Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Ale jo, já cítím jistý stud..nad určitým pokrytectvím západní morálky.

Západ v rámci jakéhosi geopolitického soupeření a potřeby rozšiřovat svoji sféru vlivu udržuje část světa ve stavu roztříštěnosti, chaosu a občanských válek ..svržením tu jednoho, tu druhého režimu ..střídavou podporou tu jedné strany, tu jiné strany.. a to samozřejmě pod těmi nejvznešenějšími slogany o svobodě a demokracii..

Miliony lidí jsou kvůli tomu v pohybu.. a my si hrajeme na humanisty.. a přitom nejsme schopni to řešit následky těchto našich počinů (např. podpořit vytvoření toho bezpečnostního pásma, kam by se mohli uprchlíci vracet) ..to raději budeme platit Turecku aby zadržovalo uprchlíky na svém území (a slibovat, že to "nějak" vyřešíme) .. a dál planě moralizovat a přežvýkávat ty své fráze o evropských hodnotách..

Rozvrátit fungující země a postupně se civilizující režimy, způsobit humanitární krizi .. a pak se dojímat otřesnou úrovní uprchlických táborů ..z toho je mi věru zle.

12 0
možnosti

E59r92i23k 29Ž20l67u61v59a

3. 3. 2020 21:54

...rozvrátit fungující země a postupně se civilizující režimy ;-D

2 0
možnosti
TZ

Autor zapomněl na několik věcí a je úplně mimo realitu.

1. těmito lidmi se nás snaží někdo vydírat, není možné ustoupit

2. jakýkoliv nátlak na nutnost pomoci je naprosto nepřijatelný

3. pokud si někdo chobotnici koupil, nebo chytil, rozhodně není jeho povinností těch chobotnic dalších 10 poslat kamkoliv jinam

4. o kolik lidí a jak dlouho se kdo chcete starat?

26 0
možnosti
JZ

Zaujal me bod 2: natlak na pomoc je neprijatelny? Kdyz se bude nekdo topit, ma zvorile kolemjdouciho pozadat, jestli by se na chvilku nezastavil a nehodil mu zachranny kruh?

0 14
možnosti
Foto

Pane Turnere, kontrast je jen zdánlivý. Asi, pokud budete utíkat do USA jako do země s výrazně vyšší úrovní nebudete očekávat podávání chobotnic v uprchlickém táboře. Jako Afričan v Evropě si, pokud budete objektivní, položíte otázku, proč bohatý kontinent, plný surovin, schopný naplnit třínásobnou úrodou sýpky celého Světa třičtvrtě století po posledním kolonialistovi není nejbohatším kontinentem, do kterého utíkají naopak Evropané? Neziskovky klidně vyfotí ledního medvěda umírajícího na choroby a prezentovat ho jako oběť globálního oteplování. Prostě a dobře, dál už cesta nevede. I Evropa a USA byly chudé kontinenty. I Asie, která, na rozdíl od Afriky nečeká s nataženou dlaní a dnes předhání své vzory. Je nutné zahodit své liberální brýle a říct: Afriko, udělej něco s populační explozí. Afriko, rozviň průmysl a obchod napříč Afrikou. Afriko, staň se kypící sýpkou. Afričané, emancipujte se s Asiaty a Evropany. Pak nebudete natahovat dlaň a utíkat na Západ. Jen vy, a nikdo jiný, máte možnosti to změnit!

34 0
možnosti
Foto

Muslimové toto nebudou poslouchat. Vše na tomto světě je od Alláha a pokud ten chtěl, aby byla Afrika chudá, jistě dobře věděl, proč tak činí....

