Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Připouštíte, že příchod milionů migrantů z třetího světa by byl problém pro nás i příchozí. Pro nás určitě, pro migranty výhra v loterii. Oni totiž i v roli "pátýho kola" Evropy, by se měli stále nesrovnatelně lépe než doma a to víc, než si průměrný Evropan dokáže myslet. Navíc z "pátýho kola" na chvostě se v dalších generacích stává evropská "Pátá kolona".

2 1
možnosti
Foto

Turecko napadlo Sýrii.

A nesousedí jen se státy EU, má i jiné hranice

2 0
možnosti
MP

Tady byste měl asi dovysvětlit některá tvrzení:

-...nelibě nese část veřejnosti informace o tom, že aktuální migranti nejsou těmi bohatými mladými muži, kteří přichází do Evropy čerpat štědrou sociální podporu a naše země cíleně islamizovat, ale jsou to zbědovaní váleční běženci bojující mnohdy o holý život. - jak jste přišel na toto? Média a dokonce i neziskovky (viz třeba včerejší Rozstřel) uvádějí, že většina migrantů na hranici jsou Íránci, Pákistanci, Afghánci nebo Bangladéšané, tedy naopak ekonomičtí migranti jdoucí za lepším

-...proč by Turecko mělo být tím státem, který důsledky migrační krize odnese samo, a to i přesto, že má určitý podíl na tom, že ona krize vůbec vznikla - právě proto, že má na tom podíl viny, a to ne jen "určitý", ale v dnešní době velmi výrazný.

-...Svůj díl viny však máme i my, tak proč by to mělo být následně jen Řecko, proč jen Bulharsko a jiné balkánské státy - jaký podíl na tom máme my ostatní? Maximálně EU jako celek, že jsme se nedohodli na kompromisu, ale za samotnou migraci nemůžeme.

-...Proč by to mělo být opět především Německo, které je svou životní úrovní a liberální politikou pro běžence sympatičtější než třeba Česká republika - protože migranti chtějí především do Německa, zatímco třeba do Bulharska nebo Rumunska vůbec, proč asi?

-...Vyspělé státy Evropy, Ameriky i Asie se prostě nemohou jen tak zříci odpovědnosti za tuto situaci. Nemohou, protože již před stovkami let začaly prosazovat svůj vliv, do dnešních dnů to nepominulo a už to ani pominout ani nemůže. - to samozřejmě mohou. Doba kolonialismu je už dávno pryč a země jsou již dávno samostatné. Nelze se vracet neustále do minulosti.

8 1
možnosti
PT

P26e44t10r 67T10o43m51e22k

5. 3. 2020 16:37

Nezlobte se, toho autor není schopen. On by rád vypadal jako ten hodný člověk ale to je všechno. Je to trapné.

1 1
možnosti
JU

Sice nesouhlasím úplně se vším, co je v článku napsáno, ale s drtivou většinou ano, takže dneska karmuji.

1 0
možnosti
ZZ

boha pustou lží je tvrzení, že se jedná o "zbědované válečné běžence, bojující mnohdy o holý život", je to banda potencionálních teroristů, kteří se do místa svého budoucího působení nechají navést a ještě se nechají dobře zaopatřit na úkor svých budoucích obětí a najdou se pomatenci, co tento způsob budou hájit

8 1
možnosti
AP

Můžeme být necivilizovaní barbaři tím, že nepomůžeme nebo budou necivilizovanými barbary naše děti/vnuci ve válce o Evropu. My se pak ale můžeme hřát falešným pocitem, jak jsme "civilizovaní".

9 1
možnosti
Foto

Když nepomůžeme vznikne obrovská masa lidí bez perspektivy, bez budoucnosti s pocitem ukřívděnosti.

To je mnohem nebezpečnější než těm lidem pomoci ukázat jim i jiný svět než znají

0 3
možnosti
Foto

Píšete - "

To by si sice mnozí udatní bojovníci proti migraci asi přáli, ale reálně by z nás takový postoj učinil necivilizované barbary. "

a já dodávám, že máme na výběr mezi dvěma zly - buď se stát, jak píšete "necivilizovanými barbary", nebo se nechat necivilizovanými barbary převálcovat. Já za sebe mám jasno - nehodlám se nechat převálcovat. Co z toho plyne, si dosaďte sám. Kdyby se část lidstva od prvopočátku bála občas projevit agresivně na obranu svých hodnot a všeho svého, pak by dnes ta část humanoidů už neexistovala...

21 1
možnosti
SB
MS

"říkám si, proč by Turecko mělo být tím státem, který důsledky migrační krize odnese samo?"

Úplně samo Turecko důsledky nenese, EU mu přispívá tučným výpalným. Navíc státy západní Evropy nesou břemeno imigrantů z krize 2015 + dalších let.

2 1
možnosti
JM

A plus ty 3 mil. tureckých migrantů v Německu za posledních 60 let.

2 1
možnosti
KK

OK, ale jaké jsou to ty "nástroje začít tuto problematiku řešit v jejích příčinách"?

Co teda má EU udělat?

0 0
možnosti

Marně v blogu hledám autorovův pohled na řešení situace v Sýrii.

Btw, autore, jste na řeckých hranicích byl nebo usuzujete z TV? Já jen že píšete ... citace

"zbědovaní váleční běženci bojující mnohdy o holý život."

4 1
možnosti