Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím si, že u Jurečky jde spíš o to mlžení až lhaní, kdy se o tom dověděl a co udělal...

Já jsem se o té hrůze dověděla až v 18 hodin v nějakých zprávách.

Jurečka ovšem ne, ten mnohem dřív - tak proč tak blbě kecal? To je ten jeho problém.

0 0
možnosti
MP

Obvykle s Vašimi články a názory souhlasím. Ale v tomto případě nesdílím Váš názor.

0 0
možnosti
Foto

Velmi rozumný názor. Karma

Mně se opravdu zatajil dech, když ta zpráva přišla a jsem z ní smutný z mnoha důvodů. Taky se mi pak řadu dnů nechtělo nějak příliš mluvit nebo něco psát. Ale kdyby tehdy třeba navečer přišla návštěva, přijal bych ji mile, určitě bych přátele nezahnal, ať jdou domů a zavřou se tam.

Úctu k tragicky zesnulým a k smutnícím lidem, kteří ztratili své blízké, projevíme nejlépe tím, že budeme dobře a slušně žít. Šířit v zemi pokoj a vzájemnou úctu. Jedni druhým přát, spíše posilovat vzájemné vztahy, než co jiného. Měl jsi zrovna večírek s přáteli nebo s kolegy ze zaměstnání? Ze srdce ti ho přeji. Ani mě nenapadne špízovat, kolik skleniček a čeho jste měli a do kolika jste poseděli.

Pietní akt s lidským řetězem podaných rukou je symbolem správné odpovědi na zlo. A jsem velmi rád za to, jak lidé v naší zemi reagovali zapalováním svící a dobročinnou sbírkou na pomoc příbuzným obětí. Média by si snad opravdu mohla dát víc práce s tím, aby vyzvedla pozitivní příklady, než aby se hloupě matlala ve štvanicích a připívala tak k rozdělování společnosti.

0 0
možnosti
PC

Je však zásadní rozdíl mezi soukromou osobou a osobou veřejně činnou, natož tou, která je členem vlády a která v televizi v přímém přenosu v den tragédie ze společného zasedání vlády vyzývá národ k pietě a oznamuje den národního smutku. .... a nato se jde znovu veselit. To je cynismus nejvyššího kalibru a výsměch všem, a především pozůstalým.

O následném téměř třítýdenním mlčení, poté neskutečném lhaní, mlžení a vykroucání se ani nemluvě. Tím dál celé této věci korunu a znemožnil se totálně.

3 0
možnosti
MG

"Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry, technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem.“ — Tomáš Baťa

0 0
možnosti
Foto

hovad je stále dost, i v létě u rybníka

0 0
možnosti
MV

Jurečka udělal chybu, to ano. Nezvládl komunikaci. A možná projevil málo soucitu, v tomto ohledu se ocitl na straně společnosti, která není nějak velmi citlivá. Nicméně vyčítat večírek jako takový je nesmysl. Večírek se dlouho plánuje, lidé se na něj připravují a těší. A říct několik hodin před jeho vypuknutím - sorry, zůstaňte doma, protože se někde událo něco hrozného... Sorry. Ano, mohlo a možná mělo to atmosféru večírku poznamenat. Možná tam mohli situaci společně zmínit a vzdát určitou úctu postiženým. Ale zrušit celý večírek je jen pokrytecká fantasmagorie politických oponentů Jurečky a chronických nepřátel státu obecně.

3 1
možnosti
ZB

Ten váš článek je ukázka farizejství. Být tam váš oblíbený "Bureš", tak naopak tu budete psát "okamžitě odstup...", Milión chvilek by z náměstí neslezl do Tří králů a článků by bylo tak třikrát tolik.

Samozřejmě, komu tam nezemřel, nebo nebyl raněn příbuzný či kamarád, tuto událost bude vnímat jako každou jinou událost s větším počtem mrtvých či zraněných, například pád letadla.

Ale tady nejde o to že pan Jurečka si potřeboval vypít, nebo se rozloučit z nějakou sekretářkou před vánocemi. Zde jde hlavně o to lhaní, které celou tu aféru provází a lidé mu už nevěří ani tu poslední verzi.

A uškodil tím i už tak pochroumané pověsti premiéra Fialy, který opět přišel o část svého kreditu tím, že se s touto poslední lží smířil jako že se vše vysvětlilo a na nebi se objevila duha.

4 1
možnosti
LK

L38e76o 12K63R80Á51T25K42Ý

10. 1. 2024 20:09

Jurečka je Váš příbuzný nebo mu děláte advokáta? Až budete ministr, tak to pak dejte vědět, jinak Váš příspěvek zcela ztrácí hodnotu.mm

5 1
možnosti
MN

Ale tady jde o to, jak vrcholny politik a clen bezpecnostni rady statu (!!) lze.. jednou rekl to, pak to a nakonec to poprel uplne vsechno... Divim se, ze to jeste nehodil na Babise nebo na Putina :)

6 0
možnosti
PN

Já si i během večírku hlídal mobil a to nejsem členem Bezpečnostní rady státu.

1 0
možnosti