Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rozumná řeč, aneb zas jsme si tu kolektivně prožily nějaké ty emoce, v krajních případech buď odpor proti zpěvákovi nebo odpor proti odporu proti zpěvákovi... každý si v tom najde to své.

0 0
možnosti

Nemyslím si, že na Nohavicu chodí jen nějaká rusomilná část fanoušků. To je zase jen momentální "in" plivat na ty, kteří mají z minulosti nějakou politickou "kaňku". I když to s politikou nemusí mít ani zbla společného.+

1 0
možnosti

"Když před časem pořadatelé rušili koncerty skupiny Ortel nebylo to proto, že by dostali nějaký pokyn z hůry" Jsme Češi, před 89 bylo cca 20 procent lidí v KSČ, a ti se najednou "ztratili". Ne, oni se neztratili, vlezli do jiných stran a své autocenzorství nezapomněli. Proto dnes plivou na ty, kteří se nezřekli svého názoru dle "většiny".

Z vás by byl komouš jak vyšitej, kdyby nebyl 89, tak by jste přispíval do nějakého rudepravo.cz a plival na opačnou stranu než dnes. Až se situace uklidní a vítr bude vát jiným směrem, věřím, že zas budete tančit jak jiní vám pískají a bezstarostně bude plivat tam, kam vám ukáží.

Hodně štěstí a ostré pero.

PS Ono to je z jakési "hůry" akorát ta "hůra" se občas změní.

4 0
možnosti

Abych pravdu řekl, jsem z Jarka dost rozpolcený. Na jednu stranu ho lidsky chápu. Má rád ruské umění, které je na světové úrovni. Má zásluhu na tom, že ho přiblížil českému publiku, zrovna tak ty nové překlady Mozartova díla. Že přijal tu medaili je ale naivní chyba, nechal se zatáhnout do ruské propagační mašinérie. Je to vinikajicí umělec, ale když ho vidím, jak se culí vedle Putina, je mi na zvracení. Na jeho koncert bych nešel, alespoň ne v tuhle dobu.

4 0
možnosti

Takže nepůjdete na koncert proto, že jste viděl pár let starou fotografii s Putinem, který mu předal jakožto ruský prezident státní ocenění?

0 0
možnosti

P21e67t85r 21B40u96r10i18a30n

23. 3. 2022 19:14

Skoro každý chce poslouchat Nohavicu, koncerty s ním jsou neustále beznadějně vyprodané. Potom přijde nějaký aktivistický starosta, který se chce zviditelnit, a jeho koncert zakáže.

Je to horší než za normalizace, protože tehdy zákazy přicházely z nejvyšších míst, kdežto dnes zákazy vystavuje kdejaký usmolený starosta, nebo kdejaké usmolené zastupitelstvo.

10 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
19 1
možnosti

Hlavně to nechte na pořadatelích koho si pozvou. Toho šušlavého udavače z Těšína si klidně poslouchejte, nikdo vám to nezakazuje.

4 6
možnosti

J10o36s58e18f 50U56l75m50a51n

23. 3. 2022 11:05

S článkem souhlas, jen si nemyslím, že by špatná byla pouze cenzura úplně shora, ale stejně špatná, byť kvantitativně menší je cenzura třeba v rámci univerzity či podobného ústavu. Co z toho, že nařízení nepřišlo od státu či nějakého vysokého politika, když výsledek je fakticky stejný. A právě s tímto problémem se aktuálně potýkají například Spojené státy. Země, která má svobodu slova zakotvenou v ústavě...

1 1
možnosti

Na Nohavicově "případu" se dá poznat úroveň "naší" demokracie a svobody. Pořád se někdo snaží tomu druhému něco diktovat, zakazovat a jinak ovlivňovat, což připomíná totalitu. A to se mi nelíbí velmi. Pokud z různých důvodů nechci na nějaký koncert, tak na něj nejdu! Ale zakazovat ho nebo jinak ovlivňovat je mimo demokratické "mantinely".

13 3
možnosti

To srovnání Ortelu a Nohavicy dost kulhá. My Češi jsme dost protirusky zaměření a pokud se s nimi někdo jakýmkoliv způsobem paktuje, dá mu to většina lidí sežrat to máte pravdu. U Nohavicy tudiž tlak zdola opravdu může způsobovat zákazy vystupování.

Ortel byl naopak mezi většinovou populací populární, Mešita pojmenovala to co si většina lidí myslí o islámu a muslimských migrantech. Písnička ač v podstatě jediná známá a ještě hudebně i textově dost mizerná se trefila, vystřelila kapelu až skoro ke slavíkovi. U jejich zákazů nebyly hromadné protesty zezdola, ale spíše "z boku". Nezisková, mediální a kulturní fronta tlačila na reklamní sponzory aby dali od akcí kde bude Ortel ruce pryč, probíhaly tlaky na místní politiky, kteří následně tlačili na organizátory, své si řekly i kapely které měly buď ideový problém nebo často problém s tím, že nebudou na akci za headlinery a místo nich tu bude nějaký hudebně mizerný one hit wonder.

Většina z toho - ztráta sponzorů, dalších kapel i podpory ze strany obce/města byl organizátorovi akce způsobila těžké finanční ztráty, proto od nich dávali hromadně ruce pryč.

1 1
možnosti

Kdo na celý svět nehlásá antiruskou hysterii je proti nám UV KSČ, můžou zdejší eurobolševici najít článek, kde schvaluje agresi proti UK?!Rv

0 6
možnosti

Nevím, proč si pořád myslím, že už jsem všechny ubohosti slyšel a četl. Vždy se totiž najde někdo další, jako nyní jistý Václav Vlček, který přijde s novou ubohostí ještě o další stupínek níž.

5 0
možnosti