Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
79 0
možnosti
Foto

Jen tak mimochodem, nic proti Lékařům bez hranic, ale neplatí náhodou turisté za svůj pobyt tam? Srovnávat situaci turisty, který jede na placenou dovolenou se situací uprchlíka(ve většině případů však spíše ekonomického migranta) je srovnávání nesrovnatelného. Celý původní článek se jen snaží vyvolat pocit viny. Na světě jsou 2 miliardy chudých lidí, buďme realisté a přiznejme si, že s tím jako občan malého státu uprostřed Evropy nic moc nenaděláme.

41 0
možnosti
JZ

Poukázání na propastné rozdíly je snaha o vyvolávání pocitu viny?

0 7
možnosti
JF

J74i86ř76í 43F43o68g13e43l

3. 3. 2020 16:27

Většina těch utečenců je z Afghanistánu a Sýrie. V Afghanistánu je možno normálně žít, zvláště když jsem mladý silný člověk. V Sýrii si za to může Turek sám, protože opakovanými invazemi Syřany vyhání z jejich území.

Jenže když jsem slyšel dnes ráno rozhovory z Řecka, řekli narovinu. Jdeme za lepším. Já říkám, udělejte si lepší doma.

Ne, opravdu mi hanba není, na dobročinné účely přispívám přes 10 let. Na tuzemské, konkrétní.

38 0
možnosti
JZ

V každé zemi je možné normálně žít. Jistě, copak je nějaká země, kde by alespoň někdo normálně nežil? Zvláště, když je člověk mladý, silný... nebo když je prostě někdo. No a když někým náhodou není...

0 0
možnosti
JZ

Nesnáším reakce, které jsou jen prázdným přitakáváním, ale tentokrát udělám výjimku a pravím: skvěle napsáno!

0 15
možnosti
JR

J50a55n 39R76á22ž

3. 3. 2020 16:03

Úvodem: K migrantům cítím totéž,co cítím k antilopě, kterou honí lvice, aby ji ulovila a mohla tak dát lvíčatům jídlo. Je mi ji líto, ale chápu nevyhnutelnost jejího osudu. Prostě je to zákon přírody, že jsou situace, kdy nemůže každý přežít.

Mimochodem: Být dnes řeckým premiérem, dám příkaz armádě aby chránila hranice Řecka a tedy vnější hranice EU všemi prostředky, i těmi nejtvrdšími. Ale to je můj názor, který nikomu nevnucuji.

Otázka, kterou by europolitici ale měli dostávat každý den a na kterou bychom měli znát odpověď: Jaký je maximální počet migrantů které Evropané přijmou? Mne by to číslo zajímalo. Bude to pět nebo deset milionů, nebo kolik to bude? Jaký je plán ochrany hranic EU, když příliv migrantů neustane? Bude nadále tolerovat zachraňování "plaváčků" neziskovkami jako dnes, když bude maximální počet naplněn? Jak bude Brusel reagovat, když začne nějaká hraniční země bránit hranice EU silou?

Zatím neslyšíme žádný realistický plán, jak stěhování Afriky a Ásie do Evropy v budoucnosti zastavit, protože Bruselské autority žádný reálně naplnitelný plán nemají. Neschopnost bruselských bafuňářů se k problému migrace postavit čelem, je největší průšvih, který Evropa v současnosti má.

A nesmyslné plácání o chobotnicích a frontách na jídlo nic neřeší.

63 0
možnosti
RK

Euroed říkal něco o potřebných 50 miliónech, pokud si vzpomínám...

0 0
možnosti
JK

Jídlo vozí migrantům cateringova firma elaitis. Stát ji platí částkou 5,- eur na osobu.. Cca 130, - korun denně. Troufám si tvrdit, že za tuto částku se strava na osobu a den dá pořídit. Asi to nebudou chobotnice každý den, ale špagety jsou taky skvělé jídlo.

3 0
možnosti
RK

No tak oni to vše určitě nedají jen za jídlo je něco potřeba na odměny, a vůbec počitky zaháčkovaných...

0 0
možnosti
Foto

Dobře si prohlédněte video dokumentující dění na řecko-turecké hranici dne 1.3.2020:

https://youtu.be/RaBQVZruf0w

Ti lidé se do Řecka snaží dostat násilím a lstí. Oni dobře vědí, do čeho jdou, o Morii a jiných táborech mají podstatně více informací než Vy nebo já....;-)

24 0
možnosti
Foto

Co je to za lidi, o tom svědčí fakt, že se násilím derou někam, kde je očividně nechtějí. Je víc než jasné, co se dá od takových časem čekat. Stát se mi něco takového, tak se otočím na patě a už tam nepáchnu ani na dovolenou.

7 0
možnosti
Foto

Zrovna tak je hanba, když si někdo žije v L.A. ve vile s bazénem, posilovnou a deseti pokoji pro hosty, jezdí Bentleyem, má soukromou helikoptéru či letadlo a k jídlu má dennodenně "koňská vejce" a druzí zkomírají ve slumech a k jídlu a pro oblečení mají nabídku popelnic. Nemáme snad všichni stejné žaludky. Nejsme před Pánembohem všichni rovni? Bohatým sebrat, chudým rozdat!!!

5 0
možnosti
Foto

Skvělá reakce, JiříR^R^R^ No, ale, světe div se, karmohoniči jako Burget a Kroupa, kteří si někde něco přečtou, přišpendlí k tomu cosi, co se bude určitě většině líbit, právě díky absenci toho o čem mluvíš, to stejně nechtějí slyšet, stejně tak jako jejich čtenáři, respektive dav stejně smýšlejících a přikyvujících. To by bylo moc složité, pochopit, rozlišovat, a neobviňovat někoho, aby si oni mohli uchovat "čisté svědomí". ;-D

6 19
možnosti
MR

Takže Vám hanba zřejmě je pane Ábelovský. A kolik jste poslal na Lesvos do Morie?

10 1
možnosti
LT

Hm, staré čínské přísloví říká, dej člověku rybu, nasytíš ho na jeden den. Nauč ho rybařit, nasytíš ho na celý život.

Byl by prosím autor tak laskav a vysvětlil mi, jak se mám cítit provinile a zahanbeně nad někým, kdo se nechce naučit rybařit, ale každodenně očekává svůj podíl ryb?

63 0
možnosti
JB

J23a82n 75B77u71r37d68a

3. 3. 2020 15:46

Antika a především křesťanství nám jako jeden z největších výdobytků přinesly individualismus. Někde jste to zvládl nezachytit.

0 0
možnosti