jde i jinak a měli se tam relativně dobře viz. (Muammar Al-Kaddáfí. Zelená kniha). Tak tu Libii dokázali dokonale roze..srat. Jestli chceme uprchlíkům pomoci je třeba jejich země zbavit těchto ......... Ať každý táhne domů.

2 2
možnosti
Foto

Muchamorova Zelená knížka, tak je nejlepší. Cituji: Žena je samice a muž je samec. Podle gynekologa žena menstruuje nebo churaví každý měsíc, kdežto muž, protože je samec, nemenstruuje ani nemá měsíční periodu spojenou s krvácením. Žena, která je samicí, je od přírody vystavena měsíčnímu krvácení. Když žena nemenstruuje, je těhotná." - - - - Sami uznejte, mít v čele státu filosofa takového formátu, to se to pak buduje. Stěží se dostaví co jiného než kolosální úspěch:-)

5 0
možnosti
PV

Je jistě pravda, že na tomto světě je mnoho věcí v nepořádku z viny lidí, a zase také lidé se mají snažit problémy řešit. Myslím, že by každý měl řešit právě ty problémy, které řešit může nebo je dokonce způsobuje. Hromadná žaloba či kolektivní vina a rozdmýchávání tomu příslušných pocitů nic neřeší - konečně jako tento blog.

Má-li dojít k řešení problému a ne jen k zmírňování nějakých symptomů v podstatě nesprávného uspořádání, pak se musí jít k příčině, a tou je v případě migrantů stav v zemích, odkud utíkají, a klamné představy o tom, jak se do Evropy všichni pohodlně vejdou a co je tady všechno čeká. Svým způsobem zobecněno totéž, co trápí nás: binec doma a klamavá reklama.

Možnosti k řešení, jsou v případě jednotlivce či malé skupiny velmi limitované, navíc mnozí z tzv. pomocníků, neřeší ekonomický problém migrantů, ale svůj. Zásahy lidí z naší západní civilizace jsou problematické také proto, že se někdy ta oblast zneužívá. Co je špatně, víme všichni, recept, jak tomu zabránit, nemá v úplnosti nikdo. Ale pokud se někdo domnívá, že když si turista nedá chobotnici (kterou bych já sám asi nepozřel), vyřeší tím problémy migrantů, kteří si jdou pro jídlo dvakrát, pak se podle mého názoru plete, protože tam je jen ta souvislost, že všechno nějak vzdáleně souvisí se vším, ale v lidském dohledu je jen to, že když si turista odepře chobotnici, přijde o nějaké peníze rybář, který ji vylovil, dodavatel a restaurace. A pokud by už poslal peníze za chobotnici migrantům přes neziskovku, pak se v administrativním aparátu může ztratit i 80% výnosu - a domnívám se, že ani takovým neziskovkám není hanba (ale mně z toho špatně je).

Bez toho, že se do všeho vnese kontrolovatelný pořádek, se situace nezlepší. To ale vyžaduje nepopulární a konkrétní úsilí mnoha inteligentních lidí.

7 1
možnosti
JR

Turista, který jede v únoru na dovolenou na Lesbos, by dle mého názoru sám potřeboval nějakou péči. Kromě zoufalých místních a imigrantů tam nemůže být nikdo jiný než zástupci neziskovek. Ano, pomáhají jim a jistě je to obdivuhodné, ale vymýšlet si takovéhle věci... horší už byl jen ten naaranžovaný syrský chlapeček, kterého utopil jeho vlastní otec, když si jel do Německa nechat udělat nové zuby.

16 1
možnosti
MO

Žádám autora,aby rozdával své chobotnice a jiné pochutiny.Já jako invalida jím chleba se sádlem,gothajem nebo brgul,na víc nemám.A chudáci v táboře by to stejně nechtěli.

11 1
možnosti
AK

1) Jsem přesvědčen (např. na základě sbírek, které se provádějí, na konkrétní věci), že lidé u nás jsou ochotni pomáhat.

2) Jsem přesvědčen, že i u nás lidé mají soucit. Pokud by došlo ke katastrofě apod. jsem přesvědčen, že by pomohli bez rozdílu barvy, rasy smýšlení. Ano, je to jen můj názor.

Jistěže soucítím s lidmi, kteří se mají mizerně. Soucítím i s těmi, kteří se dostali do situace popisované v článku. Dle autora článku je řešení v tom, že budeme apelovat na bohaté a mocné tohoto světa, aby tuto situaci řešili. Svatá prostoto - s takovými vyjádřeními by autor z fleku mohl dělat mluvčího evropské komise (viz vyjádření Leyen k situaci na Řecko-Turecké hranici). Má to pan autor ale jednoduché, jeho svědomí je čisté protože on ví co je třeba a koná. Tak trochu mu závidím.

Před 5-ti lety si mnoho lidí myslelo, že řešením nuzné situace je, když jim řekneme pojďte k nám jste vítáni. Hodně lidé si to asi myslí i dnes. S vysokou pravděpodobností je to ale dnes už většina, která si to nemyslí. Není to však proto, že by neměli soucit, ale pro to, že jim zůstal zdravý rozum. Proto ta zdánlivá necitlivost k těm, kteří se sem chtějí dostat. Možná, že pro některé rovnostáře je řešením, když namísto mnohých nefunkčních míst ve světě uděláme tím, že otevřeme hranice, nefunkční celý svět. Pak se ani oni nebudou muset stydět.

7 0
možnosti
Foto

Super diskuse, každý má k tématu co říct:-)

0 0
možnosti
RK

Však vy také.

0 0
možnosti