Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S článkem nesouhlasím.

Většina záp. zemí - jednak po WWII si svou solidní hospodářskou situaci pomohli napravit z Marshallovy pomoci, druhak - v dřívější době měli skoro všichni kolonie. A v současnosti se proti přílivu prchlíků nebránili. Takže asi měli či mají špatné svědomí a ví, že mají co "splácet".

My, východní země, nám nikdo nic materiálně nepomáhal, a naši emigranti většinou na západě nežili na úkor tamních států. Byli to vzdělaní pracanti. My vůči současným připrchlíkům nemáme žádný dluh.

A PŘEDEVŠÍM - nesmíme si nechat naši zemi "zamuslimit" ! Nechť si pan belgický premiér trhne ! A vůbec celá socialistická EU. Neislámské emigrace tady máme docela dost.

EU = RVHP 2.o a stejně blbě dopadne.

3 0
možnosti

BREAKING: "Vítězství lidí" Belgický premiér rezignuje na Migrační smlouvu OSN - https: //twitter. com/ ChrisWisniewsk1/status/1075380995057246209

Doba hodnot končí - svět zažívá návrat Realpolitiky - https: // sux. cz/841a

0 0
možnosti

>Máme šanci se i bez velkých investic a rizik prezentovat jako ti partneři a spojenci, kteří, když je třeba, tak nezklamou.

Na mou dusi, pod kterym kamenem to zijete? Vylezte na svetlo bozi a podivejte se smerem kde slunce zapada. Bez velkych investic a rizik? Podivejte se do Malmo, do Bruselu, do Londyna, do Parize, do Nice a Marseille a navstivte mistni no go zony (ony opravdu existuji, vite?) a to jsem nevyjmenovala vsechno. Investice a rizika jsou to znacna . Pokud si to neuvedomujete, nemate pravo moralizovat. Ja si solidaritu nepredstavuju tak, ze kdyz sousedovi hori dum tak ze solidarity zapalim i svuj vlastni.

2 0
možnosti
Foto

R^stopadesát států souhlasí a pět ne-USA a Izraeal přitom jsou

složené hlavně z imigrantů- a ty tři ostatní zas v uplynulých letech mají zkušenost s emigrací-nu což logika dostává na zadek

0 1
možnosti

Pane Turnere, čekal více selského rozumu od Vás......!!! EU není charita i když se tak tváří, veškeré "dotace" jsou vykoupeny zničením našeho trhu a jeho otevřením pro západ... takže v tomto směru my EU NIC NEDLUŽÍME.

Pokud mám správné informace, tak státy V4 jsou ochotny pomoci, ale jen pokud budou dodržovány "ZÁKONY" , které si státy EU ohýbají podle svého. Státy V4 několokrát vyzývaly vedení EU aby migraci zastavili a tyto zákony dodržovali. Jediné co slyšíme jsou výmluvy a pokdu použijete seslký rozum, tak již několik lidí řeklo že správný příměr, že EU pouze lepí díry ve vaně místo toho aby zastavila vodu.

S tímhle článkem jste mě trochu zklamal....

Zkuste si představit situaci že by státy V4 neudělaly to co dle zákona měly a nechaly by sem proudit ne milion migrantu ale třeba 10 milionů.

Pořád by to pro Vás bylo v pořádku....??

4 0
možnosti

J72i67r31i 91C54e81e

18. 12. 2018 21:50

Kohezní politika a čerpání ze strukturálních fondů není žádný benefit, ale kompenzace zrušení celních bariér a umožnění volného obchodu západ - východ.

Navíc je to kompenzace transferu zisku směrem na západ a socializace ztrát, které zůstávají na východě. V zásadě jde o win - win situaci.

Tyto politiky nijak nesouvisí, ani nejsou provázány s jinými politikami, např. bezpečnostní, migrační, nebo sociální.

Vymáhání tzv. solidarity nemá oporu v primárním evropském právu. Řeči o vyhazování V4 ze Schengenu nemají oporu už vůbec v ničem. Jsou to projevy povýšenectví, nebo neokolonialismu, a snahy přehazovat vlastní selhání na ty, kteří je nezavinili. V EU, která je "společenstvím rovných" takové projevy elitářství nemají co dělat. Navíc Belgie rozhodně nepatří mezi elitu, ale spíš na chvost, někam ke Španělsku a Portugalsku.

3 0
možnosti

..a tyto státy se chovájí, jako by to nebyl jejich problém. Hmmm ...a je snad? A na základě čeho?

4 2
možnosti

Pošleme jim trochu Ukrajinců, máme tady cizinců půl milionu. Tak o čem je řeč?

Ostatně soudím, že s cizinci je to jako s kořením: přidáte špetku a jídlo je pikantnější, přidáte půl kila a můžete vše vyhodit. Myslím, že do belgických pralinek přidali moc koření.

9 1
možnosti

Dobrý blábol.

4 3
možnosti

B61r97u66n59o 60Č51e64r76n20ý

16. 12. 2018 15:07

Líbí se mi jen, jak USA, symbol svobody a demokracie kterou prosazuje na celém světě hlava nehlava, se staví vůči emigrantům z Jižní Ameriky. Vysoké zdi, ostnatý drát a armáda. A co na to kultimulti a jim podobné organizace? Mlčí! Stejně tak jako představitelé EU. USA totiž moc dobře ví co pro ně je výhodné a co ne a nenechají si do toho kecat nikým, tím méně nějakými rozpočtovými organizacemi. O pašerácích nemluvě. A k tomu mají skutečnou funkční armádu a ne tu bezzubou imitaci kterou máme v evropě.

7 0
možnosti

A74l31e38x 75G82r50e64g14o18r

16. 12. 2018 14:08

Diskuze pod tímto článkem jen ukazuje, jak nesmyslná je představa federativní EU alá USA. Čím více bude takovýchto střetů tím lépe. Protože tím spíše se mlčící většina stane křičí většinou a snad se povede tvrdá reforma tohoto spolku. A pokud nedojde k reformě, dojde k jeho bolestnemu rozpadu .

6 0
možnosti

Jenže reforma EU by znamenala hnát celé to současné vedení klackem ven. A to bohužel nehrozí.

2 0
možnosti