6 0
možnosti
Foto

Hehehe, to je ale diskuse. Je pěkný chtít pomáhat, jen do toho. Co komukoliv z diskutujících brání postavit vedle toho uprchlického tábora malou fabričku a nebohé migranty zaměstnat - dostali by šanci na důstojnou obživu. To by bylo skutečným projevem lidskosti..... Onehdy jsem se po 3 roky staral o jednoho bezdomovce, zajišťoval jsem mu ubytování, stravu a aby měl co dělat a nějak ty náklady s jeho osobou spojené alespoň zčásti nahradil.... a bylo to ve výsledku leda k zbláznění. Jsem vyléčen, přátelé. Každý jsme svého osudu strůjcem, hleďme si svého blaha a blaha a důstojnosti svých blízkých. Učiní-li tak každý, Bůh na nás bude hledět vlídným pohledem a bude nám všem lépe na světě.

13 0
možnosti
JN

J78a21n 27N13o30v35á93k

3. 3. 2020 20:31

Přemýšlím, čím je to způsobené:

- tady 155 příspěvků v diskuzi a karma 28

- u textu p. Burgeta 18 příspěvků v diskuzi a karma 46

4 0
možnosti
MV

Vysvětlím jednoduse : Zeman, Babiš - hulvati a lhari, kterým se tleska. Okamura - rasista, který se neskrývá s nesouhlasem pomoci migrantům a k tomu komunisté, kteří z toho všeho 30 let po listopadu 89 nestydate těží.

3 20
možnosti
SH

A co jako. No už pláču. Ale ne.Ať jsou vděční za ten chleba. Nelíbí. Švihej tam odkud jsi přišel. Turista si na chobotnice vydělá. Tahle sebranka ne.Jenom natahovat ruce.

11 0
možnosti
DK

Některé komentáře (už to zarazili) pod článkem pana Burgeta byly nanejvýš zajímavé. Především ty, kde se ozývají lidé žijící v Řecku a znající tamní poměry. Popisují situaci zcela jinak, než pan Burget...

2 0
možnosti
MV

Jen další potvrzení o mém mínění o panu Buregtovi.

1 2
možnosti
LH

Autor příští návštěvu chudých krajin absolvuje jistě bos, a s novými botkami v rukou podaruje prvního chudého. Zdalipak doktůrek bez hranic bude také litovat domácí, spěchající do práce a bude rozhořčen nad poléháváním nově příchozích jižanů, kteří posílí podobně žijící armádu zdejších. Mohu se spíše oprávněně domnívat, že bude zachraňovat na loďkách u Libye tonoucí rekruty... To nijak nezlehčuji utrpení migrantů, sami byli ponouknuti organizátory k pochodu za lepším, aby pomohli k rozvratu.

7 0
možnosti
GK

Na autora je už škoda slov. Má nějakou poruchu, to je evidentní

7 0
možnosti
MV

Karma. Četl jsem i pana Burgeta, který stylem psaní dnešního blogu naplnil ústa nenávisti všem jemu podobným. Panu Burgetovi nevěřím. Nemít témata jako dnešní aktuální, nevěděli bychom o něm. A o nic bychom nepřišli. Pro mě je pan B typem člověka jako je Okamura a Zeman. Jajisti, co všechno vědí a potlesk příslušných cechra jejich ega. Jeho dnešní haneni LBH? Nic divného. Až dokáže alespoň promile toho, co členové a lékaři LBH, pak klobouk dolů. Aktualelne ale nevěřím ani tomu, že na fotce v profilu leží v osatce chleba. Vám děkuji za reakci na dnešní jeho blog.

3 17
možnosti
LB

Pan Valíček evidentně nečte, nýbrž si představuje ovládán svými emocemi /jeho vyjádření směrem ke mně nápadně připomíná onu ošklivou nenávist.../.

Mohl bych se pokusit vysvětlit mu například to, že v té ošatce držím skutečně chleba, ovšem má smysl se o to pokoušet v případě lidí typu pana Valíčka?

11 1
možnosti
ZS

jste mimo

(o čemž ostatně svědčí srovnání karmy u vás a u článku pana Burgeta, při cca stejném počtu přečtení)

6 1
možnosti
MV

Ajajaj, zase jedna, která lidi posuzuje podle karmy a čtenosti.

2 6
možnosti